fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Akülü İlaçlama Makinaları

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Akülü İlaçlama Makinaları

Selamlar,
    50-60 adet bodur mahiyette mevye ağaçlarını ilaçlamak yada yaprak gübresi uygulamak için bir ilaçlama makinası almak istiyoırum.2 seçenek var ya benzinli yada akülü.
    Kullanım kolaylığı için akülü alayım diyorum.Televizyonlarda da sık sık reklamları yapılan bu ürünlerden kullanan varmı?Artıları eksileri nelerdir?
  • Fidanligi.com

Akülü olanları alanlardan memnun olana hiç rastlamadım.4-5 Şarj edildikten sonra kaldır at oluyor.

Comment

Sn Hemşerim:Yaklaşık 2 yıl önce bir zirai ilaç bayiinden akülü ilaçlama makinası aldım.yaklaşık 18 lt hacimli ve bir şarzla 8 depo boşaltma yapıyor.Çokda memnunum.Lakin;her aletin yada edavatın uygun kullanımı ve bakımı çok önemli.Evvelen;bu makinayı her ilaçlamadan sonra bol su ile hortumu dahil,iyice yıkamak şart.Daha sonra,makinanın ters yüz edilerek içindeki suyun buharlaşması sağlanmalı.Diğer yandan ilaçlama suyunun PH'sı mutlaka ölçülerek,kireç çözücü kullanılması önerilir.En önemlisi;bu aletler elinizde kullandığınız cep telefonu gibi ve şarz bitmeden şarza takmayınız.Lakin;Aletde şarz tamemen bitmeye yakın şarza takılmalı,yani hassas olunmalı,diğer yandan alete takılan şarz cihazı,önce prize sonra alete takılmalı.Eğer,tersi olursa alet deşarz olacak ve aynen kaldırat marka olacaktır.Benim makinam Çin malı,Fakat;son yıllarda daha kaliteli ve güzel yerli üretimler görme fırsatım oldu.Bir atasözü var"At binicisine göre kişner".Elimizdeki malımızın kıymetini bilelim.Malesef;alet edevat kullanmadada pek çok yanlışımız mevcut.Aynı,yemeğin tuzuna bakmadan tuz atmamız gibi.Herkese bol ve bereketli ürünler dileğimle.

Comment

Cevaplar için teşekkür ederim.
        Sayın Tabiatcı, benzinli makinaları incelediğimde toz şeklinde de atım yapılabildiğine dair bilgilere ulaştım.Akülülerde de toz olarak atım(Örneğin toz kükürt vs.) yapmak mümkün mü?Eğer sakıncası yoksa en uygun gördüğünüz bir makinenin(kalite yönünden)markasını yada ilgili linkini vermeniz mümkün mü?
        Selamlarımla.

Comment

sayın kartal124,
          şarjlı olsun benzinli olsun,tüm motorlu araçların kullanım kılavuzlarını iyi okumak ve yazılanları aynen uygulamak gerekir. şarjlı makinelerde akü ömrü önemli olduğu kadar, benzinli makinelerde de karbüratör ömrü önemlidir. (ikisinde de ilaç pompalarının kaliteli olduğunu varsayıyorum.)

ancak basınç ve daha uzağa püskürtme elbette benzinli makinede daha fazladır.
          toz ve granül uygulamasına müsait makinelere atomizör denmekte ve onların kullanımı daha bir ustalık istemektedir (fidan, ağaç benzeri boyca yüksek bitki ilaçlamada)

hangisi kullanım yönünden sizin için avantajlı olacaksa onu alın.
          ağırlık hafiflik veya fiyat konusuna fazla takılmayın......

Comment

Sayın özencan43,
            Teşekkür ederim,atomizor türü bir makine almaya karar verdim.Piyasada okadar çok marka varki insan şaşırıyor.Ama büyük çoğunluğu Çin üretimi ve aynı tip.Fakat markalar farklı.Demek ki Çinde bir fabrika üretiyor, aynı mala ithalatçısına bağlı olarak farklı markalar vuruluyor.Araştırıp 2-3 kullanımda elimde kalmayacak bir mal almaya karar verdim.
            Selamlarımla.

Comment

ozencan43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              sayın kartal124,

toz ve granül uygulamasına müsait makinelere atomizör denmekte
              Sayın ozencan43; bir yanlışı düzeltmek istiyorum. Atomizerler ilaçlı suyu diğer ilaçlama ekipmanlarına kıyasla daha uzak mesafelere daha küçük damlacık çaplarında ulaştırmaya yarayan ve bu özelliğini hava akımı sayesinde gerçekleştiren cihazlardır. Mevcut atomizerler üzerinde ufak değişiklikler yapılarak toz veya granül formundaki ilaçların atımı sağlanabilmektedir.
              Last edited by biomer; 04.10.12, 12:43.

Comment

Working...
              X