fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

B5a organik sıvı gübre

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: B5a organik sıvı gübre

B5A organik sıvı gübresini kullandım ve çok şaşırtıcı sonuçlar elde ettim. Tabiki uzun süren deneme ve gözlemlerin paylaşılması daha net sonuçların elde edilmesine imkan tanır.

Comment

B5A arkadaşlar bir gübre değildir bunu ısrarla söylüyorum ama siz hala ısrarla bunu anlatıyorsunuz. Bu bir Organik toprak düzenleyicidir bu bir bakteri karışımıdır lütfen yanlış değerlendirmeyin sizin toprağınızda var olup çözünmeyen elementleri yarayışlı hale getirerek bitkinin kullanmasını sağlar yoksa hiçbir gübre özelliği yooooooooooooooook tur.

Comment

Evet işte Türk buluşu.AB ülkelerinde satış için izin alabilen tek ürün.Hemde 6 enstitüde.B5A için her platformda bir şeyler denilyor.Bence erken konuşuluyor.Ocak ayında AB den alınan izin ve raporlar gelecekmiş.O zaman neyi ne olduğu daha net bir şekilde belli olur.Ama kullananlar çok memnun.Bende uyguladım.Çok farklı.

Comment

B5A nın içeriğindeki maddeleri okuduğumuz zaman, organik madde min %25, suda çözünürlük (K2O)3, organik azot 1.5

Buna göre, sadece P elementi içeriğinde geçmiyor. Dolayısı ile, diğer besin elementlerini de ihtiva ettiği için, organik sıvı gübre de diyebiliriz.

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            B5A arkadaşlar bir gübre değildir bunu ısrarla söylüyorum ama siz hala ısrarla bunu anlatıyorsunuz. Bu bir Organik toprak düzenleyicidir bu bir bakteri karışımıdır lütfen yanlış değerlendirmeyin sizin toprağınızda var olup çözünmeyen elementleri yarayışlı hale getirerek bitkinin kullanmasını sağlar yoksa hiçbir gübre özelliği yooooooooooooooook tur.
            Sayın kardelen;
            B5A ne bir torak düzenleyicidir,ne de gübre...B5A bir teknolojidir...
            B5A hem topraktaki iz elementleri çözüp bitkiye verir hem Atmosferden aldığı azotu,güneşten aldığı enerjiyi bitkiye kullandırtır..(bitkilerin stomalarına etki eder..)Ayrıca bitkinin bağışıklık sistemini güçlendirerek Virüs,viroit gibi hastalığa yol açan etmenlere karşı bitkinin direncini artırır..Yapraklarda ve gövdede yağlanmayı artırarak anntifriz görevi(kırağıya ve don'a karşı korur)görür...İçerdiği özel formül ile su tutucu özelliği vardır,kuraklığa karşı direnç artırır...Çiçek dökümünü en aza indirgeyerek ürün artışı sağlar...Üstelik B5A nın içeriğinde pek çok iz element vardır...

Norwest Kimyasal Analiz Raporu

bunun canlı örneğini Antalya Serik'te çilek serasında Sn.Selami Saraç,Sn.Ubeyd Hocam ve Sn.Selahattin Yılmaz ile birlikte gördük.Topragı 2 metre kazıp tesviyeledikten sonra çilek eken çiftçi,kimyasal gübre ve iz elementler kullandığı 7 dekarlık alana göre,sadece B5A kullandığı 1 dekarlık alanda çok büyük bir fark olduğunu kendisi bizzat anlattı ve biz de şahit olduk..

B5A Organik Sıvı Gübre Hakkında - Page 17 - agaclar.net

Velhasıl B5A Klasiklerin dışında ve dünyada başka bir örneği olmayan yeni bir teknolojidir...

İşte size başka bir örnek daha:

İzlesene.com : Video - b5a

Saygılar sunuyorum...

Comment

Bakın sayın ovak bitki çalışırsa zaten -5 e kadar soğuğa dayanır serada serbest azot olmaz bitki çalışırsa zaten yeterli ve dengeli besin maddesi verilirse hastalıklara ve zararlılara karşı dayanıklı olur. Birde teknoloji olmadan zaten üretim yapamazsınız. ben ne dediğimin fazlasıyla farkındayım ve ürününüzü biliyorum bunu daha öncede söledim. ilk kullandıran ve önerenlerden biriyim bana başka şey anlatın bitkiye olan faydasını bana ispat etmenize gerek yok ama gübre olması için içinde npk değerinin belli değerlerin yüzdeye göre oranının içinde bulunması gerekir karşınızda sizin işi bilmeyen biri konuşmuyor siz böyle güzel bir ürünü pazarlama hırsı adına karalamayın yeter saygılarımla

Comment

Anlayamadım sayın kardelen; nasıl bir karalama?...

