fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

B5a organik sıvı gübre

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: B5a organik sıvı gübre

Sayın besenkar. Kalamanın yazısını okuyunca ona hak verdim ve sizden ciddi manada şüphelendim. Kalaman’ın dediği gibi sizin niyetiniz nedir açıklayın.Kalamana gerekli cevabı çok net olmuş.Arif olan anlar.Halkın sağlığını bu kadar düşünen birisi iseniz neden bu forumda kola hakkında bir yazınız yok.Kolanın içeriğini biliyor musunuz.Kısacası sizin ard niyetli olduğunuz kanaati bende oluştu.
    Gerçek kimliğinizi açıklayın hangi kimyevi gübre firması adına konuşuyorsunuz herkes bilsin.

Comment

Sayın besenkar;
      Sizin yukarıda yazdıklarınız,bazı kurum ve kişiler tarafından oluşturulmuş yönetmelik ve kurallardır...B5A ise bir buluştur...Eğer yukarıdaki yazdıklarına tam manasıyle uyan bir ürün olsaydı(ya da yukarıdaki yazılanlar çerçevesinde kolay anlaşılan birürün olsaydı),zaten bu ürünü herkes yapabilir ve üretebilirdi;dolayısıyle B5A bir buluş olmazdı...

Tekrar ifade edeyim ki;hiçbir buluş,ortaya çıktığı zaman içerisinde yaşayan insanların tümü tarafından kabul görmemiş;hep şüpheyle yaklaşılmıştır...Ancak bu buluşun etkileri ortaya çıktığında bir nesil sonra anlaşılmaya ve kabul görmeye başlamıştır...
      Anladığım kadarıyle hukukçu bir yönünüz var..Eğer bu öyle ise Türkiye'de bürokrasinin ne kadar zor ve karmaşık olduğunu da biliyor olmalısınız...
      Size sayın onkelif'in cevap vermesini istiyorsunuz..Sayın onkelif'in bu tür forumlara yazacak kadar zamanı yok maalesef...Üstelik bu forumlarda yazılan bilgi amaçlı olmayan(sizi tenzih ederim) bazı yazılar,sayın onkelif'in motivasyonunu bozmaktadır...Bizim, daha doğrusu bu ülkenin yeni buluşlara ve bilimsel çalışmalara ihtiyacı var...Bırakalım onlar işini yapsın;biz tartışırız...Bilemediklerimizi de ara sıra onlara sorar, size aktarırım...
      Şimdi bize düşen B5A nın olumlu ya da olumsuz alınmış etkileri ve bunların Türk tarımına kazandırdıkları,kaybettirdikleri...
      Bakın bir kullanıcı sayın Selahattin YILMAZ'ın B5A ve Ben başlıklı yazısına eklediği yorumda ne diyor:

Yazan safa üstün , 01 Ocak 2009

200 dönüm buğdayı b5a ile ektim.bitkinin rengi ve köklerinin farkı her şeyi anlatıyor.
      ekonomik boyutuna gelelim.Tabana 25kilo 20.20 kullansaydım(yarısı taban arazimde en az dönüme 30kilo kullanmam gerekiyordu.sulamayı düşündüğüm için)25klx1,375ytlx200dönüm=6875ytl ödeyecektim(para nerde harmana borçlanacaktım. borç olacaktı 8000ytl)40litre b5a ile(5dönüme 1litre)200 dönüm buğday için 40x55=2200ytl.işimi hallettim.aradaki fark 4675 ytl.işin içinde olmayana masal gibi gelir.işin içinde baharda uygulanacak 46 lık azot ve kaleme kalkışta uygulanacak 26lık nitrat gübrelerinin mukayeseleri yok.
      Bir köylü olarak,bir çiftçi olarak b5a hakkında teknik olarak konuşmak haddimi aşabilir.fakat ürün hakkındaki görüş ve düşüncelerini samimiyetle anlat deselerdi.şunu derdim.
      b5a b5a dır.o yalnız sıvıgübre değildir,o yalnız organik sıvı gübre değildir,o yalnız toprak aktivitörü değildir,hatta b5a toprak aktivitörü ve organik sıvı gübre değildir.yukardaki saydığım cümleler b5a nın birer alt kümesidir.idda ediyorum hiç kimse bir cümleyle b5a yı anlatamaz.o ayrı bir olay, başlı başına bir olaydır bence.onun için hiç kafaları karıştırmayalım ona yalnızca B5A diyelim bu ona yeter. inanıyorumki ilerde zaten öyle olacak .Saygılarımla..

