fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dal ve yaprak öğütücüler ve Malç.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Dal ve yaprak öğütücüler ve Malç.

Topraklarımızda organik üretime doğru.

Bahçe ekipmanları hakkındaki arkadaşlar la yaptığınız paylaşımlardan kompost yapımında, ve ayni zamanda bütün bahçesi olan arkadaşlarıma

ivedilikle tavsiyelerde bulunarak bu makinanın önemini hakkında ki bilgileri paylaşımlarda bulunarak,kullanımıyla faydalarını gördükten sonra bahçesi olan

arkadaşların böyle bir ekipmanı bahçelerinde bulundurmadıkları için kendilerindeki bahçe sevgisinin ne kadar yüzeysel kaldığını anlıyacaklardır.

Dal ve yaprak öğütücü makinanın ismindende anlaşılacağı üzere bahçelerimizde meyve ağaçlarımızı budama işlemini mütakip dal artıkları oluşmakta bu artıkların

kompostlanarak değerlendirilmesi yanında bahçemizin ağaçlarına kış tedbiri olarak malç yaparakta değerlendirebiliriz,

Arkadaşlar bu makinenin esas önemini açıklmam gerekirse konuyu biraz açmam gerekecek, bahçemizin toprağına organik zenginliklerin sağlanmasında aracılık

ederek malç uygulanan ağaç izdüşümü bölgesindeki solucanlara yataklık ederek populasyonlarının artmasıyla da bahçemize uyguladığımız gübrelerin solucanlar

tarafından işlenmesiyle uyguladığımız bu gübrelerin yarayışlılığını solucan gübresi mertebesine ulaşmasının sağlanmasıdır.

Dal öğütücü makinanın bahçemize sağladığı bir başka yararda öğütüğümüz dallardan elde ettiğimiz malçın bahçe toprağını kışın sert soğuklarından koruyan organik yorgan etkisinin yanında ot oluşumunu engelleme özelliğidir.

Arkadaşlar Benzinlide olsa bu aletin bedeline ödenecek para Bahçenize organik mataryal olarak ödenecek, kendini amorti edecektir, hizmet özelliği çok yüksek bir alet, bahçesi olanların alması gerekli diyorsam meyve bahçesi olanların ivedilikle alması gerekli bir alet.

Düşünün arkadaşlar birkere özenle bakımını yaparak yetiştirdiğiniz meyve ağaçlarınızın dal ve yaprakları bahçenizde tekrar öretim sürecine katılarak sizin ekonominize bildiğimiz organik gübrelerden daha değerli bir oluşumla, yeni üretim sürecine katılarak bahçenizin bereketine bereket katarak ürünlerinizin tat aramo raf ömrü bir önceki hasattan daha iyi olduğunu göreceksiniz.

Bu oluşumların ayrıntılarına inerek açıklamakta fayda görüyorum.

Bahçenizdeki dal yaprak ve diğer organik atıkların katma değerleriini ortaya koyalım, emek vererek o dalın ve atıkların üzerinde bitki besin maddelereinin senteziyle enzimler, güneşten aldığı enerji fotosentez enerjisi, sonuçta kombine olmuş bahçenizin ürünü olan organik yapı bunu dışardan temin etmeniz mümkün değil, sonuçta bu dal öğütücü makina ile tasarrufu elinize geçmekte üretimde büyük bir avantaj edinmiş oluyorsunuz.

Kısaca arkadaşlar bahçenizin atıkları size mikrobiyal enzim gübre özellikleriyle özdeş olabilecek organik yapıyı bahçenizde üretme imkanı sağlıyacaktır, bahçe toprağınıza kattığınız bu yüksek değerlikli organik mataryeller topraklarınızdaki mikro canlılara sunulmasıyla bahçenizde yepyeni bir üretim süreci başlatılmaktadır işte bu oluşum gerçek olarak organik üretimin başalgıcına eşit bir üretim biçiminin oluşumudur.

Arkadaşlar biraz uzattım galiba bu makinanın faydalarını açıklarkan , neyapalım toprakla arkadaş olursan bu bilgilere ulaşmak zor olmasa gerek,bu bilgilerin ip uçlarını toprakların isteklerinden çıkardım.
    Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Cevap: Dal ve yaprak öğütücüler ve Malç.