Comment

Sayın Kardelen, sizin gübreleme ve bitki besleme konusundaki engin bilgilerinizi takdir edenlerden birisiyim. Bu konuda da sizinle tartışmaya girmek istemem. Çünkü bilginize ve size saygım var.

Uzunca bir zamandır B5A nın gübre olmadığını söyleyerek Hüseyin Beyin mesajlarına tepkili yaklaşıyorsunuz. Aslında amacınızı ben çok iyi anlıyorum ancak bazen yazılar ve kelimeler yetersiz kalıyor ve asıl amaç aktarılmıyor.

Bence sizin tepkiniz, B5A nın faydasına, kullanılmasına değil sadece GÜBRE denilmesinedir. Değil mi?

B5A bana göre de bir gübre değildir. Ancak bu kadar kelimelere takılmıyorum. Nihayetinde gübre yerine geçecek bir madde diyelim. Çünkü Toprağa besin vermese bile topraktaki besinleri yarayışlı hale getirmesi ile yaptığı iş yine besin maddesi sağlamaktır.

Bence B5A nın gübre denilmesine tepkinizden ziyade B5A nın kullanılması ve daha çok iyi neticeler alınmasını sağlamak için destek olmanızı beklerim. Nihayetinde bu Türkiyeye ait bilimsel bir buluştur. Yakın bir zamanda bunun üneversitelerde araştırma ve deneme sonuçları çıkınca umarım buradan göğsümüzü gere gere yayınlayacağız. B5A öyle bir bakteri şişesi deyip geçilecek bir mamül değildir. Etkilerini gözlerimizle görmesek ve kullanan çiftçilerden kulağımızla duymasak bu satırları buraya yazmazdım.

Herkese B5A yı kendi çapında kullanmasını ve herkesin kendi denemesini yapmasını tavsiye ediyorum.

Comment

Organik gübreler ve kaynakları organik tarımın başlıca temellerini oluşturur. Burada kimseyle polemik yapmak istemiyorum veya illa da bir şeyler ispatlamak istemiyorum. Fakat şu kadarını söyleyeyim, B5A nın içinde bulunan arpa türevinin bile somut olarak N içerdiğini anlayabiliriz.

Comment

Sayın saraç deneyin bilmediğim konuda konuşmayı sevmem bilirsiniz denedim hatta o nu pazarlayan arkadaşları ilk destekleyen ve yoğunluğu şu olursa 3 yıl rahat edersiniz diye istişare eden biriyim ve bu ürünüde danışmanlık yaptığım bir firmaya aldırdım ve kullandım ürürn kötü değil anlatım ve tarz pazarlama atışması gibi içerik verirse sizlerde rahat edersiniz. Bakteri ayrıca aç bir organizma yetersiz organik maddede çalışması düşük. Ama 1-3 arası aktivite artarak ii iş yapıyor ama bunlar geçici çözüm ve benim toprağımı bitiriyorlar sıkıntı o saygılarımla
                      Sn KARDELEN VE BAHÇESEL ÜYELERİ; Sizlere bir süpriz hazırladım.
                      Şu anda B5A nın mucidinin yanındayım ve yazılanları birlikte okuyoruz. İlk önce hepinize teşekkür ediyor sn B.Sıtkı ARI.(ve devam ediyor)

B5A bir gübre. Neden mi? Bitkisel orijinli hammaddelerin bir takım reaksiyonlarla parçalaması şeklinde yapmını tarif edebiliriz. İçeriğindeki özel maddeler toprakta organizmal ve mikroorganizmal yaşantıyı destekliyor. Hemde hiç olmadığı kadar. Siz Sn. kardelen, çok bildiğiniz konularda da yanılabilirsiniz. Örneğin esterli bir ot ilacının toprakta 270 yıl kalıcılığı vardır. Dolayısıyla toprakta aşırı kullanılan kimyasal gübre ve ilaçlar yüzünden bir toprakta basit ve kolovent protein bağlama yeteneği kalmamışsa, toprağınızdaki organik maddeniz değil 3-5, 115 olsada ürün artışı sağlayamazsınız. Örneğin Bulgaristandaki topraklardaki organik madde miktarları 17 leri buluyor. Ama dekarda 600 kg buğday alıyorlar. Orada enstitülerde yapılan araştırmalarda B5A 1200 kg ürüne kadar çıktı. Ben size şunu söylemek istiyorum. Sizi bilgisiz veya herhangi bir kötü duruma koyan da yok zaten. Estağfurulah. Haddimize de değil. Ama bende diyorum kiB.Sıtkı ARI olarak tek bilidğim şey hiç bir şey bilmediğimdir. Oysa ben spermatozom ve diktiyazom formatlarda yeni bir ürün üzerinde çalışmaktayım ki biz zaten hiç kimseye yanlış söylüyorsun veya doğru söylüyorsun demedik demiyoruz. Ama B5A nın tam tanımı ve terimi Türk ve dünya tarım mevzuatlarında yok.

