Ekim zamanı toprak ısısı ile yakından ilgilidin Çimlenmenin iyi olabilmesi için toprak ısısı en az 10-12 °C olmalıdın Bundan daha yüksek sıcaklıkta tohumların çimlenme ve çıkışı daha hızlı olur. Kanola ekim zamanı Trakya-Marmara, Ege, Güneydoğu Anadolu, Marmara, Orta Anadolu ve Karadeniz Bölgelerinde 15 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında yapılmalıdın Eylül ve Ekim ayı içerisinde düşecek yağışlar toprağa ekilen kanola tohumlarının çıkmasına yardımcı olacaktır. Bu şekilde iyi çıkış yapan kanola bitkileri kışa 6- 8 yaprak arasında (rozet devresi) girer ve kuvvetli bir kök sistemi geliştirerek soğuktan zarar görmez. Eğer kanola ekimleri Kasım ayına sarkarsa çıkış yavaş ve fidelerde çok zayıf olduğundan soğukların başlaması ile sıcaklık - 2 oC ve altına düştüğünde genç fideler zarar görmektedir. Bu nedenle kanola ekiminde geç kalınmamalıdın
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Kanolanın ekim zamanı
Collapse
X
-
Cevap: Kanolanın ekim zamanı
Sayın Üyemiz içanadoluda en büyük sıkıntı su.Eğer kış soguklar başlamadan suluyarak veya yağmur suyu ile kanola çıkar ve 5-6 yapraklı olarak kışa girerse kendisii kurtarıyor yoksa olmuyor.İçandoluda ekimde yapılırsa daha sağlıklı olur diyorsunuz ama eğer kurak gecer ve suluyamaz isenz arazinizi ne zaman ekerseniz ekin pek bir şey farekmez .
Comment
-
kiymetli editörüm ben konya/içeriçumra,da ekim ayının 3.de ekim yaptım hemen yağmurlama yaptım tekrar 15 gün sonra yine yaptım fakat yine üşüdü bize verilen seminerde en geç eylül 20 de ekip sulamasının yapılması yönünde idi fakat sözleşmeli firma tohumu geç verdiği için kanola yüzde seksen üşüdü üşüme nedenini bizimle paylaşırsan sevinirim saygılar
Comment
-
Sayın Üyemiz bizde Yozgat ili ve ilçelerinde denemek için çiftçilerimize ekim yaptırdık.Ve hepside ekim ayında ektiler.Ekim den sonra hemen sulama yapanların ki kışa ( rozet devresi )5-6 yapraklı girenler soguktan kurtardı ve hasatı yapıldı. Sulama yapmayıp yağmuru bekleyenlerin ki gec çıktı ve kışa 6-7 yapraklı giremeyip kuvvetli bir kök sistemi oluşturamadığından dolayı öldü. Kanola eğer kuvvetli kök sistemini oluşturabilirse kışın -20,25 derece soguğa dayanır.
Comment
-
mizbzerinize bağlı şimdi piyasada çok hassas mibzerler var, ama elinizdeki eski ve dekar fazla atma durumu varsa o zaman olur.kanola ekimi için hassas mibzerlerden ---- Çalışkan Tarım Makinaları firmasının çok güzel mibzerleri var araştırabilirsiniz.
0 282 261 65 75 Tekirdağ
Comment

Comment