fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Topraksız tarım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Topraksız tarım

Topraksız tarım benim oldukça merakımı uyandırdı. Ben bu zamana kadar hiçbirşey yetiştirmedim ama topraksız tarım konusunda bilgi sahibi olmak ve denemeler yapmak istiyorum. Herkez birşeyden bahsediyor. Temel bilgileri alabileceğim, neyi nasıl yapacağım konusunda bilgiyi nerden bulabilirim. Yazışmalara baktığımda kendimi maalesef bu konuda hiçbir fikri olmayan biri olarak görüyorum. Besin eriyiği ve tohum yada fide konusunda bana yardımcı olabilirmisiniz acaba?
    Saygılar...

Cevap: Topraksız tarım

Merhaba Hakan Bey. Topraksız Tarım konusunda neyi öğrenmek istediğinizi detaylı yazınız. Topraksız tarımda toprak yok. Bitkilerin kök sistemini tutacak olan kokopit denilen Hindistan cevizi kabuğunun liflerinden oluşan geçirgen bir destekleyici mevcut.Kokopitler bir naylon blok içersinde olabileceği gibi kare şeklinde kutular içersinde de olabilir.Alt kısmı kokopitlerin kimyasal gübre eriğinin su ile verildiği su kanalları mevcut.Bu suya kokopitler temas etmekte ve bitki kökleri gerekli besini buradan süzerek almaktalar.Tohum pek kullanılmıyır kokopit içersine hazır fide dikimi yapılıyor.Detaylı bilgi için öğrenmek istediğiniz konuyu tam yazarsanız daha açıklayıcı bilgiler gelecektir selamlar.

Comment

Topraksız Tarım. Durgun su kültürü, Devirli su kültürü, yapılabildiği gibi ayrıca Bitkilerin kök sisteminin tutunabilecek kimyasal olmayan her türlü meteryaller olabilir. Saman balyası, Ot balyası, Taş yünü, Volkanik cürüfler, Bomza taşları, Çakıl kum vb gibi malzemelerde yetiştirilebilir.
      Önemli olan su besin maddesi güneş gerekli ortam ısısı. ve yukarıdaki meteryallerden her hangi biri.

Comment

1,2,5 ve 10 dekarlik sera kurunum maliyetleri ne kadardir? isitma icin daha cok hangi sisteme bas vuruluyor? tesekürler

Comment

Yıldırım bey.Sera ama nasıl bir sera istiyorsunuz.500 m2 tam donanımlı yani bilğisayar ayarlı her şeyi otomatik 75 bin dolar.

Comment

Topraksız tarımda m2 maliyet fiyatları 17 ile 40 avro arası...

Comment

sayin Selahattin Yilmaz,kurulacak olan alan genisledikce maliyet düsüyormu,yoksa bu sabit bir fiyat mi? birde sayin ubeyd in dedigi gibi tam donanimli ve bilgisayarlimi? yer gösterilmesi halinde sera kurunumu icin devlet tarim kredisi yada banka kredisi alabilirmiyiz.tesekkür ederim.

Comment

500 m2 yi geçtikçe oran olarak fiyat ayni artmıyor ama azalıyor. Selahattin beyin dediği tam donanımlı sera değil.Tam donanımlı bilgisayar ile nem oranı ısı oranı e besin elementi verilmesinin 500 m2 si 75 bin dolardan başlıyor

Comment

Merhaba ben Mehmet.
                  Hazır söz seradan açılmışken bişey sormak istiyorum. Antalya-Serik'te Muz Serası yapılabilir mi?
                  1000 m2 lik sera kapatmak için 30.000 TL istediler.Sizce bu fiyat iyi mi pahalı mı?

Comment

Yapılabilinir.Ancak 1000 m2 için 30 bin lira az istemişler.Yapacakları seranın tam özelliklerini yazınız.Tünel naylon seramı yapacaklar.Birde muz seraların yüksekliğini biliyorsunuzdur herhalde.

Comment

Muzun çeşitine göre değişiyor bilidiğim kadarıyla seranıın kenar yüksekliği.Cam sera yapacaklar. 3.5 mt kenar yüksekliği.Bu yükseklik iyi mi sizce hocam?
                      Bir soru daha sormak istiyorum.Serikte avakado yetişebilir mi?

Comment

Seranın bütün özellklerini hatırlamıyorum hocam.Yarın sorup size daha detaylı cvp yazıcam.Saygılarımla

Comment

Bende 50 dekarda topraksız domates yetistiriciligi projesı hazırlayacagım.Bu konuda bılgısı olan bana yardım edebılecek bırı var mı?

Comment

Sayın gyagmur, size irtibat telefonumu mail attım arayın size yardımcı olmaya çalışayım.

Comment

kimyasal ilaçların zararlarını kısaca anlatabilirmisiniz?

Comment

Working...
                              X