fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Toprak analiz laboratuvarı açmak istiyorum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Toprak analiz laboratuvarı açmak istiyorum

Laboratuvarda toprak bölümünden birimi çalıştırılmak zorunda ben ziraat mühendisiyim bahçe bitkileri bölümünden fakat laboratuvar açan birine sordum toprak bölümünden eleman lazım dedi böyle bir zorunluluk var mı? Yardımcı olursanız sevinirim

sanırım kimsenin bu konuda bilgisi yok

Comment

yukarıdaki linkte verdiğim sayfada Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün B.12.0.TUG.04. 503-02-12 Sayı ve Toprak-Bitki Analiz Laboratuvarları Yetkilendirilme ve Denetimleri Genelgesi (2009-1) Konulu yazıyı okumalısınız. aşağıya ilgili bölümü alıntı yaptım.

Madde-5 :Yetkilendirilme Başvuruları: Toprak analizi yaptıran ve destekleme ödemesi almak isteyen ÇKS’ye dâhil çiftçilerin, toprak analizlerini yapmak ve talep formlarını tasdik etmek üzere yetkilendirilme isteği ile Tarım İl Müdürlüklerine başvuruda bulunacak, makro ve mikro analizleri yapabilecek alt yapıya sahip gerçek ve/veya tüzel kişilere ait toprak-bitki analiz laboratuvarlarının başvuru dosyalarında aşağıdaki bilgi ve belgeler bulunmalıdır.

a)Dilekçe,
      b)Laboratuvar sahibinin adı soyadı ve laboratuvarın adı, açık adresi, telefon, faks numarası varsa elektronik posta adresi,
      c)Kuruluş (varsa değişikliği içeren)Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi, vergi levhası fotokopisi ve ticaret odasından alınan faaliyet belgesi, (Kamu kuruluşlarında bu evraklar yerine hukuki statülerini tanımlayan belge istenir)
      d)Laboratuvardan sorumlu teknik elemanın(Ziraat Mühendisi-Toprak Bölümü) ve diğer teknik personelin kuruluşla ilişkili noter onaylı sözleşmesi,(kamu kuruluşlarında görevlendirme yazısı) diploma sureti, nüfus cüzdanı fotokopisi ve kayıtlı olduğu meslek odası kimlik fotokopisi)
      e)Laboratuvarın çalışma konusu ve yapılacak analizlerin listesi, analiz yöntemlerinin Türkçe açıklaması, (Yetkilendirilen laboratuvarlar sadece beyan ettikleri analizlerde yetkilidir)
      f)Laboratuvar binasının tapusu veya kira sözleşmesinin noter onaylı fotokopisi,
      g)Laboratuvarın organizasyon şeması ve yerleşim planı, (Cihazların yerleri yerleşim planı içerisinde belirtilmelidir.)
      h) ) Laboratuvar atıklarının bertaraf edilmesi için ilgili kuruluş ile yapılan sözleşme veya taahhüt yazısı
      ı)Laboratuvarda yangına karşı önlemler alındığına dair itfaiyeden alınacak belge,
      j)Laboratuvarda kullanılacak cihaz, alet ve ekipmanların marka, model, üretim yılı, seri numaralarına ait bilgiler ve kullanım talimatları, bakım sözleşmeleri ve kalibrasyon belgeleri.

Bu bilgi ve belgelerin İl Müdürlüklerince incelenmesini müteakip evrakları eksiksiz olan ve uygun bulunan laboratuvarlar için; başvurunun yapıldığı ildeki Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü, görevlendirilecek 1 teknik eleman ve TAGEM’e bağlı Araştırma Enstitüsü Müdürlükleri laboratuvarlarında çalışan konu uzmanı 1 teknik elemandan oluşturulacak komisyon tarafından laboratuvar yerinde incelenir.(Laboratuvarın mahallinde incelenmesinden önce evrakların, Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü elemanlarınca incelenmesi sağlanmalıdır) Komisyonun laboratuvarda yaptığı inceleme sonucunda yeterlilik şartlarının sağlandığı tespit edildiğinde laboratuvar yetkilendirilir. Yetkilendirme kararı oybirliği ile alınır. İl Müdürlüğünün teklifi üzerine Valilik Olur’u ile yetkilendirilen laboratuvarların yetkilendirme komisyon raporu ve Valilik Olur’u TÜGEM’e gönderilir. Laboratuvarın yeterlilik şartlarını sağlamaması durumunda eksiklerin tamamlanması için 1-3 aylık süre verilir. Laboratuvar sahibinin yeniden başvurusu üzerine yapılan incelemede yeterlik şartlarını sağlanmadığının tespiti durumunda başvuru geçersiz sayılır.
      Üniversitelerin, Bakanlık İl Müdürlüklerinin ve İl Özel İdaresi Müdürlüklerinin bünyesinde faaliyet gösteren toprak analiz laboratuvarları, destekleme ödemelerinde yetkili olabilmeleri için personel ve ekipman durumları, laboratuvar yerleşim planı ile yapılan analizlerin listesi ve yöntemlerini içeren bir dosya ile TÜGEM’e başvurmaları gerekmektedir.Başvuru dosyaları TÜGEM’ce oluşturulan bir komisyon tarafından incelenir, eksik görülmediği taktirde yetkilendirilir.
      Valilik Olur’u ve TÜGEM’ce oluşturulan komisyonun yetkilendirdiği laboratuvarların yetki belgeleri TÜGEM tarafından düzenlenir.Denetimlerde yetkileri iptal edilen veya faaliyetine herhangi bir nedenle son veren laboratuvarların yetki belgeleri TÜGEM’e iade edilir.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Araştırma Enstitüsü Müdürlükleri bünyesindeki yetkili toprak analiz laboratuvarlarının listesi, her yıl TAGEM tarafından TÜGEM’e bildirilir.

Comment

niye böyle bir zorunluluk olduğuna anlam veremedim aynı dersleri bizim bölümde gördü aynı analizleri bizde hep yaptık bir faydası yok anlaşılan. cevabınız için teşekkür ederim sağolun

Comment

Working...
        X