Bitkiler -5C kadar dayanır, güçlü olursa zaten hastalık olmaz.v.s. Türkiye'de bu şekilde bir bitki gösterin. Bu şekilde bir toprak gösterin veya bana öyle bir tohum veya bitki tarif edin ki o bitkinin inkişafı esnasında salgıladığı allelokimyasallar bir diğer sene yetiştirecek bitkilere faydalı olsun ki günümüzde bitkiler üzerinde yapılan ve yaptığım araştırmalarda bitki allelokimyasal ve içerikleri açısından en fazla olan maddeler şöyle alkoloidler, saponinler, glikozitler şeklinde. Tamamı acı ve yakıcı tatta, kimi uyarıcı kimi uyuşturucu kimide sapojenin etkisiyle zehir şeklinde zuhur etmekte. Bunlar gösteriyor ki bitkiler zaten savunma halindeler. Hemde hiç olmadıkları kadar. Ama neye karşı savunma halindeler? İşte cevap burada. Kovansiyonel tarımda kullanılan ve genelde bu durumuda ziraatçiler stres şeklinde yorumluyorlar, her türlü kimyasala karşı. Bu sizin NPK dediğiniz en faydalı gübreler olsa dahi bitki solunum bazlarını dalwin çemberinden siyanüre dirençli solunum bazına sokmuyorlar mı?

Sn.Kardelen yukarıda saydığım allelokmyasallarıda bitkiler genelde ağır yaralandıklarında salgılarlar. Örneğin haşhaş bitkisi. Çiziyorsun afyon alkoloid salgılıyor. Yan ürünlerinin tamamı uyuşturucu ve uyarıcı olarak kullanılıyor ve yasak. Ki alkoloidlerin bu güne kadar 906 çeşiti tespit edilmiş.
                      Sizler ve ben ve bizler ilk önce mücadelemizi B5A ya karşı değil de tarımda yaptığımız, yaptırdığımız ve yapılan yanlışlıkları düzeltmeye ayırsak daha iyi olmaz mı?

Çünkü kanser vakalarında ki artış malumunuz, erken ergenlik malumunuz, Kalp tansiyon şeker ve diğer genetik hastalıklar malumunuz,......Örnekleri dahada çoğaltabiliriz.
                      Ben de diyorum ki,bütün bunlardan bizlerde sorumluyuz.Biz bilen insanlar o ilaçları o gübrelerio zararlısistemleri kullanmalarını söyledik ve kullanmalarına sebeb olduk.Çiftçi ne dersek onu yaptı.Şimdi de zehir hasat ediyoruz.Sonuçlar daha da hem toprak,hem bitkiler,hemde bizler için daha vahim olacak.
                      Bana bazen soruyorlar hocam insan nedir sizce?diye...Bende insan hiç ölmeyecekmiş gibi çalışan hiç yaşamamış gibi ölen zavallı yaratıktır.diye cevap veriyorum.Zavallı olmamak içinde bana bir takım rantlarca diretilen öğretilerin dışına çıkarak kendi kendimi yetiştirme gerçeği ile karşı karşıya kaldım.Ben zavallı olmamak için B5A yı yaptım.Zamanla da gerekli tetkklerin sonuçları da kamuya açklanacaktır.
                      Şunuda söylemek istiyorum. B5A çok yargılandı. İnanın en edna en kötü teröristler bile bu kadar yargılanmadı.
                      Hiç kimsenin şunu unutmamasını istiyorum. Bu benim ilk bir forum da yazışım başka da olmayacak. Beni anlamanız için uysalsam sanmayın ki bir koyunum, kesmeye gelir amma çekmeye asla gelmez boyunum.
                      Kardeşim diğer yabancı ülkelerin kapıları sonuna kadar bana açık. Hemde istediğim şartlarda. Ama ben buradayım. Yüreğimle bileğimle belleğimle. İnanın bu millete karşı verdiğim mücadeleyi hiç bir kimseye vermedim. Sizlerde biraz anlayış gösterin. Saygılarımla
                      Lütfen okuyan kişiler mesaj yazsınlar. İstirhamımla hepiniz ALLAH' emanet olun.

