fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

toprak tahlili sonucu

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• toprak tahlili sonucu

toprak analizi sonuclarını aldım yardımcı olursanız sevinirim.
    ph: 7,95 hafif alkali
    or.madde :1,29 cok düsük
    fosfor : 23 orta
    potasyum : 216 orta
    kalsiyum : 4120 yuksek
    magnezyum : 320 yuksek
    sodyum : 67 orta
    mangan : 5,15 kritik
    çinko : 0,40 kritik
    bakır : 1,26 yeterli
    bor : 0,67 h.dusuk

diye sonuclar cıktı yalnız henuz toprakta hayvan gubresi hiç atılmadı. su an hayvan gubresi yanması için bekletiliyor 1 ay sonra atılacak. burası meyva bahcesi. ne dersiniz?

tesekkurler..
  • Fidanligi.com

Cevap: toprak tahlili sonucu

Sayın üyemiz Tahlil sonuçlarına bakarak kesin bir şey demek mümkün değil.Çünkü sizin hangi meyve yetiştirceğiniz kararınıza göre cevap verilmesi gerekir.Örneğin toprak alkali durumu fazla bunu Asmalar veya kayısı tolere ederken Elma için tam tersi söylenir.Yine Kalsiyum çok yüksek .Her bitkinin toleransı değişik.Siz öncelikle dikimine karar verdiğiniz meyve ağacını belirtiniz.Ondan sonra inceleyelim.Selamlar.

Comment

sayın mining;
      Bahçenizde ne yetiştireceksiniz,toprağınızın işlenme durumu nedir,sulama kaynağı olarak ne kullanmaktasınız,alanın büyüklüğü nedir?
      bu sorulara cevap yazarsın daha doğru bi yorum çıkartabileceğimizi sanıyorum.
      saygılarımla...

Comment

yer 2 dönum meyva bahcesi seftali - kiraz- erik agırlıklı 130 agac 1 yasını doldurmadılar daha...damlama sulama ile sulanmakta fakat sulama sistemininden gubre vermek için henuz herhangi bir tank yok...

Comment

Tank için para vermene gerek yok bir tane 70 lt lik bidon veya 100 ltlik bir bidon ile iki adet 2 mt boyunda 3/4 boru (25 lik) ve iki tane vana yterli tank alırsan aliyul ala olur
          Şimdi kardeş tahlilini gördüm bana mail gelmişti onu cevapladım ama sen görmemişsin veya gelmemiş olabilir.
          Şimdi ben tekrar soruyorum bu tahlilleri lütfen alınabilir madde miktarlarına göre yaptırınız. ama anlaşılamıyorum ben bu konuda çünkü benim anlatımım bozuk biraz. Size yardımcı olacağım buna rağmen ama sağlıklı olmaz çünkü telefondan doktorın ilaç yazmasına benzer bu olay.
          1- Ph değerin normalin üzerinde ama sorun olacak düzeyde değil o sorunu çook rahat hallederiz
          2 Organik madde için yapmanız gereken bir olay var 5 kg tavuk gübresi içine 1 kg zeolit karıştırıp bunu ağaç diplerine ( taç iz düşüm alanına) dairesel şekilde eşit döküp bunu tıoprakla karıştırmak ( tavuk gübresi işlenmiş olacaktır. )bunu her yıl yaparsanız hem sonbahar gübrelemesini yapmış olur hemde organik maddeyi arttırırsınız. 2000 m2 alan sonuçta izelement eksikliğini ise topraktan veya yapraktan uygulama ile iz element compleksi gübrelerle halledebilirsiniz. Şimdi asıl sorun burada Calsiyum ve sodyum tıkanmasından oluşacak olaydır .
          3- kalsiyum yükseğin üzerinde toprakta istenen max 2000 değeridir bunun iki katı demek sizin toprağınızda mağnezyum mangan ve potasyum hiç çalışmıyor demektir yani elinizdeki veri önemli değildir çünkü potasyumu alamaz. Bunun için damlama açıcı Ph düşürücü özelliği olan organik bir asitten yapılma bir ürüm size önereceğim farklı firmalardan satılıyor. İçerik aşağı yukarı aynı ve organik özellikli Umdalim SQ İMPA firmasının ürünü diğeri ise Saltkıller denilen ürün bunlarla toprağınızın ıslahı konusundada avantıjlı olursunuz daha geniş bilgi istiyoesanız lütfen arayınız Sadettin Çakır = 0533 3831293

Comment

sadettin bey soylediklerinizi işe yabancı oldugum için belkide anlayamadım. ve mesajınız bana gelmedi uygun bir zamandada (gunduz vakti yani ) arayacagım sizi. fakat sunuda tekrar soylemek istiyorum su an hayvan gubresi (kucuk bas) kirecle karıstırılarak yanmaya bırakıldı bir ay sonra butun agaclara dagıtılacaklar. bu bahceye bugune kadar gubre uygulanmadıgı için degerler boyle olabilir. tank konusu kolay is ama kısın damlamayı kaldırdım. gubrelemede kullanamıyacagım..saygılarımla...alpay

Comment

Bu fosfatlı gübreyle karıştırma fikrinim kimden aldıysanız ona söleyin sizin o kadar çok paranız yok organik materyal atarken fosforlu gübreyi ne yapacaksınız. yazımı anlamadınız galiba mutlaka zeolit karıştırın gübreleme için oranıda verdim
              Saygılarımla

Comment

çinko ve mangan sülfat vermeye gerek yokmudur? toprak analizine gore eksik cıkmakta. azotu ve ph düşürdük diyelim çinkoyla manganı yukseltmek gerekmezmi?

