fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Solucan gübresinin tanınması ve kullanılması.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Solucan gübresinin tanınması ve kullanılması.

Arkadaşlar Tarım insanımız toprakla uğraşılarında bitki yetiştirmde bir çok hayvan dışkısını kullanmanın yollarını aramış, ve faydalarını görerek de diğer canlılarında dışkılarında faydalama yoluna gitmeyi bilmiş.

Sonuçta organik atıkların kompostlaştıma aşamasında solucanın bilgilerine ulaşıncada bu canlılnın önemi gündeme gelmiş olmaktadır. Bu gübrenin üretimini sağlamakla işe başlamış olmak beni bu konuda daha bilinçli yaptığından,bu bilgilerimi burada paylaşırken bu gübreninde kullanımının yaygınlaşmasına hizmet etmek için konuyla ilgilenen arkadaşlarımı buraya davet ederek, bu başlığın paylaşımlara hizmet edeceği inancındayım. Saygılarımla
    Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Cevap: Solucan gübresinin tanınması ve kullanılması.

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ben yapı olarak araştıran, bir insanım ve kendim gözlemlemeyi severim.Bu sitedeki yarasa gübresi ile ilgili yazıları okuduktan sonra,Mart ayında yarasa gübresi üreteci bir vatandaşdan az miktarda numune olarak gübre elde etdim.Bunu deneme amaçlı olarak Deveci armudunda Nisan ayında kullandım.Diğer ağaçlarada başka ürünler kullandım.Aradaki fark gözle gözükür şekilde...Ağaç yemyeşil ve 1 mt sürgünler oluştu.Meyveleri mor kırmızısı.Bu benim gözlemim ve gözlemlerimide bu sitede belirtiyorum.Gübre üreticisinin İsmi Harun Serbest.Belki reklama girecek ancak;iyi mal üreten şahıs ve kişileride burada belirtmek benim anlayışıma uygun.Bu şahsı ben daha önce ne tanırım,nede bilirim, nede alavarem var.Site yöneticileride bununla ilgili tasarrufu kendilerine ait.
    Yarasa gübresini araştırma ilgisi göstermeni kutlarken, sizi bir başka doğa harikası bir canlının tanıtımı sağlarken bu canlıda bulunan dışkı ve salgılarının mükemmelliği sizde inanıyorumki büyük hayretler uyandıracaktır, solucan toprak içinin bir canlısı olması ile beslenmesini toprak içindeki çürüntülerini toprak partikülleri ile beraber alarak bunları sindirim sisteminde öğüterek miniralize etmektedir.

Bu canlının sindirim sistemi dünya üzerindeki kurulu bulunan en mükemmel değirmenlerden daha bir mükkemellik göstermektedir, her canlı gibi bu canlıda sindirim işlemi sırasında yutağındaki besin maddelerini sindirimi kolaylaştırmak adına bazı enzim ve proteinler salgılıyarak bu salgı içinde öğütülen besinler bu canlının atık ve dışkılarında ortaya çıkmaktadır.

Canlının vücudundan da salgılanan bu enzimler canlının toprak içindeki hareket ve yaşamını destekliyerek güvende olmasınıda toprak içindeki bakterileri baskılıyan doğal antibiotik özeliğinın topraklarda da zararlı bakterilerden patojenleride baskılanması ile toprakların yapısını doğal olarak steril etmektedir.

Bu özellik hiç bir canlının dışkı ve salgılarında bulunmama hali ile bu canlıyı ve dışkı ile gübresini de en mükemmel duruma getirmektedir, bu canlının üzerinde başka bir canlı gübresinden söz etme imkanını da ortadan kaldırmaktadır.

Bu konuda yazışmak bilgi almak isteyen arkadaşlarıma bu başlıktan gereken ilgi ile paylaşımlar sağlıyabilirim
    Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

Working...
    X