fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

DEFNE TOHUMU....YAĞI......

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• DEFNE TOHUMU....YAĞI......

Değerli arkadaşlar.Baçemde defne ağacından bu ay topadığım defne tohumlarını , eksik bilgi ile yağını çıkarmak istedim.Ancak bir noktada takıldım kaldım.Tohumları kırdıktan sonra tohumların yarısı kadar su koyarak uzun süre kaynattım ve suyunu süzdüm bekletiyorum.
    Sorum şu:Bu yağlı sudan yağı nasıl ayrıştıracağım.?Bunun uygulaması nasıl oluyor.Bu konuda bilgisi ve deneyimi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.Bozulmadan bu işi bitirmeliyimTohum miktarı yaklaşık 5kg kadar.
  • Fidanligi.com

Cevap: DEFNE TOHUMU....YAĞI......

Alttan musluklu balon joje içine alınan karışım musluk açılarak suyu boşaltılır (su yoğunluğu 1,yağ yoğunluğu0.8) altta toplanan su, yağ kısmına dek boşaltılır balon joje içinde sadece yağ kalır

Comment

körfez41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Alttan musluklu balon joje içine alınan karışım musluk açılarak suyu boşaltılır (su yoğunluğu 1,yağ yoğunluğu0.8) altta toplanan su, yağ kısmına dek boşaltılır balon joje içinde sadece yağ kalır
      Biraz daha detaylı bilgi verebilirmisiniz. joje nedir ? Teşekkürler.

Comment

Şu sayfaları inceler misiniz?

ugurer.com - Bitkisel Yağ Teknolojisi

Comment

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Amatörce böyle bir kabın oluşturulması mümkün.Deneme imkanı doğdu bu nedenle.Tekrar teşekkür ederim

Comment

Defne yağı aromatik ve tıbbi özellikleri olan bir yağdır bahsi geçen yöntemlerle bu yağı elde ettiğinizde aromatik değilsede tıbbi özelliklerini büyük ölçüde kaybeder bu nedenle linkteki gibi bir makine temin etmeniz gerekmektedir. Ya da bu tohumları tohum kabuklarından ayırıp havan gibi bir ortamda saatlerce döverek hücre duvarlarını yıkıp yağ salmasını sağlamalısınız. Suda bekleterek elde etmenizi mümkün görmüyorum.

Comment

Balon joje; Laboratuvar malzemesi satan yerlerde bulunabilecek altı musluklu,üstten ürün doldurma ağzı bulunan balon şeklindeki cam kap birbirine karışmayan sıvıların yoğunluk farkından dolayı ayrılmasında kullanılır.

Comment

Sayın suhayat
                Eterik yağ denilen bu yağlar oda sıcaklığında uçucudur. sizin hazırladığınız karışımı bekletmeden ayrıştırmanız gerekirdi,sizin geciktirdiğiniz işlemi doğa yapıp oda sıcaklığında yağı buharlaştırıyor.Karışımı suda bekletiyorsanız suyu yağdan destilasyon yöntemiylede ayırabilirsiniz. Destilasyon; karışımı ısıtarak buharlaştırma ve buharı soğuk bir ortamdan geçirerek yoğunlaştırarak tekrar sıvı haline çevirme bu esnada buharlaşma ısısı daha düşük olduğu için önce eterik yağ gelir su gelmeye başladığında destilasyonu bitirirsiniz, yoğunlaşan sıvıdaki suyuda eterik yağdan balon joje sistemiyle ayırabilirsiniz.selamlar.

Comment

Working...
                X