fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

B5a organik sıvı gübre

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: B5a organik sıvı gübre

Ya yeter bu B5A muhabbeti ben anlatmaktan millet anlamamaktan sıkıldı. Beyler olumsuz yazı yazmadı diyenler gerekse sayın şimşek" in belirttiği gibi özelliklerini ballandıra ballandıra anlatanlar için söylüyorum ben size sadece yoğurt mayasını kullanarak bir iki bakteri ile ürün yaparım gözleriniz şaşkına döner. Bu ve bunun gibi ürünler bulunmaz hint kumaşı değil ve olamazda tek başınada hiçbir şey değildir. Şimdi bir çilek yılda 70-100 kg saf azot tüketiyorsa siz söylermisiniz B5A neresinden karşılayacak bu azotu; şimdi bilmeyenler yni bir şey görmüşler ballandıra ballandıra anlatıyorlar. Bunlardan bizde çok var ve ben bu förmüllerden değişik 8 -9 çeşit türevini size ulaştırırım ama mesele bu değil mesele sadece abartı; 1 -B5A gübre değil bgd grubu 2- Tek başına hiçbir şey değil 3-bu konuda tek olumsuz yazı yok diyen arkadaş sen hiçbir şey okumamışsın demektir benim görüşlerimi ve açıklamalarımı okusan yeterli idi saygılar sunarım

Comment

Kardelen sana teşekkür ederim. Benim aradığım sözlerkısmen buydu. B5a Bir gübre değildir. Kimse bunu bana yutturamaz. senin iki cümlen konuyu özetliyor aslında,

Şimdi bir çilek yılda 70-100 kg saf azot tüketiyorsa siz söylermisiniz B5A neresinden karşılayacak bu azotu; demişsin tebrik ederim. olay budur.

şimdi bilmeyenler yni bir şey görmüşler ballandıra ballandıra anlatıyorlar.
      buna da katılıyorm. mesele sadece abartı; 1 -B5A gübre değil bgd grubu
      2- Tek başına hiçbir şey değil ama satarken de yanıda başka birşey kullanmayın diyorlar bu ne o azaman? bunlara sonuna kadar katılıyorum.

3-bu konuda tek olumsuz yazı yok dedim hala ısrarlıyım. Olumsuz mesaj derken eksik yazdığımı şimdi farkettim. kullanıpta olumsuz yazan yok demek istemiştim. ve hala da kullananlardan olumsuz bir mesaj yok. yoksa hiçmi etkisini görmediler. ben kullandım hiçbirşey olmadı da.. etkisini görenler acaba ne kadar görmüşler. onlar b5a yerine başka hangi gübrelerden deneme parselleri kurupta deneme yapmışlar. bunun ilmi bir araştırma raporu ve akademik deneme sonuç raporu verilebilemiyormu? madem çok çok marifetli bir gübre hani bunu kullanan bir prof hoca yok mu hala... biri gelip yazsın şu hoca böyle dedi diye. iki üç köylünün ne maksatla yazdığı belli olmayan mesajlarıyla ucuz reklam taktikleri bunlar. buraya mesaj yazdırmakla seni beni de kullanıyorlar. helal olsun. ne diyeyim. işlerini iyi yapıyorlar. vvesselam.

yarın bende yağ yoğurt un pekmez recel karıştırıp gübre denemelerimee başlıyorum. belki bir gübre icat eder satarım... buradan da birkaç kişi buldummu iş tamamdır. saygılarımla

Comment

Sevgili kardelen senle bir yerde deneme yapalımmı?

Gübre olarak ben b5a ile denemeye gireyim sende istediğin ürünle gir ne dersin?

Comment

sayın uçanteneke,
          güzel hesap yapmışsınız da. ankara şartlarında buğday 300kg vermiyor. 300kg versede 500 dönüm b5a masrafı 25000tl eder. daha ekmesi biçmesi toğumu var. birde bunları hesaplayıp hesap çıkarsan derim.

Comment

Ya arkadaş neyini merak edecem B5A'nın ve diğerlerinin. Gelin deneyelim, falan filan. Nesini deneyeceğim bu ve buna benzer gübrelerin. Toprağa hiçbir şey atma, dönümüne yine alırsın 200-300 kg. buğday. Bana şunu diyebiliyormusunuz ey B5A'yı ballandıra ballandıra anlatan arkadaşlar, bu ürün ile dekara 300-400 kg. alıyorsunuz ve alınıyor. Bunu diyorsanız, ha ozaman evet bir düşünelim diyebilirim..

