fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

B5a organik sıvı gübre

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: B5a organik sıvı gübre

Evet sayın arı hoş geldiniz nerelerdesiniz gözümüz yollarda kalmıştı. Sayın arı öncelikle formül istiyorsan bende envai çeşidi var istediğin kadar şu anda 20 tanesi tarımda kullanılıyor bir tanesi de yeni ruhsat aldı ama benim bunların kendi üretme şansım olmadığı için dostlarıma veriyorum ortak ilaveler yapıyoruz devam isterseniz ufuk tarım halim beye ve impa İbrahim Özden bey"e sorabilirsiniz. Bende ağzı açılmadık daha çok formül var isterseniz paylaşayım sizinle. Şimdi B5A konusunda başından beri en net konuşan ve içeriğini açıklayan kişilerden en başta gelen,i benim ama siz beni aramadınız bile neden... Bu arada bunu asıl bulan kim onu anlatın bize ve siz şuanda satan firma kaçıncısı... Şimdi bunlarıda geçtim nerede kaldınız bizi işi bilmeyen ve çaya çorbaya limon usulü ürün satan adamlara muhatap kıldınız saygılar sunarım.

Comment

sayın Hüseyin OVAK bey
      bugüne kadar b5a ile ilgili yazıları ve bunla ilgili vidoo yayın resim ne varsa büyük bir titizlikle inceledim birkaç sıkıntınız var
      ama burda gördüğüm en büyük sıkıntı b5a yı yaprak uygulamalarında en az 800 litre suyla yapraktan atılması
      sıkıntı aslaında kuru tarımda!!!!,yaprak bir miktar ıslatılıp b5a uygulansa sorun yok ,
      gelelim benim izlenim olan konuya
      sayın hüseyin bey yaprak uygulamalarında toprağan organik miktarına göre enaz 3500 m2 alan veya ortalam 5000 m2 alan diyoruz bu holder vaya taral gübre püskürtme ekipmanların meme çap ayarını,,, biz en azında, benim etrafımdaki çiftçi dostlarımız bu konuya soğuk bakıyoruz
      bu geniş meme ayarı veya büyütme vs işlerini sizlerin ekip bu işi hallede bilirse yağni bu memelerden bize tedarik edebilirseniz(ücreti ödemek şartıyla) yaprak uygulamalarımızı daha gönül rahatlığyla yapacağmızı inanıyorum saygılarımla

Comment

Ya meme çapına ne uğraşıyorsunuz tona atılacak miktarı iki katına çıkarın olsun bitsin. zaten 400 lt lik taral 8-10 da yer yapar 800 lt lik taral ise 15-16 da yer yapar veya 2 takviye ile değilde 1 takviye ile gidin gazı düşürün bunudamı ben öğreteyim size kolay gelsin. HE ileç fazla oluyo diyorsanız ilaçlar zaten dekara göre değildir 100 lt suya göredir. sorun olur diye kafanıza takılırsa oranı azltırsı9nız olur biter pes doğrusu saygılar

Comment

sayın idris sözünü ettiğiniz ekipmanların orjinal meme çapı 1,2mm dir.yanlış anlaşılmasın 1 virgül 2mm.burda amaç buhar şeklinde püskürtmeyle toprağın,bitkinin veya istenmeyen otların ilaçlı su tarafından maksimum etkilenmesini sağlamaktır.orjinal meme ucu genelde kromdan yapılmış olduğundan büyütülmesi zordur fakat piyasada 3mm den 6mm ye kadar plastik ten parçalar vardır.ben 3mm lik aldım tanesi 50krş.ayrıca makinanın pompaya giriş ayarını maksimuma çekmelisin.Edirnede 200 dönüm buğdayıma üç defa b5a uyguladım.ayçiçeği uygulamalarım devam ediyor.uygulamalarda düşünüldüğü gibi zorluk ve sıkıntı yok.hele sonuçları gördükten sonra...

