fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

pancarda maliyet düşürülemez mi?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• pancarda maliyet düşürülemez mi?

selamlar ben pancar yetiştiriciliğiyle uğraşıyorum ve maliyetine baktığımda bana dekara karşılık 400 ytl bile kalmadığını görüyorum pancarda maliyeti düşürmek için nler yapmalıyım şeker kamışı üretimi ile şeker üretimi nasıl bu şekilde üretim yapılarak şeker üretilemez mi avrupada yetiştirme şekilleri nasıl yardımcı olursanız mutlu olurum.........

Cevap: pancarda maliyet düşürülemez mi?

Şeker kamışını üretip de kime satacaksın. Şeker pancarında maliyeti düşürmeniz için geniş alanda mekanizasyona geçişle mümkün. Yani girdileri azaltmaya bakacaksınız. Birim alandan en fazla ürünü en az maliyete nasıl çıkarırım onun hesabını yapınız

Comment

Dekara kaç ton ş. pancarı alıyorsun kardeş öncelikle o çok önemli

Comment

kardeşim dekar da 400 YTL kalıyorsa sen maliyeti düşürmüşsün.Biz zararı kapatmaya uğraşıyoruz )

Comment

malıyetı dusurmede ışcılıgı hıc saymadan zarar edıyoruz yanı yevmıye cıksın hesabından uretıcı olarak artık kazanmaya degıl karın doyurmaya calısıyoruz
          gecen sezon teslım ettıgım pancar1160 ton
          mazot gubre şimdide enerjı sorunu ortaya cıktı elektrık fıyatları nerdeyse 2 katladı

Comment

Bence kombine aletlere yönelik dön sulama sistemini damlama sulamaya çevir çünkü işçi maliyeti direk sana kalır 1kişi bile tek başına 1000 dk araziyi sulama gübreleme yapabilir ordan kazanırsın veya gübre yerine yanmış hayvan könü kullanırsan sana gübre açısındanda faydası olur ama dedigim gibi normal yağmurlada yaptıgın masrafın yarısının yarısını damlada uygulaya bilirsin + devlet destegide vardır şimide kolay gelsin

Comment

Working...
            X