Comment

Sayın fsimsek, B5A toprağa herhangibir besin maddesi katmadığı için her toprakta etkisi farklı olur haliyle. Kimse garanti edemez. Toprakta olan o yıl atılan gübrelerden ne kadar mahsül alınacağı hesaplanabilir ama b5a ile ne kadar mahsül alacağınız tamamen şans. Uçanteneke arkadaşta durumdan oldukça kaygılanmış ama sonradan farkı görünce çok seviniyor niye çünkü o da hem kullanıyor hem satıyor ama aslında satan bile güvenmiyor bu gübreye.
              Her yıl aynı verimi alırsınız diye de bir şart yok. Aynı yerde buğday ekerse Seneye bakarız.... Bu yıl b5A dan iyi hasat yapanlar olsa bile seneye yine aynı etkisini beklemeleri tamaman hata olur.yapmaları gereken organik gübre atmaları.Organik gübreden büyük ve küçükbaş hayvanların yada kanatlı gübreleridir...bunları buğday tarlalarına atabilecek bir babayiğit gördünüzmü hiç...aslında tamamen toprağın özünü bitiren bir gübredir bu eğer dışardan birşey eklemiyorsa toprağın suyunu sıkıyor demektir Bekleyin 2-3 yıl sonra hepsi ortaya çıkar ama o zaman ekecek tarla bulamayacak kimse bana göre bu gübrenin daha çok araştırma geliştirmeye ihtiyacı var ben kullandım bir etki görmedim birisi 3 hafta olmuş o da görmemiş neden acaba tüm anlatılanlara uymalı diye de akşam karanlıkta atmak için başıma gelmeyen kalmamıştı.

Comment

Elektiriğin mekanizması da çok basittir fakat Edison bulmuştur. Bekir bey B5A yı keşfetti ise mekanizması çok basit de olsa işlevi inanılmaz. Doğrusu bir mühendis olarak ben de, e5a gibi insanlık yararına iyi bir ürün geliştirmek isterdim.

Bu sitede, korsan ürünlere fırsat verilmez. Burada zamanında, yüzde yüz bitkisel her derde deva adı altında bir takım ürünler de kendisini tanıtmak için fırsat kolladı. Fakat, bunlar belgeleri ile gelemediği için formda boy gösteremedi. Adam, sertifikaları ile şeffaf bir şekilde ürününü tanıtıyorsa tanıtabilir. İster alırsınız ister almazsınız, isterseniz de ürüne hiç bir değer vermeyebilirsiniz. Fakat, burada yapılmak istenen, insanaların şevkini kırıp, haksız rekabete kapı aralamak.

Alternatif ürünleniniz varsa ki elbette olabilir. Bunlar organik değil, kimyasal bile olsa başlık açıp tanıtma fırsatınız var. Bizler de tanıttığınız ürünleri elimizden geldiği kadar takip ederiz.

Comment

Sayın sorumlunun 3 mesajı var üçüde B5A ile ilgili ve adeta amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Hakkaniyetli bir yaklaşımdan ziyade çok başardığı akıl karışıklığı yaklaşımını devam ettiriyor. Nedendir bilinmez sadece yorum yaptığı vaki kullanıp kullanmadığı hakkında bilgi yok ilginçki daha önce bu tarz yaklaşımlarda bulunan insanların ya başka gübre firmalarının elemanları yada B5A ile ilgili pazarlamadan dışlanan insanların olduğuna şahit olduk. Gübre kullanımı olarak davet ediyoruz karşılaştırmaya yanaşmıyorlar, iddiların söylenenlerle alakası olmadığı halde bir takım mantıksal yaklaşımlarla sanki o iddilar varmış gibi lanse edildiğine şahit oluyorum. Ben B5A dan önce normal bir mühendisdim (Halada öyleyim sadece bazı şeylerin farkına varıyorum) ancak B5A yı tanıyalı beri çok enteresan şeylere şahit oluyorum mesela farklı gübre firmalarının birbirlerine tazyiki, kendisini kayıtsız şartsız bayilerin eline teslim etmiş çiftçiler, doğallığıyla halen beni şaşırtan B5A, tarım piyasasında dönen dolaplar.

