fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Toprağa şimdi ne yapmalıyım?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Toprağa şimdi ne yapmalıyım?

Merhabalar 500m2 Antalya Döşemealtında bir yerimiz oldu. Çalı ve taşlık arazinin yerini belirlettikten sonra kepçe ve kamyonla üstündeki taş ve çalıyı aldırdım . Sonra pulluk (sanırım) vasıtasıyla toprağı bir kardırdım. içinden çok büyük taş kaya parçaları çıktı . 15 cm den büyük olanları temizliyorum halen...ama topraktan çıkartamadıklarım var .
    tarlanın bu 15cmden büyük ve küçük taş kaya parçalarını çıkarmak istiyorum...

(1)önerileriniz nelerdir ?
    a- Ya bir daha tekrar pulluk la kardırayım tekrar bir taş / kaya temizliği vs..

b-yada bir kepçe kiralatayım tüm 500m2 alanı 50 cm derinlikte yan arsaya yığayım oradan elekle temizleye temizleye tarlaya dökeyim başka birşey aklıma gelmiyor ...

c-Antalya Taş toplama makinesi kiralayabileceğim bir yerde bulamadım...

(2)Bu toprağı hobi amaçlı ekebilmek için (2011 ilkbaharına hazır edebilmek için ) ne yapmalıyım ?

Daha önceki yazdığım konu...
    https://gardensel.com/tr/

Cevap: Toprağa şimdi ne yapmalıyım?

İlkbahar da sebze ekimi için kullanacaksanız şimdilik bir şey yapmanıza gerek yok. Çünkü gerekli sürüm işlemini yapmışsınız. Fakat arazinizde otlanma varsa bir sürüm daha yaparak otların toprak altında kalarak gübre olmasını ve toprağınızın daha temiz olmasını sağlayabilirsiniz.

Comment

Evvelen Hoş geldiniz.Antalya bölgesinde halk arasında bu kayalık ve zemin tabakasına Zerzemin adı verilir.Pek çok kez gitdim ve gözlemledim.Size acizane önerim:Halen işin başındasınız.Bu nedenle Bir traktör kepçeyle toprağı güzelce en az 1mt yardırıp,tabiri caizse hallaç pamuğu gibi didikleyiniz.Çıkan taşları ayıklayınız.Diğer yandan Antalya'da bulunan Toprak Tahlil laboratuvarı'ndan birine İzElementler olmak üzere mutlaka tahlil yaptırınız.Toprakda organik madde genelllikle üst tabakada 30 cm bulunur.Bu toprağın yüzey tabakaları taşlık olduğundan,kanımca yok denecek kadar azdır.Bu nedenle çiftlik gübresi temin ederek,iş makasıyla toprağa vermenizde yarar görüyorum.Toprağı derince işlemeniz ilerde bu hobi bahcesinde küçük çapda turinçgil türü yapmanızda ideal olacaktır.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

Sayın ubeyd;
        Cevabınız için teşekkürler, Tarlamda çok fazla miktarda kırılabilecek sert olmayan taş bulunmakta daha otlanma olmadı sanırım çalılardan (maki ?)dolayı toprak yüzeyi güneş görmemişti şimdiye kadar hatta fiğ ekmeyi bile düşündüm otlanma olması için ama bu sene onun için geç kaldım...

Sayın Tabiatci;
        Size de Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle, beko Loder kepçe o bölgede daha rahat bulabiliyorum Saati 60 TL gibi fiyattan. Çıkan taşları büyükleri rahat ayıklarımda (15cm) küçükleri nasıl bir pratik yöntem le ayırabilirim onu düşünüyorum... Taş Toplama makineleri gördüm antalyada kiralayabileceğim bir yer var mı acaba?

Toprak analizini Burada Labene yaptıracağım analiz sonrasında sonuca göre yanmış çiftlik gübresi düşünüyorum. Toprak (gerçi anlamam ama) gayet güzel gibi, killi (kırmızı) ve humuslu (kahverengi) görünüyor.

Teşekkür ederim

Comment

Taş Toplama makineleri gördüm antalyada kiralayabileceğim bir yer var mı acaba?

Yorumu olan üye var mı?

Comment

Taş Toplama makineleri gördüm antalyada kiralayabileceğim bir yer var mı acaba?

Yorumu olan üye var mı?

Comment

Tekrar merhaba ;

Beko Kepçe Vasıtasıyla parseli dediğiniz gibi hallaç pamuğu gibi attık sonuç ta yaklaşık 10 kamyonluk Kaya taş parçaları çıktı (Min 40 cm çapında) haliyle bizim parselin seviyesi 30-40 cm indi şimdi taşı kaldırtıp toprak getirteceğim . Önerileriniz neler ?
              Nasıl Bir toprak getirmeliyim?

Saygılarımla..

Comment

Working...
              X