fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

denizlide buğday yetiştirmek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• denizlide buğday yetiştirmek

Merhaba arkadaşlar. Tarım bilgim yok dencek kadar az. Ama bu işi öğrenmek için baş koydum denilebilinir. şimdiki durumum şöyle izah edeyim.

Denizli pınarkent kasabasında 15 dönüm arazimiz var.Arazide eğim yok . kenarından dere geçiyor sulama problemimiz yok. insanlar genelde buğday ekmemi tavsiye ediyor. (kolay bi başlangıç için) Şimdi nasıl bi yol izlemem için siz değerli ziraatçı arkadaşların bilgilerinden faydalanmak istiyorum.
    İnternette birçok bilgi buldum ama birde İzliyeceğim yol sıralaması hakkında görüşlerinizi bekliyorum
    saygılarımla
    EKREM POSLU / DENİZLİ

Cevap: denizlide buğday yetiştirmek

15 dekar az bir yer değil. Başlangıç için öncelikle çevrenizdeki bahçeleri gezin. En verimli ve satışı kolay çeşitleri araştırın. Elinizde bir listeniz olmadan buradan yardımcı olmamız çok zordur. Tarım il yada ilçe müdürlüklerinde çalışanlarla görüşün. Bölgeyi en iyi tanıyanlar onlardır. Onların tavsiyelerini alın. Ardından internette bu bilgilerin alternatiflerini de oluşturduktan sonra karar vermeniz daha kolaylaşacaktır. Bu aşamada buradan da yazışırsak en doğru kararı vermiş olursunuz. Arazinin toprak yapısı ve iklim konularına daha sonra girer tartışırız.
    Selamlar

Comment

Zamanınız varsa sebzecilik yapınız. Zamanınız yoksa buğday ekimi yapınız. Sulama sıkıntısı olmayan bir yerde buğday ekimi pek yapılmaz. Sebze ekimi size daha çok kazanç getirir ama biraz yorulmanız ve çalışmanız gerekir. Buğday ekimi çok az işçilik ve zamanınızı alır. Zamanınız yoksa buğday ekimini yapınız.

Comment

sebze üretimi için ayıracak çok vaktim yok. Sadece günlük ihtiyaçlar için ufak bi bahçe ayırdık. Şimdi en basit olarak buğday gözüküyor. etraftaki köylü komşularımdan bugun bilgi almaya çalıçacağım en uygun ve verimli buğday türü hangisi diye. Bide tarlamı sürümü için taraktör ayarlama lazım

Comment

arkadaşlar tarlamız için yaptığımız işlemleri sıralıyorum;
          önce tarlayı sürdük, sonra diskar yapıldı,sonra tırmık çekildi. en sonunda sıralı ekim yapıldı. 15 dekar arazi için 500 kg sertifikalı cumhuriyet beyaz tohum kullandık. 500 kg 20/20 gübre kullanıldı. İnşallah ilk tarım deneyimim bereketli olur.

Comment

Working...
          X