Bu da İLANSEL'e atılmış bir başka çiftçi mesajı:
      selam ben kutlay, benim çilekler kudurdu,B5A nasıl bişeyse,onu bulandan Allah razı olsun...

Çiftçinin gülen yüzü inanın beni daha çok ilgilendiriyor...
      Saygılar sunuyorum...

Comment

Sayın Kalamana ve Manolya 50 haklısınız ben toplum hakimiyim ve Sakarya'da görev yapıyorum.Maalesef görevim de baktıklarını göremeyen topluma hizmet etmek.
        Ben de aman canım bana ne adamlar mevzuata göre organik gübre sayılan bir ürüne göz göre göre mikrobiyolojik ürün diyorlar.Desinler, elalemin derdi beni mi gerdi? diyebilirim.
        Ama, bu güne kadar gerek özel yaşamımda gerekse meslek yaşamımda yanlışa doğru diyemedim.
        Belki siz diyebilirsiniz ama ben diyemedim, diyemiyorum.
        Bu ürün bitkisel menşeeli organik gübre, lisansı, tescili öyle diyor.
        Buna rağmen neye dayanarak buna başka isim arıyorsunuz anlamadım.
        Bu, bitkisel kaynaklı organik gübre tarıma yararlı değil mi demek?
        Neden mikrobiyal gübre takıntısı yaptınız?
        Kullanan yararlı diyorsa demek organik gübrelerde yararlı olabiliyor.

Bu konuya neden takıldığımı merak ettiyseniz, bu ürünün üreticisi olan beyin hakarete varan yazıları yeterli derim.

Birde şu var.Bu ürün organik gübre ise daha ucuz olması gerekli, mikrobiyal gübre ise teknoloji gerektiriyor ve pahalı olabilir.

Yani Sayın Kalamana ve Manolya50 benim işim çok zor bu toplumda bunun ben de farkındayım.Umarım toplum da bir gün farkeder.

Sayın Ovak,
        Bu ürün bitkisel menşeli organik gübredir, mikrobiyal gübre değildir demek çok mu zor?

Yayınladığınız belgeler sizi yalanlarken bu ısrar niye?

Saygılarımla.

Comment

selamlar.ben antalya serik ten kutlay.çilekte ve tomateste b5a kullanıyom.bugübreyi bulan insandan allah razı olsun.geçen yıla göre hem masrafım azaldı hem verim hem kalite arttı.herkese tavsiye ederim.1000mkareye 1 kg kullandım daha iyi gördüm.

Comment

Besenkar
            Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-06-2007
            Mesajlar: 49 Bütün bunlardan anladığım demekki hala kimyasal gübreleme ve ilaçlamaya devam edeceğiz.

Sayın Besenkar, zaten siz hangi tarım yöntemini tercih etmemiz gerektiği konusunda yargıya varmışsınız. Buna göre hangi gübreyi tavsiye ettiğinizi ve sebeplerini açıklayın ve tavsiye edeceğiniz ürün hakkında yeni bir başlık attın.

