Duyuru

Collapse
No announcement yet.

B5a organik sývý gübre

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: B5a organik sývý gübre

Sayýn onkelif yazýlarýmý madem takip ediyorsun o zaman bu sitede adýný soyadýný en fazla açýklayan ve telefon numarasýný rahatlýkla veren tek kiþiyim ama siz bir olayla böyle tepki gösterince tabiiki yakalamanýz uzun sürer arkadaþým. Þimdi gelelim esas noktaya B5A sevgili dostum içerik olarak bakteri bulundurduðu ve bu bakterilerin canlý olduðu için söledim çünkü ölü bakteri toprakta çalýþmaz Organik bir materyalin Gübre olmasý için Tarým bakanlýðýnýn sitesine girin ve orada gübre diye bir þeyin tabir edilmesi için gerekli olan özelliklere bakýn öðrenin o zaman anlarsýnýz. 2. si Avrupa standartlarýndada gübrenin bir tabiri vardýr bunuda rahatlýkla bulabilir ve bakarsýnýz ben bu kriterlere göre konuþtum. Hým þimdi gelelim B5A ürününe onlar bu ürünü getirdiklerinde bana bir arkadaþ sordu bende içeriðine baktým üzerinde yazan olarak çok fazla beni ilgilendirmiyordu ama içeriði ile ilgili kataloðu buldum hatta bizzat bir fuarda BMR tarýmdanda aldým ve burada Ürünü bana tanýtmalarýný istedim. Onlarda bana enine boyuna anlattýlar ama onlar bunu unuttular ve ben bir çok sorunlu topraða bunu önerdim ama dikkat edin gübre olarak deðil? Sonra bu sitede yazýþmalarda konuþtuk ve onlarýn bana yazdýðý adresten girdim ve deðerlerini inceledim. Hatta kendilerinden bu ürünün hýfsý sýhha enstitüsünden bakteri analizi konusunda sorum oldu netleþmedi Fuar'da tabiiki Ayip olur diyede Bu analizi ben Yaptýrmadým ama hala bunlar konuþuluyorsa ürünün ayrýntýlý bakteri analizini isteme niyetim var. Sende o zaman anlarsýn bunlar canlýmý cansýzmý bende öðrenirim ayrýntýlý bakterilerden ne var ne yok zararlý bakteri varmý ayrýca enzim ve amino asit analizide düþünüyorum. Þimdi sen bu kadar bu arkadaþlara yakýnsan bu analizleri benim için hallediver

Comment

T.C. Resmi Gazete
      Tarýmda Kullanýlan Organik, Organomineral, Özel, Mikrobiyal ve Enzim Ýçerikli Organik Gübreler ile Toprak Düzenleyicilerin Üretimi, Ýthalatý, Ýhracatý, Piyasaya Arzý ve Denetimine Dair Yönetmelik

B5A denilen ürünü bu yönetmeliðe göre deðerlendirmek için lütfen önce bu yönetmeliði okuyalým.

Comment

V

MÝKROBÝYAL GÜBRELER

NO
        Ürünün Tip Ýsmi.
        Mikrobiyal ürünün elde ediliþ þekli ve ana bileþenlerine ait bilgiler.
        Ürünün hammadde muhtevasý, miktarý ile bünyesinde bulunmasý gereken bitki besin maddesi içeriði ve diðer kriterler
        Ürüne ait Tuzluluk, pH ve diðer istenen bilgiler
        Etiket üzerinde beyan edilmesi gereken zorunlu içerik

1

Mikrobiyal Gübreler

(Nodozite Bakteri Kültürü)
        Baklagil bitkilerinin köklerinde simbiyotik bir yaþam sürdürebilen bu bakteriler oluþturduklarý nodüller sayesinde havadaki serbest (Gaz=N2) azotu fikse ederek bitkilerin kullanabileceði formda amonyaðý (NH3) bitkiye baðlarlar. Topraktan izole edilerek etkinliði tespit edilmiþ bakteriler, mikrobiyal gübre olarak üretilerek bitkiye ve baklagil bitkilerinin tohumlarýna aþýlanarak kullanýlabilirler.
        Baklagil bitkileri ile simbiyotik yaþam sürecinde azot fikse eden bakteriler.

Rhizobium spp

Bradyrhizobium spp

Bakteri sayýsý en az 107 kob/g

-Kullanýlan bakterinin genetik yapýsýnýn deðiþtirilmediðine dair sertifika.

