fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ceviz ve toprak

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• ceviz ve toprak

merhabalar ben yeni bir tarım meraklısıyım
    ben bütün forumlarda merak ettigim konuları bulup aydınlandım ama üstadlarımdan ceviz ağacı ve toprak gereksinimiyle ilgili ayrıntılı bir bilgiye ulaşamadım bu kanua yardımlarınızı beklemekteyim teşekkürler

Cevap: ceviz ve toprak

Ooo..Bu sitede cevizle ilgili bir sürü bilgi var.Yukardaki arama butonundan ararsanız ulaşırsınız.Ayrıca;cevizle ilgili ayrıntılı soruları UIzmanselde sorarsanız Sn Hocamız cevap verecektir.Başarılar dileğimle.

Comment

teşekkür ederim sitenin yeni üyesiyim biraz acemilik cekiyorum ondandır arama yaptırdım cevizli ilgili bütün yazıları okudum benim merak ettigim ceviz agacının potasyum eksikliğine,kireç fazlalığına sınır ph degerlerinin aşımında ceviz agacının mukavemeti gibi konularıyla ilgili ayrıntılı bilgiye ihtiyacım olmasıdır

Comment

Sn Koraz:Ceviz ağacı;fazla su tutmayan,gevşek,süzek ve az çakıllı toprakları sever.Hafif asidik ve hafif alkali topraklar(PH:6,5-7,5) daha iyi yetişir.ceviz tuzlu topraklara karşı hassasdır.Durgun ve taban suyu olan yerleri sevmez.Haaa..bunlar demek değildirki;Bunun dışındaki topraklarda ceviz yetişmez pekela yetişir.Potasyum eksikliğinde;Potsayumlu gübreler ilave edilerek,PH yüksekliğinde ise;en azınadan yüzey toprağının belli bölümlerinin PH'sı düşürülebilir.Cevizde en önemli husus geç ilkbahar donlarıdır.Bu nedenle;ceviz dikilecek yerlerin dere içi,vadiler ve aşırı nem tutan bölgeler tercih edilmemelidir.Kolay gelsin,başarılar dilşeğimle.

Comment

teşekürler üstadım engin bilgilerinizi paylaştıgınız için bir konuda daha(uzmanların ve site üyelerinin) ilmine ihtiyacım olacak ceviz agacı ve kireç benim oldugum bölge oldukça kireçli bir yapıya sahip ancak diger şartlar kriterler uygun ceviz agacı kirece karşı nasıl bir reaksiyon verebilir ?

Comment

Working...
          X