Bütün bunların yanında B5A yı EM ile karıştıran bildiğini sanan kişiler, B5A yı kullanmadan ve içeriği ve etki mekanizması hakkında en ufak bir bilgisi olmadığı halde işkembeden atan kimliği bir nickle gizli şahıslar.

B5A ya etkisinden çok beni organik tarıma dahil ettiği için ayrıca minnettarım ve kullananlarında ister istemez organik tarıma yöneldiğine şahit oluyorum. Farklı platforumlarda organik tarım kimyasal tarımla ilgili o kadar sert tartışmalara rastlıyorumki hayretler ediyorum. Akıl karışıklıklarına kendimi teslim etmiyorum etmeyeceğim. Aklı karışıp b5a dan uzaklaştığını gördüğüm çok insan tanıdım şu bir yıl içinde, en birinci sebebide organik tarımla yeni açılımlara girmeyi göze alamamak olduğunu gözlemliyorum. Ben 3,5 dk süs bitkeleri fidanlığım ve 100 m2 deki fide seramda her şeyimi b5a ile gübreliyor ve imkan dahilinde organik ilaçlıyorum, B5A yı tanıyor olmamdan dolayı firmanın fahri danışmanı olarak bir görevimde oluştu ben mesleğimin etiği ile B5A ya destek veriyorum vermeyede devam edeceğim. Sorunla karşılaşırsam da sorunu irdeleyip sorgulayacağım.

Buradayım...

Comment

İşte Selahattin Bey, Sorunun bir parçasıda bu. B5A yı anlatanların yada tavsiye edenlerin tamamı satıcı yada sizin gibi b5a üzerinden gelir elde edenler. Ben bir üretici olarak bu tür formlarda başka bir üreticinin yorumlarını dikkate almak istemek hakkım değil mi. kendim kullandığımı yazdım ilk mesajlarımda ama etkisini görmedim dedim. birisi çıkıpta diyorki şöyle iyi böyle iyi araştırıp bakın biryerdeki başka bayidir.Her kullanana bayi denirse bunun adı amerikanvari ucuz reklamcılık olur istediğiniz malı bu mantıkla herkese pazarlarsınız. bayilik şartı yokmu bunda.. her isteyen satabiliyorsa bende bayi olmak istiyorum dersem önüme acaba ne şartlar sürülecek belli değil. benim satmam yada satmamam sözkonusu bile değil amaç o değil eğer beni ısrarla anlamamaya devam edecekseniz bu konuşmaları kesebilir ve b5a defterini kapatırım. b5a konusunda bana birtek araştırma raporu söyleyebilirmisiniz bir hoca şöyle raporverdi diye o kadar profösör var bu ülkede bir tane ilgili çıkmadımı. yok ben yaptım hesabıyla ben kullandım sizde kullanın mantığı nereye kadar.... ben b5ayı ilmi dayanaklarla ikna olduktan sonra büyük miktarlarda almak istiyorum. belki kimliğimi açıklarsam ileride bayi olamayacağım daha ucuza alamayacağım. ama bayi olursam ve ikna olursam hem bayi olurum hem ucuza alırım. aslında herşey bir yana b5anın sadece ilgilendiğim yönü toprağı organik yapıya kısa sürede dönüştürmesi, bana organik yapıyı sağlıyorsa ben 130dönüm arazilerimde bunu kullanmak istiyorum ama ağaçlarıma kullandığım zaman bir etki görmedim ve daha detaylı incelemeye başladım belki bir satıcı olmayan bulurum diye siteye üye oldum. karşımada hep pazarlamacıların çıkması beni hayal kırıklığına uğrattı esasen. derdimde sıkıntımda budur sizde bu arada çok alıngan olmuşsunuz bahceselde güvendiğim sizden başka birkaç arkadaş daha var ama sizlerde b5a dediniz diye kullanmıştım.

değerli üstat, şimdi kullanıyorum demişsin, ne etkisini gördünüz, bu gördüğünüz etkiyi başka bir gübreden de göremezmisiniz yada b5anın diğer gübrelerle somut karşılaştırmasını nasıl yaptınız da tüm gübrelerden üstün oldu bu... kardelen isimli arkadaşın yazdıklarına siz bir mühendis olarak katılmıyormusunuz. ben sorularıma hala cevap alamayacaksam bırakıyorum, formda sitede b5a da sizin olsun istemiyorum benim vaktim boşa gitti sizinde gitmesin size iyi satışlar.