-Etkenlik deney sonucu
        -Bakteri isimleri

-Canlý bakteri sayýsý

2
        Mikrobiyal Gübreler

(Serbest Yaþayan azot baðlayýcý bakteriler ile fosfat çözücü bakteriler)
        Toprakta serbest olarak yaþayan bu organizmalar havadaki serbest azotu fikse ederek bitkilerin faydalanacaklarý formlarda (nitrat NO2 ve amonyak NH3) topraða baðlarlar. Ayrýca bu türlere ait bazý bakteri ve fungus izolatlarý topraklarda yaygýn olarak bulunan inorganik kaya fosfatlarýný phosphatase enzimleri ile çözerek iyonize ederler. Topraklarý fosfat iyonlarýnca zenginleþtirirler. Bu organizmalarýn tamamý toprakta mikrobiyal aktiviteyi artýrýr. Allelopatik kimyasallarý parçalar. Enerji kaynaðý olarak kullanmak için topraktaki kompleks organik bileþikleri parçalayarak topraklarý makro ve mikro besin elementleri yönünden zenginleþtirir. Bu kimyasallar tohum çimlenmesini, çelik köklenmesini teþvik eder ve bitki büyümesini artýrýr. Bu mikroorganizmalar kültüre alýnarak çoðaltýlabilir ve standardize edilebilirler. Sývý, pelet, toz veya tablet þeklinde hazýrlanan ticari formülasyonlarý tohum aþýlama, sprey ve/veya sulama suyuna ya da direkt topraða ilave edilebilirler.

Bakteri: Azotobacter spp., Azospirillum spp., Agrobacterium spp. Bacillus spp., Beijerinckia spp., Burkholdria spp., Clostridium spp. Enterobacter spp, Erwinia spp., Pseudomonas spp., Serratia spp.,

Mavi yeþil alg: Anabaena spp., Nostoc spp. ve chlorella spp

Fungus: Penicillium spp, Aspergillus spp., Rhizopus spp., Trichoderma spp.,

Bakteriler için en az canlý sayýsý 10 7 kob/g.

Funguslar için en az canlý sayýsý 10 6 kob/g.
        -Kullanýlan bakterinin genetik yapýsýnýn deðiþtirilmediðine dair sertifika.

-Etkenlik deney sonucu
        -Bakteri isimleri

-Canlý bakteri sayýsý

Comment

Bu düzenleme, BMR tarýmýn sitesinde yayýnlanan sertifika ve yönetmelik ekindeki tablolar incelendiðinde adý geçen ürünün içinde ya bakteri olmadýðý ya da yeteri kadar olmadýðý anlaþýlýyor.
          ALINAN SERTÝFÝKA MÝKROBÝYAL GÜBREYE ÝLÝÞKÝN DEÐÝL SADECE YÖNETMELÝÐÝ EKÝ OLAN TABLONUN BAÞINDA DÜZENLENEN HAYVANSAL VE BÝTKÝSEL KAYNAKLI ORGANÝK GÜBRE TANIMINA UYGUN.
          YANÝ:2
          Sývý Organik Gübre
          4
          Sývý Organik Gübre
          Bitkisel kaynaklý materyallerin fiziksel ve kimyasal iþleme tabi tutulmasýyla elde edilmiþ çözelti ya da süspansiyon haldeki ürünler.
          Organik madde en az: % 25

Toplam (N + P2O5 + K2O) en az : % 3

Üründe kullanýlan hammaddeler belirtilecektir
          PH

*
          -Toplam organik madde

-Organik azot ( % 1’i geçer ise)

-Hümik asit ( % 1’i geçer ise)

-Serbest aminoasitler (%2’yi geçer ise)

beyan edilebilirler.

Ýsteðe baðlý olarak :

-Toplam P2O5 (% 1’i geçer ise)

Suda Çözünür K2O ( % 1’i geçer ise)

beyan edilebilirler.

YANÝ NEYMÝÞ B5A ANILAN YÖNETMELÝÐE GÖRE MÝKROBÝYAL GÜBRE DEÐÝLMÝÞ YANÝ ÝÇÝNDE BAKTERÝ YA YOKMUÞ YA DA YETERLÝ ORANDA YOKMUÞ, BUNA GÖRE BU ÜRÜN ANCAK ORGANÝK MADDE YÖNÜNDEN ALT SINIR DEÐERDE BÝTKÝSEL ORJÝNLÝ SIVI ORGANÝK GÜBRE SAYILIRMIÞ.

Lütfen okuyalým bilgilenelim.Bilgi kimsenin tekelinde deðildir.

Hamasi nutuklara son verip, gerçekleri anlatalým olmaz mý?

