fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bakan Eker: 1 Ocak’tan itibaren ruhsatlı kimyasal ilaçlar reçete ile satılabilecek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Bakan Eker: 1 Ocak’tan itibaren ruhsatlı kimyasal ilaçlar reçete ile satılabilecek

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren tarım ürünlerinde kullanılan kimyasal ilaçların reçete ile satılacağını açıkladı.

Gümüşhane’de bazı toplantılara katıldıktan sonra Ankara’ya geçmek üzere Erzurum’a gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Erzurum Valiliği’ne yaptığı ziyarette Türkiye’de üretilip ve yurtdışına gönderilen gıda ürünlerinin en güvenli denetiminin yerinde denetim olduğunu söyledi. Üretilen gıda maddelerinde kullanılan ruhsatlı kimyasal ilaçlarda reçeteli sisteme geçileceğini belirten Bakan Eken, "Artık 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren kimsayal ilaçlarda reçeteli satışa geçiyoruz. Bundan böyle gıda üretiminde kullanılacak ruhsatlı kimyasal ilaçlar reçete ile satılacak. " dedi.

Bu arada Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle bazı fırsatçıların ürünlerini fahiş fiyatla piyasaya sürdüğü yolundaki iddialara da cevap veren Bakan Eker, şöyle konuştu: "Ramazan ayı gibi vesilelerle birileri fazla kâr yapma düşüncesiyle haksız zam yaparsa gereği ilgili kurumlarca yapılır. Piyasada spekülite peşinde olanları pirinç olayında gördük. Türkiye’de şu anda 200 bin ton pirinç var, o sıkıntılı dönemde 31 bin ton ihraç yaptık ve şu anda da TMO’da pirincin kilosu 1.5 YTL’ye satılıyor. Önümüzdeki aylarda 730 bin ton çeltik rekoltesi bekliyoruz ki, bu da Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinin en yüksek çeltik rekoltesi olacak."

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Valilik toplantı salonunda Erzurum Valisi Sami Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Tarım İl Müdürlüğü ile sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir toplantı yaptı. Toplantıda Erzurum ve yöresi tarımı ile ilgili hazırlanan projeler hakkında Bakan Eker’e bilgi verildi.

Drt.com.tr
  • Fidanligi.com

Cevap: Bakan Eker: 1 Ocak’tan itibaren ruhsatlı kimyasal ilaçlar reçete ile satılabilecek

Evet güzel bir uygulama ama hala altı boş reçeteyi kim yazacak tekniker mi mühendismi hangi vasıflara haiz olacak bu konuda reçete üçreti ne olacak bunu kim denetleyecek. Eğer olursa Ziraat mühendislerine çook büyük bir gelir kapısı olur. ama eğer suistimal edilirse fiyasko olur saygılarımla

Comment

Cevap: Bakan Eker: 1 Ocak’tan itibaren ruhsatlı kimyasal ilaçlar reçete ile satılabilecek

Aha burdan söylüyorum teşkilatlarda çalışan Ziraat Mühendislerinin % 80 Recete yazmasını beceremeyecek ve yine vadandaşın karşısında rezil olunacak.Tıpkı gıda denetimine dönecek bu iş.

Comment

Abi ne güzel söledin bırak reçete yazmayı bu ne diye kanundan sonra çiftçiye soranlar olacak bu arada abi tarım bakanlığında çalışmayan ziraat mühendisleride yazabilecekmi kanun hakkında bilginiz varmı varsa biz yazalım bahçesel olarak yeni bir reform başlatalım ve danışmanlık sistemi kuralım gelirin yarısını siteye yarısınıda arkadaşlara dağıtalım kurucu ve yazar arkadaşlara ne dersiniz nasıl olur

Comment

Ben Bitki koruma mezunuyum ama, Bitki koruma mezunu olup da Daha LD nedir diyenlerle karşılaştım. ziraatci com un meil gurpunu takip ediyorum 15 gündür İlaç yazımını kim yapacak diye atışma var.Olay Bölüm kavgasına dönüştü.Bitki korumacılar bizden başkası yazamaz diyorlar ama kendi yeterliklerini biliyorlar mı aceba.Gecen sene bir yazı yazmıştım Ziraat Fakülteleri 6 yıl olsun diye ve bu sıkıntıları yazmıştım.O zamanda çok kızmıştılar olurmu öyle şey diye .Bizde ihtisaslaşma ve kurumsallaşma yok.Çok sıkıntı olacak.

Comment

Ya ben sadece LD de değilim bizim bitki korumacı arkadaşlarımız formülasyonları tam bilmiyorlarki onu da bilemezler bence bunun çözümü hepsinin birleştirldiği gibi ( tarla ,bahçe ve bitki koruma ) bitkisel üretim oldular bu iştede aynı sistem kullanılsın derim yani bitkisel üretim mezunu olan arkadaşlar bu hakka haiz olsunlar sonuçta hepside bu konuda 16-18 kredi alıyorlar o açıdan daha uygun olur. entomoloji, herboloji, hastralıklar gibi. Ama şimdi bana diğer meslektaşlarım kızacak ama kusura bakmasınlar diyorum ben yani bunda mutlaka bir kıstas olması lazım bunu varsa nerden bulacağız yoksa neden yapmıyorlar saygılarımla

Comment

selam arkadaşlar sizin fikirlerinize katılıyorum tarım müdürlüklerinde bitki korumada çalışan ziraat mühendesleri bahsettiğiniz birçok konuları bilmiyor ben tarım il müdürlüğündeki arkadaşlara bazen şaka ile gerçekleri söylüyorum bu kurumu kapatsalar tarımda hiç bir değişiklik olmaz diye bizim bölgemizde çifçi kendi işini kendi görüyor bir sıkıntısı olunca zirai ilaç bayisine gidiyor işini orada görmeye çalışıyor. ilaç reçetesinin kimin yazcağına gelince onunla ilgili yönetmelik taslağı koruma kontrol müdürlüğünün sitesinde var kimlerin yetkilendirileceğine dair bilgiler orada mevcut

Comment

Bu konuda Köşe yazarlarımızdan S. Murat Saraç son köşe yazısında bahsetmiştir. Okumanızı tavsiye ederim. Bu iş burda bitmez...

Comment

konuyu sen sayın abin yönetmeliği yani atsan söle bu konunun altına eklesen bizde ayrıntılı öğrensek ne güzel olurduya saygılarımla hani hazır konu gündemde iken ve gündem yazısı yazılmışken.

Comment

Sayın Kardelen Linkini veriyorum. Hiç olmazsa yorumlar buradan devam edebilir.
                    Bu günkü dersimiz ENTOMOLOJİK Gelişmeler - BAHCESEL BAHCE PEYZAJ TARIM ORMAN CEVRE

Comment

Bence bu olayı ziraat mühendisleri odasının gündemine ayrıntılı olarak yerleştirmek lazım

Comment

Working...
                      X