Comment

kim ne zaman cevap verecek acaba ?????

Comment

94 defa okunmus hadi bunun 10 defasını ben girdim diyelim 84 defa baskaları tarafından okunmus.. demekki onemli konu ... cevap verecek yada bilgilendirecek kimse yokmu acaba bu sitede...

Comment

Sayın mininğ organik gübre olarak ahır gübresi atacağım diyorsunuz. Toprağınızda zaten bir miktar çinko ve mangan var. Çok az miktarda bir eksiklik söz konusu. Atacağınız organik gübre o eksik olan miktarı tamamlar boş yere ilave masrafa girmenize gerek yok.

Comment

Sayın mining çok cevap verecek meslektaş bulunuyor bu sitede. Buna emin olabilirsiniz. Ancak herkesin farklı işleri var. Bu site bir yardımlaşma ve dayanışma sitesi. Sorularınıza anında cevap alamayabilirsiniz. Bu şansınıza bağlı biraz. Bazen 5 dakikada cevap alabilirken bazen 3 gün sonra cevap alabilirsiniz yada araya kaynar hiç cevap yazılmaya da bilir.

Genellikle forum sitelerinde 3 gün bekleme süresi vardır. 1. gün soru sorulur, 2. gün beklenir. 3 gün de cevaplanması günüdür. Eğer 3 günden fazla beklemişseniz hatırlatmak için sorunuzun aynı sayfasına yeni bir mesaj yazarsınız ki konu tekrar liste başı olduğu için göze çarpar ve sorunuza tekrar ilgi oluşur.

Görüyorum ki siz bir gün aradan geçince cevap bekliyorsunuz ve cevap alamayınca da eleştirisel tepki veriyorsunuz. Lütfen bundan sonra 3 gün kuralına uymanızı tavsiye ediyorum.

Saygılarımla

Comment

konuyu acalı tam 1 hafta oldu ve kardelen bey 1 hafta once cevap verdi baskada cevap veren yok.. iyi incelerseniz goreceksiniz selsarac bey bir cok kez yazmak zorunda kaldımki konu guncelliğini yetirmesin diye. baska konulardada sordugum sorulara cevap alamadıgım için bugune kadar en son yazımı yazdım . sizin de takdir ettiğiniz uzere bu paylasım sitesi bende bu kadar okunan fakat cevap yazılmayan bir konu için sitemlerimi ilettim okadar. saygılarımla...

Comment

Sayın Mining, Haklısınız. Bizde aynı konuda hemfikiriz. Bu kadar okunan bir forumda cevap yazan üyelerin sayısının az olması bizi gerçekten düşündürüyor. Ancak ben size bir hatırlatma yapmak amacıyla yukarıdaki açıklamayı yazdım. Forum sitelerinde cevap alma süresi çok muhteliftir. Ben dahi webmaster sitelerinde bir sorunu yazdığım zaman uzun zaman beklemek zorunda kalıyorum. Konunun gündemde kalması için hatırlatma yapmanıza bir sözüm yok, ancak 3 gün kuralı bence oldukça önemli...

saygılarımla

Comment

mining Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              çinko ve mangan sülfat vermeye gerek yokmudur? toprak analizine gore eksik cıkmakta. azotu ve ph düşürdük diyelim çinkoyla manganı yukseltmek gerekmezmi?
                              Sayın mining,
                              Toprak pH ınız alkali özellikte olup bu değerde mangan ve çinko nun noksanlığı doğal bir durumdur.PH değerinizi düşürdüğünüz zaman bu değerlerde normal seviyelere ulaşacaktır.Bu sebebten kaynaklandığından ötürü toprağınıza Çinko Mangan takviyesi yapmanıza gerek bulunmamaktadır.
                              Söz konusu PH değerini indirmediğiniz takdirde bu seviyede yapacağınız fazla fosfor gübresinin özellikle fe ve zn noksanlığını arttıracağını unutmayınız.
                              Unutmamak gerekir bitki beslemede toprağımıza ait tüm değişkenleri göz önünde tutarak hareket etmeli ve birbirleri arasındaki ilişkileri gözardı etmemeliyiz.
                              kaynak: (Carrow,Waddinghton,Rieke, 2001)
                              Çeviri:Y.orm.müh. Deniz ÇELİK

Comment

Working...
                              X