fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

B5a organik sıvı gübre

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: B5a organik sıvı gübre

[QUOTE=hüseyin ovak;25212]Sayın uçanteneke;
    Yeniliklere açık ve cesaretli davranışınızdan dolayı sizi kutluyorum...Siz sayın Refik Yıldız'ın kullanım tavsiyelerine tam olarak uyun,ben sizin çok güzel sonuç alacağınıza inanıyorum...Yine de sonuçları olumlu ya da olumsuz buradan paylaşalım...Önemli olan sadece sizin fayda görmeniz değil; Türk tarımının yarar görmesidir...Saygılar sunuyorum...
    bende size teşk ediyorum

Comment

B5A Doğal replikasyon yöntemleri ile özel olarak kullanılan mikroorganizmaların güçlendirilmesiyle imal edilmiş, her türlü Tarım şekline uygun ve diğer organik ve kimyasal gübrelerin çok üzerinde etkiye sahip organik bir gübredir.

Tarımda devrim yapacak olan B5A organik gübrenin faydalarından bazıları aşağıda sıralanmıştır:

• Gübreleme giderlerinizi düşürür. Tek başına yeterlidir.

• Verimi artırır, kaliteyi yükseltir.

• Topraktaki mikroorganizmaları ve organizmal yaşantıyı artırır. Kimyasal madde ve hormon içermez. %100 organiktir.

• Gübreleme maliyetini azaltır verimliliği artırır. İlaç kullanımını azaltır.

• Sulama maliyetini azaltır

• Kök gelişimini iyileştirir.Bitkiyi kök hastalıklarına karşı korur

• Çiçeklenmeyi artırır. Çiçek dökümünü önler.

• Bitkinin hastalıklarına ve zararlılarına karşı mukavemeti artırır

• Toprağı yenileyerek kimyasal tarımdan organik tarıma hızlı şekilde geçişi sağlar. 10-30 günde ürünü organik hale getiren dünyada tek gübredir.

• Toprağın yapısını iyileştirir, hastalık unsurlarına karşı direncini artırır.

• Bitkinin kondisyonunu yükselterek hastalıklara karşı direncini artırır.

• Özellikle toprak sıcaklığının düştüğü kış dönemleri ile meyve irileşme dönemlerinde en iyi sonucu verir.

• B5A Donmaya, kırağıya, kuraklığa karşı bitkinin mukavemetini artırır ve bitki savunma sistemini güçlendirir.

• Kurak mevsimde bitkinin ve toprağın aşırı su kaybını önler. Kuraklığın etkilerini azaltır.

• Ürün lezzetinde ciddi değişim sağlar ve daha lezzetli ürünler elde edersiniz.

• Toprak aktivatörü, bitki besini, bitki vitamini olarak kullanılan organik gübredir.

• Türkiye de Tarım Kredi Koop. ile ülke genelinde satış sözleşmesi yapan ilk ve tek üründür.

• Tarım Bakanlığından onaylı tek yerli üretim sıvı organik gübredir.

• %100 Organiktir. İngiliz EKOTAR firmasından organik gübre lisansına sahiptir.

• Klasik tarımda, organik tarımda ve topraksız tarımda kök geliştirici (taban gübresi), yaprak geliştirici (yaprak gübresi) ve ürün geliştirici olarak kullanılan DÜNYANIN TEK ORGANİK GÜBRESİDİR.

Diyorsunuz. Allah aşkına bunların hepsini Hayvan Gübresi Yapmıyomu ki, böyle bir ürün geliştirdiniz. Hayvan gübresi talebini artırmak için çaba göstersenizde, buna bağlı olarak Hayvancılığı geliştirseniz olmazmı? Bak adı üstünde Organik (Ekolojik), doğal tarım diyoruz. Soruyorum size; Doğal Tarım denince, Hayvan Gübresimi aklınıza gelir yoksa B5'mi? Cevabını kendiniz verin..

Comment

Hayvan gübresinin ve de hayvanın ne kadar doğal olduğu söylenebilir ki?

