fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Nohut yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Nohut yetiştiriciliği

arkadaşlar 100 dönüm nohut ektim çıkıştan sonra gelişme döneminde yabancı ot mücadelesi için hangi ilaçları nasıl kullanmalıyım görüşlerinizi bekliyorum antrakoza karşı hangi ilacı koullanmalıyım ticari isimleri neler?yabancı ot ilaçlarınında ticari isimleri nelerdir nasıl ilaçlama yapmalıyım makina ile sıraya ekim yaptım.

Comment

10 dönümm gökçe iyi bir bakımla verim ne olur yozgatta

Comment

yardımlarınız için teşekkür ediyorumm çok ilgilendiniz ....

Comment

Değerli arkadaşlar. Burada ticari ilaç söylememiz etik değil. İlaç bayilerine gittiğinizde size ellerinde bulunan veya bayisi oldukları firmanın ilaçlarından birini kullanışı ile birlikte verirler.
          Geçenlerde birine yanlışlıkla bir ticari isim söyledik . Vatandaş gitmiş bayi’e o ilacı sormuş. Fakat satıcı ayni aktif maddeli başka bir firmanın ilacını söylemiş. Ama bizim arkadaş benim söylediğim ilacı ısrar edince aralarında tartışma çıkmış ve hoş olmayan ifadeler söylenmiş,ş.Bunun için kimse ticari isim istemesin

Diğer bir konu Nohut iyi bir bakım ile dekardan 300-350 kg kadar verim alınabilinir.

İçandolu için en iyi çeşit bence -Gökçe - Cinsidir.
          GÖKÇE-NOHUT
          Morfolojik Özellikleri :
          Hasat esnasında bitki boyu 30-35 cm, Bitkide ortalama dal sayısı 3-4 adettir.

Tarımsal Özellikler :
          Olgunlaşma gün sayısı 105-110 olan erkenci, Kurağa ve yatmaya dayanıklı, Tane dökmeyen bir çeşittir.

Verim Özellikleri :
          Uygun yetiştirme tekniği ve normal iklim şartlarında ortalama verim 150-200 kg/da arasındadır.

Hastalık ve Zararlı Durumu :
          Antraknoz hastalığına (Ascochyta rabiei) orta dayanıklıdır.

Teknolojik Özellikleri:
          Taneler krem renginde, koç başı tipinde, 100 tane ağırlığı 45-47 g, Pişme süresi ıslatıldıktan sonra 50-62 dakika, Elek analizinde 8mm’de % 55, 9mm üzerinde % 40 oranında tane elde edilmektedir.

Tavsiye Edilen Bölgeler :
          İç Anadolu ve Geçit bölgelerinin nohut yetiştirilen alanlarına önerilmektedir.

Comment

merhabalar ben yozgat bölgesinde nohut yetiştiriciliği yapıyorum farklı çeşitler ile bölgede nohut tarımının en iyisini yapmak için hiç bir masraftan kacınmıyorum bu yıl 4 çeşit nohut tohumluğu ektim
            1 sezenbey
            2 azkan
            3 çağatay
            4 yaşa-05
            ve gökçe

şuan ki hava durumları gökçede halk dilinde deyişi san hastalığı( antraknoz ) belirtileri var ama diğer tohumlarda göremedim verimleride gözlemleyip notlar buradan yayınlıycagam eğerki verimleride güzel olursa eminimki artık yozgat bölgesine bu çeşitler girecektir

Comment

Working...
            X