fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

toprak analizi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• toprak analizi

herkese merhaba
    dün toprak analizi sonuçları elime ulaştı. herşey normal görünüyor ama bor toksit derecesinde yüksek. bunun için ne yapabilirim. yüksekliğinin nedenleri nelerdir ve bitkiye ne zararı olur. yardımlarınızı bekliyorum.
  • Fidanligi.com

Cevap: toprak analizi

yardım edebilecek biri yokmu.....

Comment

Benimde toprak analizim geldi. Ama analiz sonuçunu benim yazdığım ürünlere göre düzenleyıp kullanmam gerekenleri yazdılar.
      İki toprak analizinden birine 2 senede 480 kg kireç vermelisiniz dendi (Fındık için)Dekara
      ikimcisinede azotlu gübre ve çiftlik gübresi miktarıyla yazıldı.
      Bana sadece uygulama kaldı.
      Ben analizi köy hizmetlerinde şimdiki adıyla Özel idarede ilgili birimde İlçe tarım aracılığı ile yaptırdım.
      Saygılarımla.

Comment

seracı09 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        herkese merhaba
        dün toprak analizi sonuçları elime ulaştı. herşey normal görünüyor ama bor toksit derecesinde yüksek. bunun için ne yapabilirim. yüksekliğinin nedenleri nelerdir ve bitkiye ne zararı olur. yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba seracı09

Bana hangi bitki yetiştirdiğini ve analiz sonucu toprak phsı, Ca ve K miktarı, bünye ve tekstürü belirtirseniz size yardımcı olabilirim...

Comment

merhabalar,

ben arazim için toprak analizi yaptırdım. sonuçlar elime ulaştı. arazimde yarı bodur grand simth elma fidanlı bulunmakta. yedi dekarda 440 adet elma ağacı war. ağaçlar 7 yaşında.
          analiz sonuçları:
          doygunluk % 48.1
          EC 0.41
          Tuz 0.01
          pH 8.20
          Kireç 2.61
          Organik Madde 0.76
          Yarayışlı Fosfor 4.12
          yarayışlı Potasyum 46.86

konu ile ilgili yardım edebilecek varmıdır. hangi gübreyi atmalıyım yada nasıl tedbirler almalıyız, hangi değerler anormal ve nedenleri ne olabilir bunları merak ediyorum.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Comment

Working...
          X