Comment

Sayın fsimsek;
          Hayvan gübresi B5A nın yaptıklarını yapmış olsaydı böyle bir ürün ortaya çıkmazdı...Hayvanlara verilen fenni yem,Antibiyotik,hormon vs. ile bir sürü kimyasal yüklüyoruz...Bunlar da hayvanın dışkısı ile doğaya...Sizin kuş gribinden ve deli dana hastalığından haberiniz yok galiba!...Canlıların aldığı kimyasal ilaçlar metabolizmalar tarafından gereği kadar kullanılır;fazlası dışkı ve idrar yolu ile dışarı atılır...Hayvanları doğal besliyormuyuz ki hayvan gübresi ile doğal tarım yapalım?...
          Ben ce biraz desteksiz atıyorsunuz Azıcık inceleyin...
          Saygılar...

Comment

hüseyin ovak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Sayın fsimsek;
            Hayvan gübresi B5A nın yaptıklarını yapmış olsaydı böyle bir ürün ortaya çıkmazdı...Hayvanlara verilen fenni yem,Antibiyotik,hormon vs. ile bir sürü kimyasal yüklüyoruz...Bunlar da hayvanın dışkısı ile doğaya...Sizin kuş gribinden ve deli dana hastalığından haberiniz yok galiba!...Canlıların aldığı kimyasal ilaçlar metabolizmalar tarafından gereği kadar kullanılır;fazlası dışkı ve idrar yolu ile dışarı atılır...Hayvanları doğal besliyormuyuz ki hayvan gübresi ile doğal tarım yapalım?...
            Ben ce biraz desteksiz atıyorsunuz Azıcık inceleyin...
            Saygılar...
            Sana şimdi güzel bir cevap verirdim ama hadi dua et cezalıyım..

Comment

Hayvan gübresi BMR tarımın broşürlerinde zaten yanlış kullanıldığı belirtiliyor.Örneğin bok böceği denilen hayvan.Hayvan dışkılarını yuvarlayarak büyütür.Ve bunu yapan erkektir.Dişi böcek en büyük topa sahip olan bçcekle eşleşir.Siz sayın fsimsek isterseniz bir araştırın,hayvan dıkısına kaç çeşit haşarat yumurta bırakıyor.Bunların kaçta kaçı faydalı,kaçta kaçı zararlı.Allah bilir hayvan gübresinide nasıl organik hale getirdiğiniz tartışılır.Acaba siz sn fsimsek hayvan gübresinide nasıl hazırladığınızı yazabilirmisiniz.
              Bir diğer kavrayamadığınız konu,b5a veya her hangi bir ürünün yapısı,çalışma şekli,kullanımı ve bitkiler üzerindeki etkileri nelerdir bilmeden direk önyargı ile hareket ediyorsunuz.
              Örneğin ben b5a karşıtı değilim,tek karşı oladuğum b5a yı yapan kişinin bir kaç kişinin tekelinde bulunması.B5A güzel bir ürün.Bunu anlamak içinde biraz mikrobiyoloji ve fizyoloji türü ağır kitaplar okumanız ve anlamanız gerek.
              Şu halinizle pek anlamanız gerekmez zaten yanlış anlarsınız.

Comment

Lütfen mesajları kişiselleştirmeyiniz. Burada amaç doğru bilgi paylaşımıdır. Herkes bilgisini takım tutar gibi savunursa doğruya ulaşamayız. Mesajlar kişiselleştirilirse amacından uzaklaşacaktır. lütfen dikkat edelim.