Comment

Evet sorgulayın.Bu sizin en tabi hakkınız.Ben bir şeyler yazdm.İstisnalar kaideyi bozmaz dedim.O sitelerde marullarının içerisine edenler olmadı mı?terbiyemin el vermediği kelimeleri ve hakaretleri bana ve ürünüme edenler olmadı mı?Madem bu kadar hak ve adalet peindesiniz sn besekar,madem hakimsiniz her kesesi sorgulayalım.o yazıyı yazarken istisnalar kaideyi bozmaz dedim.Ne dediğimi biliyorum.Sizde istisnasınız.Bana soru sorulmasından asla kaçmadım ama beni ikili mücadelenin içerisine de çekmeye kimsenin hakkı da yokHiç bir ürünle de alıp veremediğim yok herkesin kulvarı farklı.Keramet sözü geçen açıklamama gelince o bir konu tek bir kelime ile açıklanan bir olay değil.Kısaca ben ne dediğimi biliyorum.Ama benim hakkımda neler dendiğinin de bilinmesini istiyorum.Bunlar beni sıktı.Herşeyin zamanı var neticede bir gübre yapıyorsunuz.Bunu araştırılması uzun süreç istiyor.Her yönü ile.Satış ve üretim içinde mevcut mevzuatlara göre hareket edildi.Ama bunu altında başka şeyler de aramanın anlamı yok.Benbana intikal eden her şeyi dikkate alarak o yönde araştırma yapıyor ve yaptırıyorum.Ama şuna da hak verin kendiniz benim yerime koyun.Konvansiyonel tarımla topralarımızı bu kadar ben ozmadım.Kanser vakaları son 2 yılda %339 oranlı arttı bunu da ben yapmadım.Erken ergenlik ve 30 yaşlarda andropoz ve menapoz olayları arttı.Bunuda ben yapmadım.Tanımlamayan bir sürü hastalıklar çıktı.Bunuda ben yapmadım.Bunları kaynağının %80 konvansiyonel tarım çıktı.Bunu da ben yapmadım.Bu güne kadar ben bir şeydemedim.Hep dediler.Sadece diyorum ki benimle uğraşılmasın.Keramaet sözüne gelince anne karnındaki (rahimdeki)farklı kanların birbirni beslemesi nasıl oluyor.Bu kerametin peşindeyim.Böylelikle bir çok hastalığın önlenebileceğine inanıyorum.Kalksınlar beyefendiler biz soru sorduk keramet diye açıklama geldi.Ben açıklama yapmadım ki.Siz yanlışa doğru diyemediniz.Ben zaten demem.Ama yok melas şu bu demenin de anlamı yok.diye düşünüyorum.Ben bu işe başladığımda bana 3 hatan var dediler.Zamanla bunu anlyacaksın dediler.1-Türk olman.(Türk insanındaki yabancı hayranlığının önüne asla geçemezsin dediler)2-Türkiye de olman (Türkiyede bu işlerin yapılmasının çok zor olduğunu söylediler)3- milletle sakın ikili mücadeleye girme. demişlerdi.Bu ürürnü snunda ikili mücadeleye koydular.Bu zoruma gidiyor.Hep açık arandı.Hep zayıf noktası arandı.İnceleyin yazılanları,hiç içlerinde ya arkadaş şu özellik kazandırlabiir mi?Ben şu olursa şöyle olur veya böyle olur dendi mi?İşte yapıcı eleştiri böyle olur.Hatta siz sayın besenkar,ben sizleri incitmemek için istisna kelimesini kullandım ama üstünüze alındınız ayrı mesele,büyük bir kayıp değil zira ürün melasten ibaret diyerek beni küçük görmediniz mi?Adeta beni bu ülkeden kovan siz değilmisiniz?Sadece ifade etmek istdediğim şu:İstisna olarakayırdığım insanlara lafım yok.Ama diğer kişilere asla tahammülüm de yok.Lakin üzerine alınan varsa alınmasın.İstemeyerek onları kırdıysam her iki forumda özür dilemesinide bilirim ve özür dilerim.Ama asla onları asla hedef almadım.Lakin benim hakkımda da kötü konuşanların da benden özür diemesi gerek diye düşünüyorum.Varsa sorularınız Hüseyin Ovak vasıtasıyla srabilirsiniz.Cevaplandırırım.Bu güne kadar mümkün olduğunca her kese cevap verdim.Saat gecenin 3:30 da olsa.Saygılarımla.
              Gönlüm birlikte hareket etmekten yana tamamlayıcı bir şekilde.