Comment

Organik Gübre Organic Tarım fertilizers

Karþýlaþtýrmak için yorulmayýn diye ilgili linki verdim.Ýnceleyin bakalým Tarým ve Köyiþleri Bakanlýðý Lisans Belgesi yönetmeliðin hangi kýsmýna uyuyor.

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Sayýn onkelif yazýlarýmý madem takip ediyorsun o zaman bu sitede adýný soyadýný en fazla açýklayan ve telefon numarasýný rahatlýkla veren tek kiþiyim ama siz bir olayla böyle tepki gösterince tabiiki yakalamanýz uzun sürer arkadaþým. Þimdi gelelim esas noktaya B5A sevgili dostum içerik olarak bakteri bulundurduðu ve bu bakterilerin canlý olduðu için söledim çünkü ölü bakteri toprakta çalýþmaz Organik bir materyalin Gübre olmasý için Tarým bakanlýðýnýn sitesine girin ve orada gübre diye bir þeyin tabir edilmesi için gerekli olan özelliklere bakýn öðrenin o zaman anlarsýnýz. 2. si Avrupa standartlarýndada gübrenin bir tabiri vardýr bunuda rahatlýkla bulabilir ve bakarsýnýz ben bu kriterlere göre konuþtum. Hým þimdi gelelim B5A ürününe onlar bu ürünü getirdiklerinde bana bir arkadaþ sordu bende içeriðine baktým üzerinde yazan olarak çok fazla beni ilgilendirmiyordu ama içeriði ile ilgili kataloðu buldum hatta bizzat bir fuarda BMR tarýmdanda aldým ve burada Ürünü bana tanýtmalarýný istedim. Onlarda bana enine boyuna anlattýlar ama onlar bunu unuttular ve ben bir çok sorunlu topraða bunu önerdim ama dikkat edin gübre olarak deðil? Sonra bu sitede yazýþmalarda konuþtuk ve onlarýn bana yazdýðý adresten girdim ve deðerlerini inceledim. Hatta kendilerinden bu ürünün hýfsý sýhha enstitüsünden bakteri analizi konusunda sorum oldu netleþmedi Fuar'da tabiiki Ayip olur diyede Bu analizi ben Yaptýrmadým ama hala bunlar konuþuluyorsa ürünün ayrýntýlý bakteri analizini isteme niyetim var. Sende o zaman anlarsýn bunlar canlýmý cansýzmý bende öðrenirim ayrýntýlý bakterilerden ne var ne yok zararlý bakteri varmý ayrýca enzim ve amino asit analizide düþünüyorum. Þimdi sen bu kadar bu arkadaþlara yakýnsan bu analizleri benim için hallediver
              1-BMR tarým hiç bir fuara katýlmadý.Katýlanlar bayileri.Buna raðmen BMR tarýmdan alamazsýn.
              2-Bu ürün Türkiye de zaten tarým bakanlýðýndan lisans v e tescillendirilmiþ.Demek ki onlar gübre statüsüne koymuþlar.
              3-Ölü bakteri çalýþmaz diyorsunuz.Kalýtým aktarýmým denen bir þey var.TUSEM TIBBÝ GENETÝK KÝTABININ 6 VE 7 SAYFALARINDAKÝ genetik metaryalin yapýsý konusun bir oku.Metaryal transferi nasýl olduðunu diðer arkadaþlarada açýklarmýsýn.
              4-Ürün organik sývý gübre.B analizi istersen kendine karþý ayýp olur.Ki bu analizi yaptýrmaya kalkman demek iyi bir masraf demek.Çünkü bakteri trlerini tespit edebilen b ir labaratuar Türkiye de yok.Biraz daha sabredersen BMR tarým gerekli bilgileri zaten açýklayacaktýr.5-Amacým seni kýrmak deðil nasýl anladýðýný veya test ettiðini öðrenmekti.6-Ben yakýným,Malum þahýs Bekir bey tezimde yardýmcý oluyor.7- bu yakýnlýðýmdan baþkalarý baþka þeyler çýkartmamasý için,o evli ve evliliðine saygým var.Bende yeni niþanlandým.
              Ne olur ne olmaz her kes her þey diyor.Dilin kemiði yok.
              Sizin yerinize ben test ettiremem.Ben yeterince test etttim.