Comment

Sayın üyeler;Forumu baştan sona tekrar tekrar inceledim.Herkes iyi veya kötü yazmış.Birileride acayip bir şekilde sorgulamış.Birileri ürünü yapan ve ürünü güvenli bir yerlere götüreceğini açılamış.Resmen bir şeyler dönüyor ve dödürülmeye çalışılıyor.Deneyenler iyi sonuçlar almış.Denemeyenler tereddür içerisinde.Ne yapmak lazım?Ben olsaydım ne yapardım?Veya besekar veya fsimsek veya selsaraç veya ovak.Ne yapardınız?Amacımız amacınız ne olmalı?Bunu renginin öncelikle belirlenmesi lazım.Bunu da katılan tüm üyeler yapmalı.
                  Bu güne kadar yapılanlara bakalım.Kişisel mücadelelere çevrilmiş her çalışma.Birileri bakanlığa yazı yazmış,veya hukuksal davranmış,birileri proflara göndermiş,şöyle olmuş böyle olmuş.Hep yapan kişi ve ürürnün açıkları aranmış tespit edilmil veya edilememiş.Herkes kaleleri biz fetih ettik edasıyla hareket tarzı içerisinde.Yaknız ilgimi çeken ve düşünülmesi gereken şudur kanaatindeyim.Ama öncelikli olarak b5a karşıtı değilim.Hiç bir buluş karşıtı da değilim.Hatta en üzüldüğüm nokta beyin göçü.Doğru veya yanlış,birileride sahip çıkmış.Her ne kadar yapan kişiyi saklamak ta olsa,aslında bir de pencerenin kendileri açısında bakıyorum da hak ta vermiyor değilim.Yapan kişini saklanması konusuna.
                  O forumda bir yazı okudum.Yahudi asıllı bir yazmış.Aslında bizleri uyarmış.Ve meydan okumuş.Daha güvenli bir yerlere götüreceğiz demiş.
                  İşte bizim hatamız,herkesi hedef haline getiriyoruz.Kısaca her hangi bir yurtdışı lobisini ve ya misyonunu Türkiye de yapması gereken bir şey yok.Onların adına biz zaten bunu yapıyoruz.Bizler elimizle veriyoruz.Bizler insanı o kadar yıldırıyoruz ki,zaten bilim adamlarımız yurt dışına kendileri kaçıyorlar.Yaptığımız bu yanlışı da övünerek anlatıyoruz.
                  Şunu zamanı geldi;artık üzerimizde oynanan oyunlara alet olmaktan nasıl kurtuluruz?
                  Aslında savaşın en büyüğünü en zalimini bizler yaşıyoruz.Nolacak israil gazzeye bir bomba atıyor öldürüyor.Öbür tarafta da bizleri süründürüyor.Hastalandırıyor.Toprağımızı bozuyor.
                  Lütfen B5A yı yapanla yüzyüze görüşenler açıklasın.Bunu yapan kişi 7 yıl araştırıp hayvan gübresi ile aynı kefede bir ürün yapacak kadar geri zekalı mı?İçerisine genetik metaryalin aktarımı sistemini koyabilirmi.Veya böyle bir mekanizma oluşturabilir mi?Eğer böyle ise bizler bu ürünü ve yapan kişiyiyuyrt dışına kaçırısak veya elimizden kaybedersek neleri kaybedebileceğimizi hiç hesapladık mı.
                  Kişisel ego duygulamızla ve yanlişlarımız la daha ne kadar övüneceğiz ve daha ne kadar bu duygularla hareket edeceğiz?Saygılarımla.Aslında o yahudi arkadaş biz iyi bir ders vermiş.En azından bundan sonra daha dikkatli davranalım.Doğru değil mi?

SAYGILARIMLA.

Comment

Sayın Dağgülü, Haklısınız.

Bahcesel olarak biz elimizden geleni yaptığımızı düşünüyoruz. Hatta Sponsorumuz Aldesem.com, B5A reklamlarını sitemizin tüm sayfalarından yayınlatıyor. Aldesem.com sitesini bu yönden tebrik ediyorum. Yeniliklere sahip çıkması ve bu ürünü inceleyerek tüm türkiyeye reklamlarla tavsiye etmesi takdire şayandır. Hatta site editörlerimizden Korkmaz Mert Bey, bunun analizi ve incelenmesi için en gelişmiş laboratuvarlardan birine götürüp analiz ettiriyor ki bunu birşeyler döndürmek için değil sırf B5A için gelen tepkilere akademik bir yanıt vermek ve B5A ya destek içindir. Gerçi B5A nın bu tür analizlere ne kadar ihtiyacı olduğuda tartışılır. Çünkü Üreticilerimiz gördüğüne inanırlar ve B5A görülmek istenenleri hep göstermiş zaten.

B5A nın bu kadar çok sorgulanması ve incelemelere tabi tutulması çok güzel bir olay. Bu yönüyle de eşsiz bir ürün olduğunu gösteriyor zaten.

B5A yı bende kullanıyorum ve kullanacağım. Hatta heryıl parasal yönden kimyevi gübre kullanmaktan vazgeçip gübre atmayı terkeden birçok bahçe sahibine, tüm üreticilere ve bahçe sahiplerine tavsiye ediyorum. Diğer gübrelere göre %80-90 oranda daha az masrafla gübreleme maliyetini azalttığını söylemek bile ikna olmaları için yeterli oluyor.

