fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Pepino yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Pepino yetiştiriciliği

sayın dünyam, biz de köyümüzde deneme amaçlı pepino yetiştiriyoruz. Geçen yaz diktiğimiz pepino dan meyve aldık. Pepino muz sera içindeydi. ertesi yıla kadar dayandı yani soğuk vurmadı. Bu yıl o fidanın dallarından çelik sistemi ile çoğaltma yaptık. ilk yıl ki kadar verim olmadı.
    Pepino da yaprak ve meyve seyreltmesi yapmak lazım. Çünkü çok yaprak olunca meyve ışık alamıyor.
    Bir de şunu söyleyeyim, pepino da çekirdekten üretim zor oluyor. ama yine de oluyor, patlıcan tohumu gibi küçük küçük tohumları oluyor. onları bekletir ve mart ayında ekerseniz fide alma ihtimaliniz var.

Comment

sayın yılmazbaşkan ,iki kök pepinodan çok dallar verdiki her saksıya diktikçe tuttu büyüdü, ama ufacık dalları bile çiçek açtı meyve tutmadı.1 metrelik olan pepino da meyve vermedi ,artık mart ayında hepsini söküp yaylaya dikmeyi düşünüyorum.pepinolar temiz havayı sever diye biliyorum galiba ..

Comment

dünyam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        sayın yılmazbaşkan ,iki kök pepinodan çok dallar verdiki her saksıya diktikçe tuttu büyüdü, ama ufacık dalları bile çiçek açtı meyve tutmadı.1 metrelik olan pepino da meyve vermedi ,artık mart ayında hepsini söküp yaylaya dikmeyi düşünüyorum.pepinolar temiz havayı sever diye biliyorum galiba ..
        değerli dünyam kış ayında beyaz sinekleme bendede oluyor fakat ilaçmama yaptıktan sonra kayboluyor pepinonun bakımı çoktur fakat bazen çok çiçek versede ortam sıçaklığını bulmadığından döllenme yapamıyor meyve tutma sıcaklığı ortalaması 20-25 derecedir ben bu yılekmiş olduğum pepinodan 1 ton mahsul aldım ve erdek pazarında 5tl kg yok sattı bu yıl mart 25şinde kısmetse 2000 kök ekeceğim saksı ortamında meyva fazla vermiyor pepinonun kökleri yüzeye yakın 5-10 sm dipte ve 50 cm çapında etrafa yayılıyor saksıda ise kökler sıkıştığından verimi az veye verim vermiyor nisan ayında serbes bahçe toprağına dikim yapınız ve sadece üzerinde 3 dal kalacak şekilde budama yapınız bitkinin ne kadar az dalı olursa meyva verimide okadar kaliteli olur saygılarımla

Comment

sayın pepinocu,bilgiler için teşekkür ederim. dediğiniz gibi martın 25 de gereken budamalarını yapıp bu sene inşallah meyvesini alırım.

Comment

bende bu yaz yaylada denedim. çok güzel meyve aldım.pazarını bulursam ticari olarak yetiştirebilirim.bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Comment

Working...
            X