Comment

safa üstün Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            sayın idris sözünü ettiğiniz ekipmanların orjinal meme çapı 1,2mm dir.yanlış anlaşılmasın 1 virgül 2mm.burda amaç buhar şeklinde püskürtmeyle toprağın,bitkinin veya istenmeyen otların ilaçlı su tarafından maksimum etkilenmesini sağlamaktır.orjinal meme ucu genelde kromdan yapılmış olduğundan büyütülmesi zordur fakat piyasada 3mm den 6mm ye kadar plastik ten parçalar vardır.ben 3mm lik aldım tanesi 50krş.ayrıca makinanın pompaya giriş ayarını maksimuma çekmelisin.Edirnede 200 dönüm buğdayıma üç defa b5a uyguladım.ayçiçeği uygulamalarım devam ediyor.uygulamalarda düşünüldüğü gibi zorluk ve sıkıntı yok.hele sonuçları gördükten sonra...
            sayın sefa üstün bey bende edirne ipsala danım sizin buğday yada ayçiçeğini görmek istiyorum mümkünmüadresime bir telofon yazarsanız ararım.saygılarımla

Comment

sayın hüsey bey bu sene buğdayda b5a kullanmak istiyorum
              ama henüz b5a ya tam güvenemediğim için buğdayı 18,46 yada 15,15,15 veya 20.20 ile ekicem !!!daha sonraki bahar gübresi uygulama esnasında yaprak gübresi olarak uygulamak istiyorum sizce uygunmu

( (birde ekimden önce uygulayacağım) !!!!!!!!
              elimde bol miktarda yanmış hayvan gübresi ile karışık ,arada biraz yanmış hayvan gübresi karışık b5a ya bu durumda etkisi ne olur ??teşekkür ederim

Comment

ben pamuk üreticisiyim şu an ki bulunduğumuz sezon pamuk üst gübreleme sezonudur.. b5a organik gübreyi pamukta kullanabilirmiyim?? kullandıktan sonra diğer üst gübreler 33 26 lidrat veya üre kullanmama gerek varmı ?? ayrıca 2. ürün mısırdadada kullanabilirmiyim ve mısır içinde b5a yı kullandıktan sonra diğer üst gübrelere gerek varmı... Saygılar ... Ali Kızldağ Adıyaman/ Besni ilçesi

Comment

Sevgili ali kızıldağ, Pamukta 5 dk alan 1 kg gelecek şekilde üst gübresi kullandığınızda başka gübre kullanmanıza gerek kalmaz.

Comment

Sevgili idris, B5A kulandığınızda alt gübre veya üst gübre kullanmanıza gerek yoktur tüm gübre ihtiyacınız B5A nın 3 defa kullanımı ile ihtiyacınızı karşılayacak şekildedir.

Comment

Sayın Selahattin Yılmaz.
                      B5A'nın uygulaması hakkında sizden bilgi rica ediyorum.
                      Seralarımızda 5 dekar alanda deneme amaçlı,3 litre B5a siparişi verdim sanıyorum yarın elime geçer.

Uygulama yapacağım alanı size tarif edeyim.
                      Alan şu an boş.Yanmış inek gübresini dekara 10 ton gelecek şekilde toprağa atıp,ardından derin bir tekli patlatma,Bir hafta arayla iki köten,Ardından 2 saat yağmurlama yapıp, tavına geldiğinde kültivatorla bozup,sırt yapıp,damlamayı döşeyip solarizasyon için muşambamızı çekiyoruz.Toprağımızda nematodla mucadele için dikimden 1 hafta önce,oxzamil içerikli nemasit'i damlamayla veriyoruz.Alanımız domates ekiliydi.Bu alana agustos sonu çekirdekten hıyar ekeceğiz.Ocak başı gibide domates düşünüyoruz.Yerimiz Adana/çukurova,toprağımız etli,kırmızı taban toprak.

Danışmak istediğim şu:

Uygulamalarımızda yanlış gördüğünüz bir husus varmı?

B5a'yı hangi dönemde veya dönemlerde ne şekilde vermemizi tavsiye edersiniz?

Taban gübresi kullanmamızı tavsiye edermisiniz?

Nematodla mücadelede tavsiye edeceğiniz,Damlamadan uygulamaya müsait yeni bir yöntem varmı?

