fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

capa makinesi yardim

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• capa makinesi yardim

Herkese selamun aleykum
    Forumda capa makinesi ile ilgili tum yazilari okudum. Ancak yinede kararsiz kaldim. Hobi amacli 5000 metrekare bahcemgde duzensiz dikilen bag ve diger meyve agaclarim var. Arazi cok egimli. Toprak bazi yerler cok yumusak bazi yerler ise cok sert ve hic surulmemis. Taral 51M almayi dusunuyordum ama kullanma klavuzunda 45dereceden daha egimli arazilerde egime paralel surulemez deniyordu. Konu ile ilgili bilgisi olan varsa cevap verseler memnun olurum. Simdiden herkese tesekkurler
  • Fidanligi.com

vealeykümselam. belirtilen eğim sınırı makinenin güvenli kullanımına yöneliktir muhtemelen. sizin de tahmin edebileceğiniz gibi devrilme riski var. bir de eğimli arazilerde kullanırken depoda yakıt belli oranda azaldığında, eğimin durumuna göre motor hava yapıyor. sebebi, mazotun depoda bulunan yakıt filtresinden uzaklaşması. yani eğimden dolayı yakıt mazot filtresinin ters tarafına yığılıyor. yönünü değiştirdiğinde motor tekrar yakıt almaya başlıyor. bu dediğim bizdeki eski model bir zebra markada olan şey. yeni modellerde sistem aynı mıdır bilmiyorum.

Comment

ayrıca eğer imkanınız varsa ve bahçenizin durumu da müsaitse teraslama yapmanızı öneririm. bir seferlik yatırımdır;fakat sonrasında işçiliği, makine kullanımını vs. birçok şeyi kolaylaştırır.

Comment

Bilgi icin tesekkurler. Agaclar dikili oldugundan teraslama yapmak nerdeyse imkansiz. Acaba boyle bir egimle alttan capali cekermi mantiken arkadan capali kendiliginden gider diye dusunuyorum. Siz olsaydiniz nasil bir makine alirdiniz

Comment

ben hiç arkadan çapalı kullanmadım; fakat arkadan çapalılar tekerlekler takılı halde kullanıldığından devrilme riskini daha da artırır kanaatindeyim. ben fındık yetiştiricisiyim. arazilerim çoğunlukla meyilli yerlerde. alttan çapalı kullanıyorum. bu durumda bile, bazı yerlerde devrilme noktasına geliyor makine. çünkü bıçaklar çalışırken sert bir zemine geldiğinde doğal olarak tepme yapıyor. çok meyilli arazilerde bu tepmenin devrilmeye sebep olacağını tahmin edersiniz herhalde. ben olsam bu şartlara sahip bir arazide alttan çapalıdan şaşmazdım. gerisi size kalmış

Comment

doðaþýk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            ben hiç arkadan çapalı kullanmadım; fakat arkadan çapalılar tekerlekler takılı halde kullanıldığından devrilme riskini daha da artırır kanaatindeyim. ben fındık yetiştiricisiyim. arazilerim çoğunlukla meyilli yerlerde. alttan çapalı kullanıyorum. bu durumda bile, bazı yerlerde devrilme noktasına geliyor makine. çünkü bıçaklar çalışırken sert bir zemine geldiğinde doğal olarak tepme yapıyor. çok meyilli arazilerde bu tepmenin devrilmeye sebep olacağını tahmin edersiniz herhalde. ben olsam bu şartlara sahip bir arazide alttan çapalıdan şaşmazdım. gerisi size kalmış
            Bu cok ikna edici oldu. Acaba ne buyuklukte bir makina alayim. Bu konudada aydinlatsaniz cok memnun olurum. Simdiden tesekkurler.

Comment

10 hp gücünde bir makina işinizi görür bence. 12 hp olanlar daha güçlü tabiki ama ağırlıkları da ona göre fazla. motor büyüdükçe arazide kontrol etmesi zorlaşacaktır. bizde ki zebra marka olan tam bilmiyorum ama; 10 hp den düşük. yine de işimizi görüyor her tür arazide.
              bir de kasa olayı var. belki biliyorsunuzdur bu makinalara kasa takıp çeşitli amaçlar için kullanıyorlar. eğer öyle bir düşünceniz varsa onun detayları hakkında da yardımcı olmaya çalışırım.

Comment

Working...
              X