BEKİR SITKI ARI

Comment

Evet Sn B.Sıtkı ARI yı kızdırmışlar anlaşılanAma haklı gördüm.Herkes birşeyler söylüyor.Genelde tüm yazılaları başka forumlar dahil okuyorum.Çoğu yıkıcı eleştiri.Hatta eleştiri boyutunu aşıyor.
                        İşin gerçeği ben bir arkadaşı olarak sadece ona destek olabilmek için forumlara katılıyorum.ğer destek olabiliyorsam ne mutlu.Ve bu yazdıklarına karşı da yazacak bir şey bulamıyorum.Ama zannedersem de bu güreyi bir çok ülke incelemiş .Ama içindekileri çözmemiş.Çözsselerdi şimdiye kadar yaparlardı.Ülkelerin çözemediği bir şeyi,Kendi kendimize bir soralım:Biz nasıl çözebiliriz veya çözdük.
                        Zanedersem bize düşen alıp uygulamak ve soçlarını kamu ile paylaşmak.Yok gübre değil şu değil bu değil demek değil.Sadece gözlemlemek.Çünkü bunu çözebilecek tekoloji her halde yok.Ki 25-30 ülkeye de numune gönerilmiş.Teknolojinin yapamadığını da biz yaptık,biz çözdük,bz anladık demek ne kadar doğru olur.

Comment

Sayın Bekir SITKI Bey, öncelikle bahcesel.com sitemize göstermiş olduğunuz ilgi ve güven için ekibim adına size teşekkür ederim.

Buluşunuzdan ve çalışmalarınızdan dolayı tebrik eder, çalışmalarınızda kolaylık ve başarılar dilerim.

B5A nın gübre olup olmadığı benim için önemli değil. Aslında kimseyi de ilgilendirmiyor. Kullanan üreticiler de bunu sorgulamıyorlar zaten.

Önemli olan bitkilerin B5A gören ve görmeyeni arasındaki fark. Ben bu farkı gördüm ve farkı görenlerle konuştum.

Genel adı ne olursa olsun B5A nın kesinlikle faydalı ve organik bir ürün olduğunu gördüm. Elimizden geldiğince de B5A tanıtımı için her ortamda anlatıyorum. Site olarak elimizden geldiğince de tanıtımında yer alıyor ve çalışmalarınızı destekliyoruz.

Bir öz eleştiri de yapmak istiyorum. B5A yurtdışından ülkemize gelseydi daha kolay benimsenir ve hemen kullanılmaya başlanırdı. Siz böyle bir buluşu yurt dışında tanıtsaydınız daha hızlı tanıtım yapabilirdiniz. Malesef Ülke insanımızın vatandaşları tarafından yapılan buluşlarda her zaman önyargı olmuştur. B5A da bu mağdurlardan, gerçi siz umursamıyorsunuz çünkü ürüne güveniyorsunuz. Ancak bizler sizin tanıtım için yaptığınız özveriyi ve karşılaştığınız sıkıntıları az da olsa biliyoruz. Ama antalya fuarında gördük ki B5A hayranları birer birer yayılıyor. Bence en etkili yayılma yöntemi de budur. Her köyden 1 kişi bunu kullansa inanın 3 yıl sonra kullanmayan kalmayacaktır.

Saygılarımla...

Comment

Öncelikle Bekir beyin açıklamaları ve çalışmalarındaki gayretleri için teşekkür ediyorum. Ama, ben şunu biliyorum ki, sorgulamak bilinçlenmenin belirtisidir. Bizler, artık toplum olarak her sunulanı kayıtsız kabul etme yanlışından sıyrılma bilincini taşıyan bireyler haline dönüşüyoruz. Bu durum, önceleri karışık gibi görünse de daha hayırlı kapılar açar.

