geleceğin bahçesine doğru hazırlıklar devam ediyor. bu bahçede neler mi olacak? insanoğlunun yediği ve içtiği tüm meyve ve sebzelerden oluşacak. buğdaydan mısıra, şeftaliden karpuza, cevizden susama kadar herşeyi ekmeye çalışacağım... sabırla...
Bahçeye her şeyi ekmekle olmuyor.Her bitki kendine mahsus hava istiyor.İklim istiyor.Biyolojik özelliği uymuyor.AvokadoBrokoliGoji Berry (Lycium BarbarumGuavaGuavaKiviKudret NarıLiçiMiracle FruitPapayaPepinoSchisantra ChinensisYer KirazıYer KirazıBöğürtlen DikenliDut BeyazDut FındıkGilaboluHicaz hurmasıKestaneKızılçıkMuşmulaNarŞah dutYeni DünyaSumak Bunların haricinde 60 çeşitte clasik meyve çeşidim var.
Epeyce karıştırmışsın,Sizinki heves işine dönmüş.pekela bu işten kazancınız ne olacak?Bu kadar çeşit için ilaçlama işi sorun olur.bence bir kaç çeşide indirip ticari manada üretim yapmanız daha uygun olmazmı?.Bereketli yıllar dileğimle.
Sn Tabiatçı,
Yukardaki meyve ağaçları,Elma Şeftali Kiraz bölümünde değil.Ticari olarak yetişdirdiğim elma kiraz şeftali erik kısmı ayrıdır.Bunların büyük kısmı saksılardadır.Çünkü kışın depoya alıyorum.Benimkide değişik bir heves.Uyarılarına Teşekkür eder.saygılar sunarım.
“Yağmur; damla damla yağar ve okyanusları damlalar oluşturur.”
1. Yakın bir gelecekte; diğer ülkelerin tekelleşme politikaları sonucu tüm dünyayı yönetme sevdasıyla yerel tohumlar yok olacaktır. Artık, kendi topraklarımıza uygun tohum bulmak zorlaşacağı gibi, topraklarımız değişik yollarla ve sistematik olarak ehirlenecektir. Tekelci ülkelerin tohum tüccarları, değişik yollarla ülkemizdeki yerel ohumculuğu kısa vadede destekler görünürken uzun vadede yerel tohumculuğu yok etmenin peşinde koşmaktadırlar. Bunu başta yerel tohumculuk mantığını destekler görünen değişik kurumlar ve oluşumlar aracılığıyla yapmaktadırlar.
2. Benzer şekilde yakın gelecek bir zamanda, dünya üzerinde enerji yok olacak, teknoloji sıfırlanacak ve gerek teknolojik aletler ve gerekse kimyasal üretimler bitecektir. Bu şartlarda insanoğlu yaşamak için tarımsal üretime tekrar geri dönecektir. Traktörün olmadığı devirlerde olduğu gibi tarlayı ya eşek veya atla sürecek ve kendisi çapalayacaktır. En basit şeker gübresini bile bulmaktan uzakta, sadece odun külü veya hayvan gübresi kullanacaktır.
Bu günün söylemi ile ORGANİK (Bize göre geriye dönüş)Anam babam işi.Meylam neye kadir değil ?Begenilmeyen ninemin domates tohumunu derde derman diye arıyoruz.Ama yok.
3. Doğada toplu yokoluş ve imhalara karşı son yıllarda giderek kurulması yoğunlaşan Tohum Gen Bankaları ise, kim bilir kurulduğu yer itibariyle yok olacak, Norveç’teki buzdağları küresel sıcaklıktan dolayı eriyecek ve kaynayacaktır. Veya bu bölgeye bir göktaşı düşecek ve yok olacaktır. Veya kutupların yer değiştirmesi nedeniyle ekvator bölgesine kayma olacaktır (tahrip veya yok oluşla ilgili senaryolar çoğaltılabilir). Benzer şekilde tüm tohum bankaları zaman içerisinde enerji yokluğundan, teknolojik yetersizliğinden yok olmaya mahkumdur. (Hiçbir varlık sonsuza dek yaşamayacaktır -Yüce Allah hariç-).
Ankara’daki Türkiye Tohum Gen Bankası, kim bilir bir depremle yerin altına geçecektir.
Ve, ve belki de benim kuracak olduğum tohum bahçesi kalacaktır. Veya benim gibi tohuma yönelik kurulacak bahçelerden bir veya birkaçı kalacaktır sağlam olarak.
(bu arada olumlu veya olumsuz her türlü düşünceleri okuyor ve değerlendiriyorum, sadece şimdilik ve sabırlayanıt vermiyorum)
sayın hk50
öncelikle sebze ve meyveler ki buna arpa ve buğday dahildir. arpa ve buğdayın ekim alanı biraz daha geniş tutulacaktır. takiben küçük bir kısım çiçek olarak düşünülmüştür.
saygılar
sayın hk50
bol ürün beklemiyorum, biraz tohum temin edilsin kendini devir daim etsin, bu yeterli benim için. işte asıl sorun burada başlıyor, 3-5 tane ekonomik yönden değerli, bu çalışmayı yürütebilecek ürün çeşidine ihtiyacım olacak. acaba bunlar neler olabilir?
domates dersen, yaz sezonu boyunca tarla domatesi dibe vuruyor, keza biber de aynı. yerelleştirilmiş, yöreye uyum sağlamış kivi olabilir örneğin??? bilmiyorum. zamanla oturacak bu düşünce ve uygulamalar. o zamanın gelmesini beklemekten başka çare yok. yani sabırla
saygılar
Comment