Comment

Aslında bana sorarsanız kullandığınız hayvan gübresinin ot çıkarması dışında ektra solarizasyona gerek yok. Ancak siz normal uygulamalarınızı yapın ve başka hiç bir kimsayal kulanmadan dikimden hemen sonra seranızı B5A lı olarak iyice sulayın ve b5a nın toprağın her tarafına nufuz etmesini sağlayın. Normalde seralarda 3 dk alan 1 litre B5A tavsiye diyoruz ancak hayvan gübresi kullandığınız için 5 dk alana 1 litre kullanmanız gayet normal. Topraktan uygulamanın ilk kullanımında iyice ıslatmanız toprağınızı en kısa zamanda organikleştirecek hastalık ve zararlı popülasyonunu düşürecek ve ayrıca bitki besin maddelerini en kısa sürede bitkinin labileceği forma dönüştürecektir. Toprağınızın aşırı tuzlu olması durumu dışında boğum araları kısa oldukça ciddi oranda ciddi oranda döl tütan bitkiler elde edeceksiniz.

Comment

Teşekkürler Selahattin bey.
                          Hiç bir kimyasal kullanmayın derken,nematod mucadelesinde kullandığımız kimyasalıdamı kasdediyorsunuz.

Comment

B5A verdiğimizde kiyasal ilaçları sadece ihtiyaç olduğunda kullanıyoruz nematodlarında B5A tarafından oldukça yüksek oranda bastırıldığını göreceksiniz.

Comment

B5A verdiğimizde kiyasal ilaçları sadece ihtiyaç olduğunda kullanıyoruz nematodlarında B5A tarafından oldukça yüksek oranda bastırıldığını göreceksiniz.
                              Ben, 8 yıldır ziraat sektöründe üretici olarak faaliyet gösteriyorum.Ziraatçı kökenli değilim ama, bu yaşıma kadar ne yaptıysam en iyisini yapmak için uğraştım.Ziraate,ziraatin ne demek olduğunu öğrenmekle başlamıştım,ne demek istediğimi anlamışsınızdır sanırım.Demem o ki;Siz bizlere tamamen ezber bozduruyorsunuz.

B5a'nın Adana bölgesinde bilgiye dayanmayan menfi bir algılanma problemi var.Çevremde, B5a'yı kullandıktan sonra nemasit kullanmayacağımı duysalar heralde beni tefe koyarlar.Uygulama yapacağım alanda nemasit kullanmayacağım ama kimseyede söylemeyeceğim heralde

Gerek sizin gerek selsaraç beyin ve diğer arkadaşların ürün hakkındaki fikirleri karar vermemde etkili oldu diyebilirim.Tüm samimiyyetimle söylüyorum,ürünün bana kazandıracaklarından ziyade çukurova çiftçisinin bu ürünü tanıyıp kazanmasını istiyorum.

Serada aynı çatıda bir dolu bir boş B5a'yı uygulayıp her 10 günde bir,gerçek fotoğraflarını çekip burada yayınlayacağım.Sonucu hep beraber göreceğiz.

İlginiz ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ediyor,çalışma hayatınızda başarılar diliyorum.

Comment

ağaçlar nette b5a ile yazı ve resimlerimi sayın selahttin bey çok iyi bilir
                                B5A Organik Sıvı Gübre Hakkında - Page 29 - agaclar.net
                                burda ki karpuz resimlerimden sonra o bölüme son vermiştim
                                ama burada son vermedim)
                                az önce b5a ile yetiştirdiğim karpuzun son kısmını bitirdim) kusuruma bakmayın
                                ben köyden geleli 9 gün oldu her gün olmasada gün aşırı karpuzu kestim inaın bu zaman kadar tadında bir deyşiklik olmamış gerçi ben dolaba koyarken streçle sarıp öyle buz dolabına koyoyorum ama yinede en ufak bir tad bozulması olmamış demekki raf ömrünü uzatıyor
                                ben köye sık gittiğm için karpuzun nasıl yetiştirildiğni biraz bilirim dekarda 50,70 kg gübre kullanlır
                                ben bu karpuzları çok cüzi bir b5a kullanmıla yetiştirdim(hiç bir kimyasl kullılmadı)
                                karpuz,kabak,salata,fasulye,dometes,çilek,kumlu topraklarda iyi sonuç alınmıştır(biber hariç )
                                sayın yetkililerden biber konusunda bir çalışma yapılmasını rica ediyorum

Comment

Working...
                                X