Comment

Bize ziraatla ilgili olarak çok değişik sorular ve danşmalar gelir. Bunların arasında, yurt dışından gelen, sadece bitkiye iyi gelir adı altında ürünler hakkında soru soranlar hep ilgimi çekmiştir. Yabancı dil kısmını çözerek içeriğindeki maddeler ve kullanım alanlarını çözeriz. Üretici elindeki mala öyle teslim olmuştur ki, yüzde yüz faydalı ve sıfır yan etkili olarak kendisini adapte etmiştir bile.

Bence B5A daki sorun, Mucidinin Bill, icat yerinin de İtalya falan olmaması.

Sayın sorumlu, isminiz nasıl olsa şu an gizli. Kullanıcı adı ile yazıyorsunuz. İsterseniz gerçek adınızla B5A ile ilgilenenleri deneme amaçlı, amerikan usulu satmayı deneyin ve sonucunu bizimle paylaşın. Ya B5A ı kimse size zorla kullanın falan demiyor ki, istemiyorum diye sitem ediyorsunuz.

Comment

Pardon tanışıyormuyuz sizi tanıyormuyum?

Yani satış yaptığımı biliyorsunuz, B5A'ya destek verdiğimi bliyorsunuz, bayilik şartlarını yada nasıl satış yapılıp yapılmadığını benden iyi biliyorsunuz, araştırmalar yapılıp yapılmadığını biliyorsunuz(! adeta yapıldığını biliyorda bilmiyormuş gibi davranmacasına), sadece ilgi çekici bir ilginiz var. Söyleyeceğim son söz artık karşımdakinin kim olduğunu bilmeden yazmanın anlamsızlığıdır ve yine buradayım. Ararsanız 0 544 345 63 59 ben arayacaksam telefon verin özelden bir görüşelim bakalım gübre verdiğimiz ve memnun kalmayan kimmiş.

Comment

Değerli arkadaşlarım ve sevgili/yakışıklı yöneticilerim,
                          Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sonuç alınan gübresinide toprağa atsanız, yağış/yağmur olmadığı ve gerekli sulamayı yapamadığınız müddetçe bir işe yaramaz. Sadece ve sadece toprakta gereğinden fazla besin elementi toplarsınız ki buda, şeker hastasına baklava ikram etmekten başka bir şey değildir. Bu yüzden ben diyorum ki, bırakın şu topraklarımızı lütfen kendi haline/nadasa, hatta ve hatta tek yıllık değil, en az 5 yıllık nadaslara. Toprak bir nefes alsın, bir kendine gelsin, senenin yağışlarını bünyesinde bir toplasın, bünyesinde ne var ne yok şöyle bir baksın ve fazlalıkları bünyesinden atsın. Bakın bu meyveciler varya meyveciler, meyveyi düşündükleri kadar ağacın kendisini düşünselerdi, bugün her türlü hastalığa çok daha dirençli, çok daha dayanıklı ağaçlarımız olacaktı ve eminim bugün kullandığımızdan çok daha az kimyasal kullanacaktık. Ama maalesef, insanımızın bu köşeyi hemen dönme hırsı ve azmi yüzünden, herşeyimiz yarım yamalak yapılmaktadır. Sütü ve peyniri düşünmekten hayvanı unuttuk ve bugün hayvancılığımızın durumu içler acısı. Dünyanın ağzı en iyi laf yapan yöneticileri eminim bizdedir. Laf yapmaktan adamlar yapılması gerekenleri unuttular. Bu yüzden deve misali, her yerimiz eğri, her yanımız yamuk yumuk..

Comment

Öncelikle beni destekleyen veya desteklemeyen,B5A sıvı organik gübre hakkında iyi veya kötü konuşan veya yazan her kese teşekkürlerimi iletirim.En azından yakından alakadar oldunuz.Hepinize saygılar.
                            Şu anda ve bundan sonbra Türk Tarımı için neler yapabiliriz.Bu konuda her türlü sorununuzu paylaşabilirim.Lakim bir takım kısır tartışmaların içerisine çekilmek istemiyorum.Bazılarının ego duygularına veya rekabi duygularına da hizmet etmeyi düşünmüyorum.Bu nedenle ben B5A dan daha iyisi nasıl yapılır?Daha güçlüsü nasıl yapılır?Veya yeni teknikler,yapılacak her türlü yenilikleri nasıl uygulayabiliriz?Fikirleri konuşalım istiyorum.Kişileri ve olayları değil,çözüm üreteleim istiyorum problem değil,zoru başaralım imkansız vaktimizi alsın istiyorum,birbirimize zorluk değil.Ben buraya Bekir Sıtkı ARI olarak geldim.Diğer meseleleriniz şirketin ticari departmanı ve bayilere aittir.SAYGILARIMLA