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                1-BMR tarým hiç bir fuara katýlmadý.Katýlanlar bayileri.Buna raðmen BMR tarýmdan alamazsýn.
                2-Bu ürün Türkiye de zaten tarým bakanlýðýndan lisans v e tescillendirilmiþ.Demek ki onlar gübre statüsüne koymuþlar.
                3-Ölü bakteri çalýþmaz diyorsunuz.Kalýtým aktarýmým denen bir þey var.TUSEM TIBBÝ GENETÝK KÝTABININ 6 VE 7 SAYFALARINDAKÝ genetik metaryalin yapýsý konusun bir oku.Metaryal transferi nasýl olduðunu diðer arkadaþlarada açýklarmýsýn.
                4-Ürün organik sývý gübre.B analizi istersen kendine karþý ayýp olur.Ki bu analizi yaptýrmaya kalkman demek iyi bir masraf demek.Çünkü bakteri trlerini tespit edebilen b ir labaratuar Türkiye de yok.Biraz daha sabredersen BMR tarým gerekli bilgileri zaten açýklayacaktýr.5-Amacým seni kýrmak deðil nasýl anladýðýný veya test ettiðini öðrenmekti.6-Ben yakýným,Malum þahýs Bekir bey tezimde yardýmcý oluyor.7- bu yakýnlýðýmdan baþkalarý baþka þeyler çýkartmamasý için,o evli ve evliliðine saygým var.Bende yeni niþanlandým.
                Ne olur ne olmaz her kes her þey diyor.Dilin kemiði yok.
                Sizin yerinize ben test ettiremem.Ben yeterince test etttim.

Comment

Arkadaþlar,yeni bir haber aldým.Üzüldüm.Hemde çok.B5A nýn mucidi bundan sonra yaptýðý çalýþmalarý Türkiye 'de deðerlendirmeme kararý aldý.Baþta demiþtik ya adamý ya öldürürüz,yada kaçýrýrýz.Bunuda baþardýk sonunda.Bakalým hangi ülkeden çýkacak.B5A gibi bir ürün.Afferin bize adamý tefe koyduk çaldýk.Týpký devlet batak üzere,bütün mesele türbana baðlandýðý gibi,topraklar bitmek üzere bizde adamýn üstüne gittik.Oda istan etti sonunda.Umarým gitmez temennim bu.Aslýnda Türkiye bu kadar zor bir ülke mi?Hayýr.Zorlaþtýran bizleriz.Kendi ego duygularýmýzý ve açýðýmýzý bastýrmak için her þeyi kaybetmeyi göze alýyoruz.Dýþarýdanbakan bizleri bilim abidesi sanýr.Ama bir gerçek hep yenilikleri dýþarýdan satýn alýrýz.Ve gitgide fakirleþen bir ülke oluruz.

Comment

Sayýn Onkelif,
                    Üzülmene gerek yok.Adý geçen ürünün yüzlerce muadili var piyasada ve hatta araþtýrmama göre Antalya'da da bir çok firma bu ve benzeri ürün üretiyor.
                    Kaldý ki üzüldüðün ürün MELAS'ta aranan deðerlerden bile az organik maddeye sahip.
                    Yani:B5A denen ürün yerine tarlaya melas atsan daha fazla yarar saðlarsýn.

Comment

Peþin yargýlýsýnýz sevgili basenkar ve bilmeden konuþuyorsunuz. Mahcup olacaðýnýz bir duruma doðru hýzla ilerliyorsunuz derim baþka bir þey demem. Zira bu bildiðiniz ürünlerden yada sizin deyiminizle Antalya'da satýlan ürünlerden deðil olamazda zira bu ürünlerin onlarcasýyla muhatap olmuþ ve b5a ile de muhatap olmuþ birisi olarak söylüyorum muadili olmayan bir ürün hakkýnda sadece kitabi bilgilerle anlamsýz bir yarýþa girmiþsiniz bence. Anlamsýz derecede ürünün üzerine gideceðine bence Hüseyin beyden deneme ürünü alýn deneyin. Bu sizi luzumsuz diyaloglardan da kurtarýr.

Comment

Sayýn Selahattin Yýmaz,
                        Bilmemekten deðil öðrenmemekten mahçup olurum.Anlatýn öðreneyim.
                        Sizce bu ürün ilgili yönetmeliðe göre nereye uyuyor?
                        Bu ürünün MELAStan farký nedir?
                        Melas uygulamasýnýn topraktaki etkilerini de anlatabilir misiniz?
                        Ýçinde bakteri varsa neden belgede yok?