Bekir Sıtkı ARI

Comment

İşte yapıcı eleştiri böyle olur.Hatta siz sayın besenkar,ben sizleri incitmemek için istisna kelimesini kullandım ama üstünüze alındınız ayrı mesele,büyük bir kayıp değil zira ürün melasten ibaret diyerek beni küçük görmediniz mi?Adeta beni bu ülkeden kovan siz değilmisiniz?Sadece ifade etmek istdediğim şu:İstisna olarakayırdığım insanlara lafım yok.Ama diğer kişilere asla tahammülüm de yok.Lakin üzerine alınan varsa alınmasın.İstemeyerek onları kırdıysam her iki forumda özür dilemesinide bilirim ve özür dilerim.Ama asla onları asla hedef almadım.Lakin benim hakkımda da kötü konuşanların da benden özür diemesi gerek diye düşünüyorum.Varsa sorularınız Hüseyin Ovak vasıtasıyla srabilirsiniz.Cevaplandırırım.Bu güne kadar mümkün olduğunca her kese cevap verdim.Saat gecenin 3:30 da olsa.Saygılarımla.
                Gönlüm birlikte hareket etmekten yana tamamlayıcı bir şekilde.

Sayın Bekir Sıtkı Arı Bey,
                Benim sizinle ve ürününüzle bir problemim yok.Ben sadece doğru bilgilendirilmek istiyorum.Tescil belgelerini inceliyorum, bu konudaki mevzuata bakıyorum, söylenilenlere daha doğrusu sizin yerinize söz söyleyenlerin sözlerine bakıyorum aralarında uyum görmüyorum.Bu ise rahatsız edici.
                Pozitif çaba harcayarak bir ürün üretmişsiniz kutlarım.Bu ürünün bazı belgelerini de almışsınız olması gerektiği şekilde bu da iyi.
                Ancak, kendi aldığınız belgelerde ürün tanımlanmışken özellikle sayın Ovak bilerek veya bilmeyerek ürüne farklı bir vasıf vermektedir.
                Ürünü doğru tanıtmak gerekir kanaatindeyim, bunun ürüne de size de zarar vermeyeceği aksine güvenirliliğinizi artıracağını düşünüyorum.
                Ürününüzle ilgim bununla yani tanıtımının mevzuata aykırılığı ile sınırlıdır.
                Yoksa bu sitede sadece tarım amatörleri yok sanırım.Bu sitede kayıtlı o kadar üye arasında bitki beslemesi hususunda uzman ziraat mühendisleri vardır ki bu konuda onların bilgi vermesi gereklidir diye düşünüyorum.

Bazılarını istisna ederek yazdığınız yazının çok ağır bir içeriğe sahip olduğunu kabul edersiniz.Beni istisna edip etmemenizin bir önemi yok kaldı ki ben alındım.

İnsanların seyahat ve yerleşme özgürlükleri vardır.Buna göre artık küçülen dünyanın neresini tercih edeceğinize kendiniz karar vereceksiniz.Bu beni ilgilendirmez.

Melas hususuna gelince; ürün hakkında o kadar ürün lehine haksız şey söylendiki incelediğimde mevzuutta piyasaya melas bile arz etseniz neredeyse sizin ürün analizinde belittiğiniz kadar organik madde, potasyum vs istendiğini tesbit ettim, sizin ürünle kıyasladığımda da melasta istenen maddelerin de aynı olduğunu gördüm.Bunun üzerine içinde canlı ve toprağa yararlı olan mikroorganizma olmayan üründe var denilmesi karşısında ben de bu ürün melastır dedim.İstedimki melasta da benzer organik maddeler olduğu bilinsin.

Tarımsal bir sitede bu konunun epeyce uzmanı olması ve organik gübre ile mikrobiyal gübre konusunu enine boyuna konuşması, tartışması ve bizlerin de sadece anlayamadığımız konularda açıklama rica etmemiz gerekirken, gerçek uzmanların ilgi göstermemesi ilginç ve üzücü.