Comment

Sayın Bekir bey öncelikle hoş geldiniz. Lakin biraz geç geldiniz.Tartışma ve ürün hakkında olumlu-olumsuz ifadelerin olması normal.Ve de olması gerekli.Ancak niçin bu kadar beklediniz onu anlayamadım.Elindeki silaha güvenen asker ,silahını ateşlemesi için düşmanının kendisini delik deşik etmesini bekler mi?
                              Bahcesel olarak sizler için haksız ithamlar la karşı karşıya kaldık.B5A yı anlatmak uygulamasını söylemek için her gün en az 15 telefona cevap vermek zorunda kaldım.
                              Peki değdi mi orasını da henüz bilmiyorum. Çünkü bizzat b5a nın uygulama yapıldığı yerleri görmeme ve sonuçlar çok hoş olsa bile kafamdaki her soruya cevap bulamadım.Tabi sizi de bulamadım.Bu yüzden çiftçi muhatap olarak sizi bulamadı ama 24 saat telefonda bizi buldu. Bazıları hakaret vari kaç lira aldığımızı bile sordu.Ama sineye çektik .Peki neden.Üreten ve içat eden saklanıyor ortada cengaverlik yapanlar oklara hedef oluyor. İyi ki geldiniz şu telefonunuzu da yazın da bundan sonra milleti size yönlendirelim.

Comment

Bekir Sıtkı ARI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Öncelikle beni destekleyen veya desteklemeyen,B5A sıvı organik gübre hakkında iyi veya kötü konuşan veya yazan her kese teşekkürlerimi iletirim.En azından yakından alakadar oldunuz.Hepinize saygılar.
                                Şu anda ve bundan sonbra Türk Tarımı için neler yapabiliriz.Bu konuda her türlü sorununuzu paylaşabilirim.Lakim bir takım kısır tartışmaların içerisine çekilmek istemiyorum.Bazılarının ego duygularına veya rekabi duygularına da hizmet etmeyi düşünmüyorum.Bu nedenle ben B5A dan daha iyisi nasıl yapılır?Daha güçlüsü nasıl yapılır?Veya yeni teknikler,yapılacak her türlü yenilikleri nasıl uygulayabiliriz?Fikirleri konuşalım istiyorum.Kişileri ve olayları değil,çözüm üreteleim istiyorum problem değil,zoru başaralım imkansız vaktimizi alsın istiyorum,birbirimize zorluk değil.Ben buraya Bekir Sıtkı ARI olarak geldim.Diğer meseleleriniz şirketin ticari departmanı ve bayilere aittir.SAYGILARIMLA
                                SAYIN BEKİR SITKI ARI bey öncelikle aramıza hoş geldiniz ,bencede biraz geç kalınmış ama yinede sizinde yazılarınızı aramızda görmek en azından bana gurur verir
                                b5a organik gübreyi bulup TÜRK insnın hizmetine sunmanız bana müthiş gurur verdi her nekadar bağzı soruları kafamda tam anlamıyla çözmesemde yaptığım internet araştırmalarım sizin göstermiş olduğnuz kaynak ve araştırmalar beni kısmende olsa tatmin etti
                                geri kalan kafamda olan soru ve cevapları sanırım kendi bahçem ve ağaçlarda yapacağım araştırmalar beni sonuca getireceke
                                geçen hafta ilk b5a denemlerimi edirne ipsala ilçesindeki yaklışık 1 dönüm sebze bahçesinde başladım
                                can suyu olarak dometes ,biber patlıcan kavun ve karpuzda başladım yaklaşık 1 hafta oldu csn suyu uygulamam ve üzüm asmalarında yaprak ve kök ten b5a gübresinden uyguladım
                                şu anda istanbuldayım babam köyde kalıyor, hergün bahçe ile ilgili gelişmeleri cnn haber gibi alıyorum
                                şu an için bahçe daha yeni olduğu için bir gelişme yok ama eksi yönde bir sorunda yok önümüzdeki günlerde gelişmeleri yazıcam

Comment

Working...
                                X