Bu gayretiniz ve değerli fikir paylaşımınız için teşekkür ederim. Meyve ağaçlarının budama artıkları bahçelerde oldukça büyük miktar oluşturmaktadır. Bunların öğütülerek değerlendirilmesinden daha doğal bir işlem olamaz. Yukarıdaki yaptığınız açıklamalar son derece bilimsel ve mantıklı açıklamalardır. Sizi fikren destekliyorum. Bunun yanında bahçelerde organik atıkların değerlendirilmesi için bu sayfanın yan tarafında bulunan kompost yapıcının da incelenmesi ve hatta kullanılması ekonomimize katkı sağlayacaktır.

Comment

Bende pek anlamıyorum malçlamadan

Comment

egeli295 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Bende pek anlamıyorum malçlamadan
        Malç'taki mucize oluşumlar.

Arkadaşım egeli295;Bir işi anlamak için öncelikli olarak gönül vererek işi yapmaktır, tabii bir işi yapmak içinde gönül vererek öğrenmeyle başlar, neyse bunları bırakıp size malç olayını gönülden anlatacağım yaptığım çalışmalar organik maddelerin topraklara kazandırılması ilkesinden hareketle başladı.

Ama ben size malç olayının tarifine uygun bu çalışmalar içersinde kendi anlayışımla malç (örtüleme) daha geniş anlamda faydalar sağlayarak, topraklara organik madde kazanılımın yanında bu örtü sisteminin toprağın yapısına maksimum yararlar sağlayan oluşumlarıda açıklıyacağım.

Benim anlayışım organik maddeleri kullanırken bu maddelerin toprak yapısındaki mikroorganizmaların aktiviyetlerinden faydalanarak onların bu maddeleri işlerken kendi öz yapıları ile oluşturdukları enzim ve dışıklarının, serilen bu örtünün altında kalan toprak parçasında oksidasyonun menfi etkilerinden müspet yönde bir fayda sağlıyarak yabani ot tohumlarının oksidasyonunu sağlıyarak istenmiyen ot oluşumlarını önüne geçilmektedir.

Bu örtüyü (Malç) direk toprakla temasını sağlamamak için araya ahır göbrelerinden veya kompost yaptığımız kompost gübrelerden serersek oksidasyonun etkilerini topraktan izole etmiş oluruz, bilindiği üzere oksidasyon ve çürkçül bakterilerinin çoğalmasını engelliyerek de toprak içi zararlı oluşumların önünede geçmiş oluyoruz.

Örtünün altına toprak yüzeyine serilen bu kompost gübrenin toprak içi canlılarının besin ve enerji gereksinmelerini sağladığından buradaki canlılık artmakta organik maddelerin toprağa geçişleri sağlanmaktadır.

Malç uygulanan toprak yapısının nemini korumanın yanında havanın sıcak ve soğuk oluşumlarından toprak yapısını koruyarak toprak içi canlıların yaşam düzeylerini yükseltmektedir, toprak içi organik çürüntülerin mimarlarından olan solucanlarda buralarda etkinliklerini artırarak toprak yapısının hava sirkilasyonuna büyük katkı sağlıyarak topraklarımızda işleme zorluğunuda ortadan kaldırmaktadırlar.

Sevgili egeli295; Bu mesajı okuduktan sonra düşüncelernizi paylaşma, lütfunda bulunacak olursanız, size bu konuda daha detaylı açıklamalarda bulunabilirim.

DÜNYA BİZE BABALARIMIZDAN MİRAS KALMADI ! BİZ ONU ÇOCUKLARIMIZDAN ÖDÜNÇ ALDIK

Comment

Bu aletin üstüne toprak dostu varmıdır acaba. ?

Arkadaşlar dal öğütücü makinların önemi bir çok ağaç severin dikkatini çekmeyişi çok manidar olarak söyliyebilirimki ne ağaç severlik nede doğaseverlik anlayışı içinde görmediğimi belirtirken, edindiğim intibalar neticesinde bu aletin önemini kabul edilemeyişinin arkasındki gerçek ekonomik uygunluk içinde müteala edilmesi bence aklı selim düşünenlerin işi olmasa gerek derim.

Böyle bir aletin topraklara organik madde kazandırmanın ötesinde, uygulanıcak topraklarda, toprak yapısında önemli düzenlemeler yaparak lokal yapılacak düzenleyici minerallere olan talepide azaltarak ekonomi sağlamaktadır.

Meyve yetiştiricisi bahçe sahiplerinin bu aletin önemini kavrıyamamasını kabul edilecek bir açıklama bulmakta zorlanırken, bahçelerde çeşitli alet bulunduran kimselerin bu aletle buluşturacak kimselerin bence toprağın en ideal dostları olacaklardır.

Comment

Working...
          X