Sayın Arı,
                Hala istisna sınıfından çıkmadan sizinle ve ürününüzle ilgimi kesiyor, kolanın zararlarına dönüyorum.

Belki başka cevap verilecek konular da kalmış olabilir.Ancak o konulara cevap vermenin yersiz olacağını düşünüyorum.

Tüm doğa severlere selam ve saygılarımla.

Not:Sadece ürününüzle ilgili bir resmi başvurum var.Bu ürün nedir ya da değildir diye.Cevap verildiğinde belki o yazıyı buraya ekleyebilirim o kadar.

Comment

Not:Sadece ürününüzle ilgili bir resmi başvurum var.Bu ürün nedir ya da değildir diye.Cevap verildiğinde belki o yazıyı buraya ekleyebilirim o kadar.
                  Önceki sözüm üzerine bilgi veriyorum.
                  Başvuru Metni
                  1-Organik gübre olarak B5A adı altında bir ürünün tescil edilip edilmediğini,
                  2-Tescil edilmiş ise bu ürüne verilen tescil belgesine ait bilgileri,
                  3-İnternet ortanında BAHCESEL BAHCE PEYZAJ TARIM ORMAN CEVRE - ANA SAYFA , agaclar.net gibi tarımla ilgili sitelerde bu ürünün mikrobiyolojik ürün olduğu yani içinde toprağa çok yararlı mikroorganizmalar olduğu bu ürünün tarımda bir devrim olduğu ileri sürüldüğünden dolayı:
                  a-B5A adlı ürüne biyolojik ya da içinde bakteri bulunduran ürün yönünden tescil belgesi verilip verilmediğini,
                  b- Verilmiş ise belge ile ilgili bilgilerin ve açıkça bu ürünün yasal olarak hangi gurup ürün sayılacağının,
                  c-Mikrobiyolojik bir ürünün tescil edilmeden piyasaya sürülüp sürülemeyeceğinin,
                  Bilgi Edinme Kanunu hükümlerine göre tarafıma (E-Posta adresime)bildirilmesini istiyorum.

*

Başvuru Tarihi: 03.01.2009 /

Comment

Aldığım cevap ise şudur.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı/Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü elemanlarından Esin MERTOL tarafından hazırlanan, B5A adlı ürüne ait bilgiler ekte gönderilmektedir.

Sayın;.............(Adımı sildim sadece)

Başbakanlık Bilgi Edinme Merkezine göndermiş olduğunuz, B5A adlı ürüne ait bilgi talep eden başvurunuz incelenmiştir.

1-B5A ürünü, Genel Müdürlüğümüzce 23.10.2007 tarihinde 2164 numara ile Tescil Belgesi düzenlenmiştir.
                    2- Sıvı Organik Gübre olarak Tescil Belgesi düzenlenmiştir.
                    3-Ürüne Mikrobiyal Gübre olarak Tescil Belgesi düzenlenmemiştir.Mikrobiyal Gübre olarak Tescil Belgesi olmayan bir ürün piyasaya arz edilemez.

Comment

Bu mesaja inanmayan olursa Başbakanlık Bilgi Edinme Merkezine her isteyen ücretsiz başvurup kendi de sonucu öğrenebilir.

B5A ORGANİK GÜBRE İMİŞ VE YAZIK Kİ BU KOCA SİTEDE BUNU DİLE GETİRECEK BİR ZİRAATÇI YOKMUŞ.

HOŞÇAKALIN...

