fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İlaçlama makinası tavsiyesi yardım lütfen!

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• İlaçlama makinası tavsiyesi yardım lütfen!

Değerli arkadaşlar, Malatya'da 6 dönüm ve yaklaşık 190 ağaçtan oluşan bir bahçem var. 130 ağaç kiraz, diğerleri de her meyveden 2'şer 3'er var. Ağaçlarım 2 ila 7 yaş arasında. İlaçlama makinası almayı düşünüyorum. Bahçem eğimli arazi üzerine kurulu 5 basamak -biz seki deriz, 5 seki- şeklinde olduğundan alacağım makinenin şu özelliklerde olmasını istiyorum:

-makine en üst sekide bir yerde sabit durup, uzun bir hortumla bahçenin diğer yerlerine ilaçlama yapabilmeliyim, tahmini 100 mt lik bir hortumla yeterli basıncı verecek güçte olmalı,
    -ayrıca benzinle uğraşmaktan çekindiğim için elektrik motorlu olmalı,
    -depo kapasitesi 200 lt olmalı, (100 lt az, 400 ise bana fazla, su doluyken taşınması sorun olabilir, ağaçların büyüdüğünü de gözönüne alıyorum tabi)
    -taşınabilirlik açısından tekerlekli olmalı, traktör arkası, sırt tipi vb düşünmüyorum.

Biraz araştırma yaptım, önerilen markalar Taral, Kaan ve Malatya için fabrikası burada olduğundan Doğanşahin markaları. Bunlar arasından Taral diğerlerinden daha pahalı, motorumuz İtalyan, ömürlük malız diyor satıcıları. Kaan en ucuzu, kalitesi hakkında ise hiç bilgim yok. Doğanşahin ise dediğim gibi Malatya üretimli, parça garanti vb sorunu olmaz fiyatı da ikisinin arasında.

Sizin bu konuda önerileriniz neler? Benim dikkat etmem gerekenler neler? Benzinli ile elektrik motorlu arasında kullanımda nasıl farklar var? Alacağım makinenin karıştırıcısının da olması şart mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

senin istediğin türdekilerden pek bilgim yok biz bağda 2 tonluk büyük ilaç makinesi kullanıyoruz ancak şunu söyleyeyim 100 metre boru uzatmak hem basınç kaybına sebep olur hem bahçenin içinde dolanmanı zorlaştırır içine su dolduğu zaman boru ağırlaşır vs. ağaçlar yüksek suyu yeterli yüksekliğe basabilmesi için en az 35 bar basınç sağlamalı ayrıca karıştırıcı da mutlaka olmalı bazı ilaçlar depoda çökelme yapabilir ,taral kaliteli bir markadır ancak parçaları biraz pahalı sizin orada üretilen markanın pompası kumandası falan iyiyse parça ve servis bakımından bence tercih edilebilir

Comment

Teşekkürler sn nabolant.

Comment

Peki bir konuda daha yardımınızı rica etsem: benzin motorlu sırt pompaları var, 20 lt civarı kapasiteli, onlar benim işimi görür mü sizce? Arada çok fiyat farkı var çünkü.

Comment

maminci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Peki bir konuda daha yardımınızı rica etsem: benzin motorlu sırt pompaları var, 20 lt civarı kapasiteli, onlar benim işimi görür mü sizce? Arada çok fiyat farkı var çünkü.
          Onlar sizin işinizi görmez. Devamlı doldurmak, stop edip çalıştırmak gerek. Size uygun olan iki tekerli ve motorlu bir ilaçlama . Hem taşınabilir hemde bir veya iki seferde bahçeyi ilaçlarsınız. Üstelik bakımı kolay.

Comment

MASSEY FERGUSON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Onlar sizin işinizi görmez. Devamlı doldurmak, stop edip çalıştırmak gerek. Size uygun olan iki tekerli ve motorlu bir ilaçlama . Hem taşınabilir hemde bir veya iki seferde bahçeyi ilaçlarsınız. Üstelik bakımı kolay.
            Sürekli doldur boşalt kısmını önceki mekanik sırt pompamdan biliyorum, severek yaptığınız iş işkenceye dönüşüyor..
            Yukarıda saydığım markalar için ne diyorsunuz peki? Bir kısmının motoru İtalyanmış, bunları tereddütsüz al ama çin malı motorlara bulaşma diyenler var?

Comment

maminci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Sürekli doldur boşalt kısmını önceki mekanik sırt pompamdan biliyorum, severek yaptığınız iş işkenceye dönüşüyor..
              Yukarıda saydığım markalar için ne diyorsunuz peki? Bir kısmının motoru İtalyanmış, bunları tereddütsüz al ama çin malı motorlara bulaşma diyenler var?
              Bu gün İtalyan olarak bilinen markalarda Çin'de üretim yapıyor. Ya da Uzakdoğu devletlerinde. Önemli olan parçası bulunan olmalı. Hiç tanınmayan bir markadan kaçının. Taral, Kaan, Toros, Güçsan iyi makinalardır.

Çok minik olanından kaçının, belki ilerde araziniz biraz daha büyür.

Comment

Yardımınız için çok teşekkür ederim

Comment

MASSEY FERGUSON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Bu gün İtalyan olarak bilinen markalarda Çin'de üretim yapıyor. Ya da Uzakdoğu devletlerinde. Önemli olan parçası bulunan olmalı. Hiç tanınmayan bir markadan kaçının. Taral, Kaan, Toros, Güçsan iyi makinalardır.

Çok minik olanından kaçının, belki ilerde araziniz biraz daha büyür.
                  Rica ederim kardeşim umarım faydalı olmuşuzdur..

Comment

Working...
                  X