1 litre ile 5000 m2 alanı 60 ytl gibi komik bir rakamla başka bir gübreyle gübrelemek mümkün değil. Kimse bunun garantisini veremez. Ama B5A bunu yıllardır ispat etmiş ve diğer gübrelerden de çok daha başarılı sonuçlar alınmıştır.

Herkesin B5A yı kurallarına uygun şekilde kullanmasını tavsiye ediyorum.

Comment

• Cevap: B5a organik sıvı gübre

Türkiyede, hayvancılığı geliştirmediğimiz müddetçe Ziraatı geliştiremeyiz. Ağzımızla kuş tutsak Tarım ilerleyemez. Şuan Türkiyede şarampol hayvancılığı,anız hayvancılığı, ve Ahır hayvancılığı vardır. Hayvanları bu alanlardan mera alanlarına taşımadığımız müddetçe hayvancılık gelişmez. Dikkat edin, özellikle koyunlarımız sağda solda ot aramaktadır.Yeşil bir ot gördümü hepsi o ota doğru koşmaktadır böyle oluncada atletik yapılı olmuşlar ve et yerine kas bağlamışlardır. Ondan sonra niye sert etlerimiz diye şikayet ediyoruz. Oysa Avrupada hayvanlar geniş mera arazilerinde yattıkları yerden, dinlene dinlene yemektedirler. Öyle değilmi?

Comment

Edebalinin bir sözü var;toprağa küsmeyiniz,toprağı küstürmeyiniz.Bu toprakları düzeltmezsek,bu topraklar üzerinde bitkilerin yetişme ortamını sağlayamazsak,o hayvanlar ve bizler yiyeceklerimizi nereden sağlayacağız?Nesli tükenen hayvanların neslinin tükenmesine sebeb,bulundukları ortamın insanlarca işgal edilip,o hayvanlarca kullanılmasının önüne geçilmesi değilmidir?Veya o hayvanların yaşama ortamlarının her türlü kimyasallarla kirlerilmesi değilmidir?Neden hep işin kendi yanımıza bakan penceresinden bakıyoruz?Tabiat bir bütündür.Her canlının yaşama hakkı vardır.Örneğin bir uğur böceği bir günde 300.000 adet pirecik denilen sineğin yumurtalarından yediğini biliyormusunuz.Örneğin sığırcık keklik ve bıldurcınların en çok kene denen hayvanları yediğini biliyormusunuz?Bir kubağanın günde 150.000 sivri sineği yiyebilidğini biliyormusunuz.Yine sarı eşek arılarının havada uçan bir kara sineği sokarak felç ettiğini ve yuvasında kraliçesinin bu felç sineğin içerisine larva bırakıp salıverdiğini ve neslinindaha uzak yerlere dağılmasını sağladığını biliyormusunuz?Sizce hangisi daha önemli?Bence hepsi aynı değerde.Ama öncelikle bu kainat yaratıklarının üzerinde yaşayabileceği toprak önemli.Ondan sonrası sağlıklı olarak ekolojik denge içerisinde oluşacaktır.Saygılarımla....