Comment

Sayın besenkar
                        ilginizden ve mücadele azminizden dolayı sizi tebrik ederim."B5A ORGANİK GÜBRE İMİŞ VE YAZIK Kİ BU KOCA SİTEDE BUNU DİLE GETİRECEK BİR ZİRAATÇI YOKMUŞ." demişsiniz.B5A yı incelenmesi ve içeriğinin ortaya çıkarılması için Türkiye’de bu hususta söz sahibi olan bir Profesöre numune verildi.Fakat 2 ay geçmesine ve ısrarla takip etmeme rağmen Üniversiteden raporu daha alamadım.Sayın hocamızın ifadesi içeriği 4 ayrı analizle incelendiği ve henüz 2 analizin sonucu alındığı kısa zamanda sonuçlarının verileceği yönünde.
                        Ayrıca B5A nın etkilerini görmek için gecen hafta belki de Türkiye’nin en büyük fidan ve ağaç parkına sahip bir işletmede 7 ayrı sıvı gübre ile birlikte B5A yı da karşılaştırmalı olarak etkisinin ne olduğunun denemesini bizzat bahcesel olarak yaptırıyoruz.Her iki deneme ve analiz sonuçlarının burada yayınlanacağına emin olabilirsiniz.
                        Eğer herhani bir olumsuzluk veya işe yaramazlık çıkarsa buradan da sitede yapılan reklam ve yazılardan dolayıda özür dilemedn kaçınmayıaçagız
                        Ancak Kasım 20-25 -2008 tarihlerinde Antalya da B5A nın kullanıldığı seraları bizzat gezerek gördüm sonuçlar ve anlatılanlar fevkalade olumlu. Zannetmeyin ki hiç kimse bir şey yapmıyor. Ama sonuçları görmeden de konuşmak şahsen istemedim.
                        .

Comment

besenkar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Aldığım cevap ise şudur.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı/Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü elemanlarından Esin MERTOL tarafından hazırlanan, B5A adlı ürüne ait bilgiler ekte gönderilmektedir.

Sayın;.............(Adımı sildim sadece)

Başbakanlık Bilgi Edinme Merkezine göndermiş olduğunuz, B5A adlı ürüne ait bilgi talep eden başvurunuz incelenmiştir.

1-B5A ürünü, Genel Müdürlüğümüzce 23.10.2007 tarihinde 2164 numara ile Tescil Belgesi düzenlenmiştir.
                          3-Ürüne Mikrobiyal Gübre olarak Tescil Belgesi düzenlenmemiştir.Mikrobiyal Gübre olarak Tescil Belgesi olmayan bir ürün piyasaya arz edilemez.
                          Sayın besenkar;
                          Tarım bakanlığınızdan aldığınız cevapta anormal birşey yok ki zaten...Mikrobiyal gübre olarak tescil edilmediği,bu şekilde tescil edilmeyen bir ürünün Mikrobiyal olarak piyasaya sürülemeyeceğini yazıyor...Hali hazırda B5A da organik sıvı gübre olarak tescillenmiş ve bu şekilde piyasaya arz edilmiştir...Ben burada yeniden keşfedilmiş birşey göremiyorum...
                          B5A nın özellikleri Türk ve dünya tarım mevzuatında yer almıyor çünkü; B5A yeni bir buluş...Bu mevzuatlara uygun şekli de organik sıvı gübre...Yani burada yasal olmayan birşey yok...
                          Burada ziraatçıların ilgilenmesi gereken B5A nın tarıma olan etkileri ki; bu etkilerle de zaten ilgileniyor...Sonuçlar alındıkça da buradan paylaşılıyor zaten...Eğer siz bizzat B5A nın etkilerini ve sonuçlarını görmek isterseniz,adresinizi bana özel mesajla bildirin,ben size b5a göndereyim...Kullanıp sonuçları da burada hep birlikte paylaşalım...Çünkü burası bir paylaşım sitesi; her üye bilgi ve tecrübelerini faydalı olmak adına buradan paylaşmaktadır...Amacımız üzüm yemek ise, buyrun hepbirlikte, afiyet olsun.... Saygılar...