Comment

Sayýn besenkar;
                          Siz neden bu kadar yönetmeliðe taktýnýz anlamýþ deðilim...Biz B5A yý herhangi bir ürünle kýyaslamýyor,yarýþtýrmýyoruz ki...Sadece ayrý bir formatý olan ve farklý bir kulvarda tarýma hizmet veren bir ürünü insanlara tanýtmaya çalýþýyoruz...Bence siz B5A yý anlamak için benim diðer forumlarda yazdýklarýmý ve sitemizi enine boyuna bir inceleyin..Organik Gübre yönetmeliðe takýlýp kalýrsanýz yanýlýrsýnýz...Hangi ülkede yaþadýðýmýzý bir hatýrlayalým!...
                          TARIM MERKEZÝ.COM :: Haber Merkezi - Türk Bitki Antifrizine Ýngiltere’de Büyük Ödül
                          Merak ettiðiniz belge ve raporlar için se biraz sabýrlý olun lütfen.Açýklanacaktýr...
                          Kötü niyetli olmadýðýnýzý biliyorum.Ancak bu tür sorular ve tartýþmalar B5A yý istenmeyen konulara çekebiliyor...
                          Saygýlar sunuyorum...

Comment

Sevgili basenkar size hiç bir þey söylemeyeceðim, söyleyecek bir þey yok, kalmadý.

Comment

Deðerli üyelerimiz ve Sayýn Bekir Bey,

Tartýþmanýn fikir alýþveriþine aracýlýk ettiðini düþünen insanlar forum sistemlerini kurmuþlardýr. Üyeler bildiklerini yazarlar, bilmeyenler onlarý seyreder, karþý görüþte olanlar okuduklarýna itiraz ederler, böylece düþünceler binlerce kiþiye açýlmýþ ve netice olarak bilgi paylaþýlmýþ, bilmeyenler öðrenmiþ, bilenlerde bildiklerini aktarmýþ olurlar. Herhangi bir konuda herhangi bir fikri olmayanlarda izleyici olurlar. Forumlardan aranan da beklenen de budur.

Bu baþlýðýn böyle sonuçsuz bir yere gelmesine gerçekten üzüldüm. Bu tartýþmadan böyle bir sonuç beklemezdim.

Sayýn Bekir Bey, firmalarýn çoðunluðu ürünlerinin tartýþmaya açýlmasýný istemezler ve üzerinde fazla konuþturmazlar. Sizin, ürününüze güvenip forumlarda tartýþmaya açýlmasýna izin vermeniz bence hem sizin hemde B5A nýn üstün bir özelliðidir. Bu gün Türkiyede tarýmsal alanda tartýþýlan tek bitki besini varsa o da B5A dýr.

Bence konu tartýþmaya açýldýðýna göre þu andan sonra 2 durum söz konusu olacaktýr.

1- sizin tartýþmalardan ve bilgilendirmeden çekilmeniz, forumlarda o kadar sorulmuþ sorularýn cevapsýz kalmasýna neden olacaktýr eðer böyle kalsýn derseniz bence bir sorun yok. Ancak B5A için bunu tasvip etmiyorum.

2- Birçok insanlarýn kafasýný kurcalayan sorular varsa bunlarýn bizlere anlayacaðýmýz tarzda açýklanmasý gerekir ki bu sorularý soranlar kendi adlarýna deðil tüm meslektaþlar adýna sormuþlardýr ki bu sorulara her zaman mahatap olabilirsiniz. Bizleri bu sorularýn cevaplarý ile mümkün olduðunca bilgilendirmenizi bekleriz.

Vatandaþlarýmýzýn þöyle bir üstün yönü de var ki onuda belirtmeden geçmeyeceðim. Bir ürünü,yeniliði çok zor kabul eden bir milletiz ancak kabul ettiðimiz zaman da sadece onu kullanýrýz. Çaya çorbaya limon gibi akýl almaz iþlerde de kullananlar çýkabilir. Kolanýn temizlikte kullanýlmasý gibi...

Ben soru ve itiraz gelmesine bu kadar tepki vermenize inanýn anlam verebilmiþ deðilim. Lütfen forumlarda yazma fikrinizi tekrar deðerlendiriniz.

Saygýlarýmla...

Comment

Selahattin YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Sevgili basenkar size hiç bir þey söylemeyeceðim, söyleyecek bir þey yok, kalmadý.
                                Sevgili Selahattin Yýlmaz Bey,
                                Sorularýma verdiðiniz bilimsel ve doyurucu! cevaplar için teþekkür ederim.

Not:basenkar deðil besenkar

Sayýn Selami Saraç Bey,
                                Forum kurallarý ve amaçlarýyla ilgili deðerlendirmeniz için teþekkürler.

Comment

Working...
                                X