Bir zamanlar benim de kullandığım, organik adı altında bir gübre piyasaya sürüldü. Organik tarım taraftarı olduğum için, heyecanla denedik. Gübrenin ismini vermek istemiyorum. Hiç bir verim alamadığımız gibi,toprağa ve bitkiye hiç bir yararı olmayan safi kum niteliğinde bir ürün olarak kendisini belli etti. Tabi ki, bu fırsatçı kişiler hayatının ilk ve son fırsatını yakalamış oldular. Kendilerinin ismini öldürdükleri gibi, organik tarım adına yapılan teşvik ve yönlendirmelere de müthiş bir bariyer kurdular. çünkü bu tip fırsatçılar, organik ürünlere karşı insanların güvenlerini zedelediler.

Tabi ki, peşin ücrete tabi olmayıp, geleceğimizi düşünebilen, işini samimi olarak icra edebilen herkes emeğinin hasılatını mutlaka görecektir.

Comment

Sayın Ebrar bazıları sizinde söylediğiniz cümle içinde geçen emeğin hasılatını maddeye bağlıyor ve bunun gölgesinde görebildikleri yerden görebildikleri kadarını algılıyorlar. Bilirsiniz ki esas hasılat çok daha büyük. B5A ya bu pencereden bakanlar için de ister üreticisi, ister kullanıcısı, isterse bir şekilde aracısı olsun, daha net bir görüntü var sanıyorum. Saygılar sunuyorum.

Comment

Bakın sayın ovak bitki çalışırsa zaten -5 e kadar soğuğa dayanır serada serbest azot olmaz bitki çalışırsa zaten yeterli ve dengeli besin maddesi verilirse hastalıklara ve zararlılara karşı dayanıklı olur. Birde teknoloji olmadan zaten üretim yapamazsınız. ben ne dediğimin fazlasıyla farkındayım ve ürününüzü biliyorum bunu daha öncede söledim. ilk kullandıran ve önerenlerden biriyim bana başka şey anlatın bitkiye olan faydasını bana ispat etmenize gerek yok ama gübre olması için içinde npk değerinin belli değerlerin yüzdeye göre oranının içinde bulunması gerekir karşınızda sizin işi bilmeyen biri konuşmuyor siz böyle güzel bir ürünü pazarlama hırsı adına karalamayın yeter saygılarımla
                                Sn Kardelen yanlış hatırlamıyorsam Bekir bey sizin yazdıklarınızdan alıntı yaparak cevap yazmıştı.Ama sizden halen bir cevap yok.İçerik açıklanmasını istiyorsunuz.Tarım bakanlığının parametreleri doğrultusunda zaten analiz raporları yayınlandı.Her yerde bulabilirsiniz.İçerik derken ne istediğinizi açık söylersenizdaha iyi olacak.Yukarıda 1-3,-5 açlar,toklar organikmadde şöyle şu şekilde çalışıyorlar.Falan gibilerinden yazmışsınız.Elbette sizin bilgili tecrübeli engin bir insan olduğunuz kanatindeyiz.Ama bu canlıları canlı olup olmadıklarnı nasıl çalıştıklarını aç olduklarını nasıl tespit ettiğinizi de yazarsanız,gerçekten bizlerde aydınlanacağız.Gübre olması için npk mı olması gerek illa ki.Klasik veya konvansiyonel tarımın dışında bir ürün olduğu için mi gübre değil?Siz ne dediğinizin fazlasıyla farkında iseniz bende ne öğrenmek istediğimin farkındayım.
                                Ben bu ürünün satıcısı değilim.Üretiicisi hiç değil.Sadece Bekir beyin çok yakın arkadaşı ve aile dostuyum.Ksaca BMR tarım veya ortakları kimi nerede ne zaman karalamışlar.
                                Kardeşim adamlar 3 ortaklar,içlerinden bir tanesi ömründe bir sefer formda yazdı.Hiç kimse hiç birini görmedi,duymadı,konuşmadı ama haklarında ver yansın.Karalamayın derken sizde BMR tarımı istemeden de olsa isnat altında bıraktığınızın farkında mısınız.Karalamayın derken lütfen kim nerde kimi karalamış isim yazın veya B5A nın ve BMR tarımın kapsamında olan diğer insanları ayırın.Sizin gibi engin bir insana yakışanda budur diye düşünüyorum.
                                Ama şahsen çok merak ediyorum.İçerisinde kaçtane canlı olduğunu,nasıl çalıştıklarını,aç veya tok olduklarını nasıl hangi parametrelere göre tespit ettiniz.Çok merak ediyorum.???????????? Kafamda bir sürü soru işareti var.Hatta tel numaranızı verin,sizin gibi değerli bir insanla tanışmak isterim ve isteyen bir kişi daha olacak sanırım.Saygılarımla

Comment

Working...
                                X