fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Organik Tarımın Faydaları

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Organik Tarımın Faydaları

Neden organik gıda?

Devami...
  • Fidanligi.com

Cevap: Organik Tarımın Faydaları

burada organik tarımın faydalarıyla ile ilgili hiçbir şry yoki ???????????????????????????

Comment

Organik Tarım diye bir şey yok zaten.Her şey daha çok para nasıl kazanırım derdi.

Comment

Sayın Ubeyd
        Bu şekilde düşünmenize üzüldüm. Organik tarım çok önemli. Çiftçiye daha fazla ürün alacaksın ve daha çok satıp, daha fazla para kazanacaksın diye kimyasal gübreleri ilaçları satarak insanları zehirlemişler hastalık sahibi yapmışlar. Bizler de hiç tepki göstermemişiz. Bundan kimler kazançlıağlığımız çıkmış. Kimyasal gübre ilaç yapanlar ve daha fazla ürün alanlar. Kimler zarar gördü. Bu ürünleri tüketenler. Sağlığımız bozulmuş, damak tadımız kaçmış, aldığımız ürünler buzdolabında bile kısa sürede bozulmuş. 1960 lı yıllarda buzdolabı yoktu. İnsanlar yiyeceklerini tel dolaplarda saklarlardı. Ürünler uzun süre tel dolaplarda bozulmadan dururdu. Hiç düşündünüz mü şimdi buzdolabında yiyecekler kısa sürede niye bozuluyor, yediklerimizin tatları neden bozuldu ve kanser vakaları ile hastalıklar neden arttı diye. Bu bakımdan organik tarım çok önemli. Sağlığınızı parayla satın alabilirmisiniz?
        Organik ürünün neden pahalı olduğuna gelince bunu bende çok merak ediyorum ve araştırdım. Organik girdiler kimyasal gidilere göre daha pahalı değil. Araziniz büyükse sertifikasyon firmasına ödediğiniz parada fiyatı fazla etkilemiyor. Organik ürün çok fazla üretilmediğinden yetiştirenler yetiştirdikleri tarlalardan satış yaptıkları yerlere getirene kadar çok ciddi nakliye ücreti ödüyorlar. Organik ürünler hallere girene kadar bu böyle devam edecek. Kamyon veya tir bazında nakliye yapıldığında nakliye ücretleri kilo başına düşecek. O zaman daha gerçekci fiyatlarla organik ürünleri almaya başlayacağız. Bu da toplumun bilinçlenmesi ile olacaktır. Organik ürünlere rabet başlarsa haller ellerindeki kimyasal girdilerle yetiştirilen ürünleri satamazlarsa mecburen satışı daha kolay olan organik ürünlere yönelecekler. Sağlığımız için organik ürünlere yönelmeliyiz.

Comment

Behramkale size katılıyorum

Comment

ben de organik tarıma inanmayanlardanım. zira uygulamada olduğu gibi mevzuatında da "kabul edilebilir değerlerde kimyasal kullanma" düşüncesi hakim. aslında başlangıcında tohumcudan alacağanız paket organik tohumlar, kimyasalların başlangıcı olarak değerlendiriyorum.
            saygılar

Comment

Organik tarım öncelikle insanlarda ahlaklı olmayı hedefler.

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Organik Tarım diye bir şey yok zaten.Her şey daha çok para nasıl kazanırım derdi.
              Sayın ubeyd, Açıklamalarınıza katılmakla beraber, bu konun tartışılmasında yarar görüyorum, Evet insanımızın kolay yollardan para kazanmasının bir başka yolu olarak organik tarımın ağızlarda dolaştırılması birilerini zengin etmenin meşruluk içinde ortaya konmasıdır, burada yaşanan suistimaller yurt içi insanını etkilediği kanısındayım, yurt dışına ihraç edilen organik ürünlerin bu temiz tarımın uygulama esasları içinde kaldığını, ölçülerin dışında kalanların geri iadesi içinde yurt içinde pazar bulması ile sizlerin bu kanaatlerini doğrular biçimde son bulmaktadır.

Yabancılar bundan böyle sağlıklı yaşamanın sağlıklı beslenme içinde var olacağının desturu içinde temiz besine ulaşmanın kurallarını koyarak su kaçıklığına mahal vermemektedirler, lakin bizim gibi geri kalmışlığın girdapların içindeki şaşkınlar, insani değerlerin hiçe sayılarak yaşam biçimini bulduğunla yetinen şükreden yarınlarını değilde gerçek mutluluğu sağlığı saadeti öbür dünyada (ahirette) yaşamanın gerçikliği içinde vaaz eden dayatmalar içinde sorgulamasız oldukları için, art niyetli kişilerde bu durumu değerlendirmenin bir ifadesi olarak organik tarımın (temiz tarım) üzerinde istedikleri gibi tezgahlar kurmaktalar.

Organik Tarım diye bir şey yok zaten.
              Sizin bu sözünüzün gerçekliği bizim insanımız için var olmuş, yok olmuş bir değer ifade etmezken, yabancılar için, sizin bu kanaatleriniz gerçeklik taşımıyor.

Her şey daha çok para nasıl kazanırım derdi.

Bu sözünüzün bizim insanımızın önceliklerinde bulunmasının bende şaşkınlık yaratmaktadır, nasıl oluyorda öbür dünyayı düşünüpde, paranın üzerinden saadet, mutluluk, huzur arayışlarında bulunmalarıdır.
              Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

Working...
              X