Comment

dağgülü Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Edebalinin bir sözü var;toprağa küsmeyiniz,toprağı küstürmeyiniz.Bu toprakları düzeltmezsek,bu topraklar üzerinde bitkilerin yetişme ortamını sağlayamazsak,o hayvanlar ve bizler yiyeceklerimizi nereden sağlayacağız?Nesli tükenen hayvanların neslinin tükenmesine sebeb,bulundukları ortamın insanlarca işgal edilip,o hayvanlarca kullanılmasının önüne geçilmesi değilmidir?Veya o hayvanların yaşama ortamlarının her türlü kimyasallarla kirlerilmesi değilmidir?Neden hep işin kendi yanımıza bakan penceresinden bakıyoruz?Tabiat bir bütündür.Her canlının yaşama hakkı vardır.Örneğin bir uğur böceği bir günde 300.000 adet pirecik denilen sineğin yumurtalarından yediğini biliyormusunuz.Örneğin sığırcık keklik ve bıldurcınların en çok kene denen hayvanları yediğini biliyormusunuz?Bir kubağanın günde 150.000 sivri sineği yiyebilidğini biliyormusunuz.Yine sarı eşek arılarının havada uçan bir kara sineği sokarak felç ettiğini ve yuvasında kraliçesinin bu felç sineğin içerisine larva bırakıp salıverdiğini ve neslinindaha uzak yerlere dağılmasını sağladığını biliyormusunuz?Sizce hangisi daha önemli?Bence hepsi aynı değerde.Ama öncelikle bu kainat yaratıklarının üzerinde yaşayabileceği toprak önemli.Ondan sonrası sağlıklı olarak ekolojik denge içerisinde oluşacaktır.Saygılarımla....
                          Çok güzel mükemmel bir mesaj vermişiniz. Fakat bu yazılardan binlerce var ve herzamanda olacak. Bizim herşeyimiz yazılarda kalıyor zaten. Malesef uygulamada sıfırız. Paraya değer veren bir insan olduk. Faydalımı değilmi hiç önemi olmadan parasal anlamda getirisine bakıyoruz herşeyin. Benim kızdığım ve şiddetle itiraz ettiğim noktalardan birtaneside budur. Dedelerimizin kanla alarak miras bıraktığı bu toprakları, para uğruna satmak ve yok etmek, inanılmaz derecede zoruma gidiyor. Yatan, uyuyan, kendi menfaatinden başka hiç bir şey umurunda olmayan kişilerin, işin başına getirilmesine, sorumluluk verilmesine, dayanamıyorum, çok kızıyorum. Ne yazıktır ki, Yüzbinlerce Üniversite Mezunu bir iş bulamamış vaziyette boş geziyor. 35 bin Ziraat Mühendisi iş bulamamış boş geziyor ve Ziraat Fakültelerine hala öğrenci alınıyor. Soruyorum; bir Üniversite mezunu kolaymı yetişiyor. Analar ve Babalar, çocukları Üniversiteyi bitirinceye kadar dünyanın parasını harcıyor. Sonunda bu çocuk, bırakın mesleğini yapmayı, yalandan bir memur, bir odacı, bir hademe dahi olamıyor. Bir İtfaiyeci olabilmek için Müracaat eden bilerce işsizin çoğunluğunu Üniversite mezunları oluşturuyor. Tüm bunları göre göre, adam 60 yaşına gelmiş fakat hala emekliye ayrılmıyor. Emekli olayımda gençlerimiz, çocuklarımız benim yerime gelsin demiyor. Karısıda kendiside devlete dayanmış çalışırlarken, akşama yine iş bulamayıp ağlaya ağlaya evine gelen hiçbir geliri olmayan Ailelerin varlığı da ayrıca yüreklerimizi dağlıyor. Bumu sosyal adalet, bumu insan hakları. Deveye sormuşlar neren eğri? diye. Nerem doğru ki demiş. Bizim her tarafımız yamuk, başta bizler yamuğuz. Kendimizi düzeltmeden de Memleketi düzeltemeyiz..

Comment

Sayın üyeler;
                            25 ŞUBAT-01 MART TARİHLERİNDE DÜZENLENEN DENİZLİ TARIM FUARINDA B5A DA YERİNİ ALACAKTIR.BEN VE ORTAĞIM MEHMET BEY DENİZLİ'DE SİZLERİ GÖRMEKTEN ONUR DUYARIZ...SAYGILAR.

Comment

B5a'yı 3 dönüm bahçemde kullanmak istiyorum. Tartışmalardan pek birşey anlamadığım için denemek istiyorum. bahçemde yaklaşık 70 tane ağacım var. Bu ağaçlar iki yaşında Nasıl bir şekilde kullanmam gerekiyor . Bilgi verirseniz memnun olurum. teşekkürler

Comment

Önce ağaç başına 5 litre su hesaplayacaksınız 7*5_350 litre eder ve 1 litre b5a yı en az 350 litre suya boşaltın ve karıştırın ve boşalttığınız su tankının kimyasallarca temiz olmasına dikkat edin sonrasında ağaç başına en az 5 litre suyu taç izdüşümüne gelecek şekilde bitkiye verin. Yada en az 350 litre suyu yağmur öncesi veya gece saatlerinde ağaçlarınızın taç kısmına gelecek şekilde püskürtme usulü verin, hepsi bu. Bitkiler şu an uyku döneminde olduklarından her iki uygulama arasında 20-30 gün olsun. En az iki uygulama sonunda şaşırtıcı etkileri göreceksiniz.

Comment

Working...
                                X