fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fasülye Yetiştiriciliği İklim İstekleri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Fasülye Yetiştiriciliği İklim İstekleri

Fasülye Yetiştiriciliği İklim İstekleri

Taze fasulye ılık iklim bitkisidir. Bu bakımdan ilkbahar ve sonbahar arasındaki devrelerde rahatlıkla yetiştirilebilir. Fasulye gelişme devresi içinde 20-25 0C arasında sıcaklık ister. 27-32 OC sıcaklıkta çiçeklerini döker ve düşük sıcaklıkta ise gelişme durur. Fazla nemlilik bitkilerin büyümesini durdurur. Hastalıkların kolay gelişmesine sebep olur. Fasulye tohumları, toprak ısısının 20-30oC arasında olduğu zaman en iyi çimlenme göstermektedir. Minimum 10oC toprak ısısı gereklidir. Bodur taze fasulyeler için minimum 10-13o C, sırık taze fasulyeler içinde 14-15oC üzerinde toprak sıcaklığı olması istenir.

Tarimsalbilgi.org
  • Fidanligi.com

Cevap: Fasülye Yetiştiriciliği İklim İstekleri

eskişehir şartlarında en erken fasulye tohumunu ne zaman ekebilirim

Comment

nihat tiryaki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      eskişehir şartlarında en erken fasulye tohumunu ne zaman ekebilirim

Comment

mayıs ayının ikinci haftasında ekebilirsiniz.En uygun zamandır.

Comment

daha erken ürün elde etmek için nisan ayı ortalarında ekrsen ne olur

Comment

Fasulyeler soğuğa karşı çok hassastırlar. Nisan ayında ekim yaparsanız Eskişehir’de ürün alma şansınız yok. Soğuktan ölür.

Comment

ilginize teşekkür ederim yoksa erken ürün almak için tohumları heba edecektim hem emek hemde maddi olarak zarara girecektim Çünkü 10 kg tohum aldım romano isimli hibrit bir tohum
              fasulye ekeceğim kısım yaklaşık 3 dekar Fakat üç dekara 10 kg tohumun yetmeyeceğini söylediler Birincisi ne kadar daha tohum almam lazım ´.İkincisi tavsiye edebileceğiniz eskişehir şartlarına uygun verimi yüksek bir tohum var mı . Romano isimli tohumu `,tohum aldığım yerden tavsiye ettiler KG ını 25 tl den aldım bu konularda çok bilgili değilim .Şimdiden teşekkürler

Comment

ç.kalede oturak barbunya yetiştiriyorum.hasat mevsimi temmuz ağustos aylarına rastladığında yeterli miktarda ve kaliteli ürün alamıyorum.eylül hasatı ise daha iyi oluyor.yaz ayları sıcak geçiyor. ürünümü koruyabileceğim yöntem,kullanacağım kimyasal veya sıcağa uyum sağlamış bir tohum çeşidi var mı?

Comment

Working...
                X