Comment

besenkar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            B5A ORGANİK GÜBRE İMİŞ VE YAZIK Kİ BU KOCA SİTEDE BUNU DİLE GETİRECEK BİR ZİRAATÇI YOKMUŞ.
                            Sayın Besenkar; Ben zıraatçı değilim. Gübrelerden de anlamam. Ama bu başlık ilgimi çektiği için birçok mesajı okudum. Tam anlamıyla da olayı kavramış değilim.
                            Neyse asıl yazmak istediğim şu ki, bu sonucu elde etmek için taa Ankaralara yazmanıza gerek yokmuş, çünkü konuyu başlatan arkadaş zaten mesajının başında aynen alıntılıyorum
                            hüseyin ovak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            B5A SIVI ORGANİK GÜBRE NEDİR?
                            B5A uzun süren çalışma ve araştırmaların sonucunda geliştirilen bir
                            sıvı organik gübredir.
                            demiş....

Bahcesel sitesinde çok tecrübeli ve işinin ehli zıraatçılar var. Sadece bu konuda yazılan mesajları incelemeniz yeterlidir. Tepkileriyle tartışmalarıyla konuya katılan birçok zıraatçının olduğunu görebildiğiniz halde neden tüm site kullanıcıları olan zıraatçılara haksızlık ediyorsunuz.

Anladığım şu ki ********

Comment

Sayın cankurtaran, Lütfen konuyu kişiselleştirmeyelim ve konuyu saptırmayalım. Sayın Besenkar, B5A hakkında tereddütleri olduğu için bu konuyu araştırmıştır. Her önümüze geleni araştırmadan kabul etmemek bir erdemdir. Ayrıca elde ettiği bulguları bizimle paylaştığı için teşekkür ediyoruz. Bizim böyle araştırmacı üyelere daima ihtiyacımız var. Ayrıca mesajınızdan bazı yerleri ****lamak zorunda kaldım, (Anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyorum.)

Sayın Besenkar size de teessüf ederim. Bu kadar tartışma içinde sayın kardelenin ve diğer üyelerin mesajlarını hiç okumadınız mı? merak etmeyin B5A yı sorgulayan ve araştıran tek siz değil tüm zıraatçılar olarak sorgulamaktayız. Hatta Sayın Ubeydin söylediği gibi BAHCESEL.COM olarak deneme parsellerini bile hazırlattık ve en kısa sürede diğer gübrelerle yanyana etkilerini görüp herkese göstereceğiz. Şu anda bu konunun 8. sayfasına bu mesajı yazıyorum. Lütfen baştan beri tartışmaları tekrar okuyunuz ve BAHCESEL ismini ve bu siteyi kullanan tüm zıraatçıları hedef almayınız. Çünkü bu siteden yasaklanmanız için sebep olabilir.

Saygılarımla...

Comment

[QUOTE=1-B5A ürünü, Genel Müdürlüğümüzce 23.10.2007 tarihinde 2164 numara ile Tescil Belgesi düzenlenmiştir.
                                3-Ürüne Mikrobiyal Gübre olarak Tescil Belgesi düzenlenmemiştir.Mikrobiyal Gübre olarak Tescil Belgesi olmayan bir ürün piyasaya arz edilemez.[/QUOTE]

Bu Maddenin bitkisel kaynaklı sıvı gübre olduğunda sıkıntı yok.Ancak bu böyle lanse edilmiyordu.

Ne deniyordu bu ürün içinde toprağa yararlı birçok tür bakteri- mikroorganizma var vs vs

Bakanlık diyorki bize tescil ettirilen üründe böyle bir özellik yoktur.
                                Mikrobiyal gübre olarak tescil edilmemiştir.
                                Mikrobiyal gübre olarak tescil belgesi olmayan bir ürün piyasaya arz edilemez.

Daha ne desin.
                                Sadece mikrobiyal gübre tescil belgesi olmadan ya da tersi tüketicileri yanıltmak ya da tescil edilenin dışında bir ürünü piyasaya arz etmek suçtur diye açıkça yazmamış.

Bunu da biz diyelim.Bu şekilde insanları yanıltarak kazanç elde etmek yasal değildir ve 5237 sayılı TCK ya göre suçtur.

Comment

Working...
                                X