fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

B5a organik sıvı gübre

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: B5a organik sıvı gübre

Prinçte Gönen'de yapılan denemelerde verim artışı çok daha fazla olmuştur özellikle ben Bandırma bayisinden duydum Gönden'deki denemelerde aynı tavadan çıkan çeltik miktarı biçerdöverin deposunu doldurmazken B5A lı tavalarda biçerdöver deposu çok daha erken dolmakta olduğunun duyumunu aldım. Ayrıca geçenlerde Kütahya Tarım Fuarında bayiler buğdaygillerden örnekler getirmişti B5A lı başakta 75 adet dane varken normal gübreli başaklarda 25 adet daneyi bizzat kendim saydım tabi başak büyüklüğü 3 misliydi.

Comment

Arkadaşlar yeni katılıyorum.Bütün mesajları okudum.Değişik bir ürün,değişik bir sistem,değişik bir işlev.İnanıyorum.Çünkü neden mi.Dünya da en gelişmiş tarım teknikleri konusunda gelmiş geçmiş en büyük medeniyetler LİDYA VE FİRİKYALILARDIR.Ki ürünü yapan kişide lidyalıların ve firikyalıların bölgesinden çıkmıştır.Yani Bekir Sıtkı ARI bey Kütahyalı olduğu anlaşılıyor.Bu medeniyetlerinde bulunduğu yer oralar.Ve hakikaten iyi araştırma yapmış.Çünkü bu tarım medeniyetleri,gündüz tarımı yapmamışlardır.Hep gece tarımı yapmışlardır.Mantık yürütüldüğünde Bitkinin topraktan beslendiği dönem gecedir.Gündüzleri suyu sadece transpirisyon(buharlaşma)gutasyon(damlama)exüdasyo n (yaşarma)gibi faaliyetler için ve su amaçlı kullanmaktadır.Oysa geceleri besin maddelerini aldığı gibi makro ve mikro iz elementleri de almaktadır.B5A sıvı organik gübrenin çalışma şekli de şu öğrendiğim kadarıyla,bu gübre sayesinde ve ya desteklemesiyle oluşan organizmal ve mikroorganizmal yaşam,gündüz toprağı ve toprak içerisindeki maddeleri işleyerek,gece bitkinin alım seviyesine indirgemekte,ve bitkilerin kemosentez de yer alan solunum bazlarının ve beslennesinin önünü açmakta.Şöyle söyliyelim.Bir tarlaya ot ilacı atın.(aminli veya esterli herbisit)Attığınızda bitkiler genellikle etkilenmezler.Hiç bir şey olmamış gibidirler.Gündüz boyuınca öyle durular.Ama ertesi sabah geldiğinizde bitkilerin çoğunun gecede ölmüş oldukları görülür.
      Ben Bekir Sıtkı ARI yı çok ama çok tebrik ediyorum.İnşaallah bu yeni anlayış sayesinde asıl tarım uygarlığını yakalayacağız.Tek üzüldüğüm nokta bu güne kadar akademik seviyede verilen öğretilerin çoğunum boşa çıkması veya çoğunun anlamını yitirmesi.Gerçekten yeni bir çağ,gerçekten yeni bir devrim.

Comment

B5A, içerik itibarı ile güzel bir ürün. Fakat, B5A nın mucidi için kerametler göstermek de, bu ürünü ilmi olarak ele almaktan öte magazin yönüyle ele almaktan öteye geçmez.

Comment

hocam selamlar
          organik gübre serada 30 domates 20 salatalık var nasıl kullanmam lazım
          nasıl temin edebilirim

Comment

B5A, B5A Organik sıvı gbre, organik gbreler sayfasından ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. İnceledikten sonra,kafanıza takılanları paylaşabilirsinz.

Comment

bugün b5a organik gübreyi sayın BURÇAK SALCI hanımdan tedarik attim kendisi son derece bilgili ve aynı zamanda iddalı biris ,gelişmeleri an ve an bildirmemi ve herhangi bir soru veya problem karşısında 24 saat araya bileceğni yazdı!!! bence bu sefer sağlam kayaya çarptı, benim toprakla tarımla nasıl özdeş olduğmu bilmiyor) hadi bakalım sonucu bende merak ediyorum ermi yaman beymi yaman BURÇAK hanım)

Comment

Burçak Salcı Kimdir? O kadar bilgili olduğunu ne çabuk anladınız da buradan hanımefendinin reklamını yapıyorsunuz, şaşırdım doğrusu. Ama hem bilgili diyorsunuz sonra da sorulanıza cevap veremeyeceğini ima ediyorsunuz. Bu da ayrı bir çelişki değil mi?

Bendeniz 15 yaşından beri Zıraatla tarımla hem eğitim hem çalışmayla birebir ilgiliyim ve hala herhangi bir konuda iddialı değilim

Hele hele bir ticari bir üründe yada başka bir konuda iddia varsa ortaya birşeyler koyulmalı değil mi? iddia bu çünkü

Bence gelin, siz en iyisi, bir ürünle kişileri yanyana tutmayın. B5A başkadır, Burçak Hanım Başkadır Değil mi? Burçak hanım bir B5A bayisidir bildiğim kadarıyla.. Ve Tarım konusunda eğitim almış birisi değildir. Kendisi burayı okursa tepkisini yazacaktır...Yanlışım varsa düzeltiniz.

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Burçak Salcı Kimdir? O kadar bilgili olduğunu ne çabuk anladınız da buradan hanımefendinin reklamını yapıyorsunuz, şaşırdım doğrusu. Ama hem bilgili diyorsunuz sonra da sorulanıza cevap veremeyeceğini ima ediyorsunuz. Bu da ayrı bir çelişki değil mi?

Bendeniz 15 yaşından beri Zıraatla tarımla hem eğitim hem çalışmayla birebir ilgiliyim ve hala herhangi bir konuda iddialı değilim

Hele hele bir ticari bir üründe yada başka bir konuda iddia varsa ortaya birşeyler koyulmalı değil mi? iddia bu çünkü

Bence gelin, siz en iyisi, bir ürünle kişileri yanyana tutmayın. B5A başkadır, Burçak Hanım Başkadır Değil mi? Burçak hanım bir B5A bayisidir bildiğim kadarıyla.. Ve Tarım konusunda eğitim almış birisi değildir. Kendisi burayı okursa tepkisini yazacaktır...Yanlışım varsa düzeltiniz.
                  şimdi ortada yanlış anlama olduğu kanısındayım selahtin bey
                  benim toprak konusunda kimyasal bakımdan bilgim yok ama toprağa sevdağam var, siz bunun ilmini okumuş olabilirsiniz ama ben toprak tv yatıp çiçeklerim ve bahçemle kalkıyorum
                  ben burçak hanımı fizki anlamda tanımam ama konumuz b5a olduğu için dolaysıyla bende bu ürünle ilgili satırları bu konuda bulduğum için yazdım ,,,işin ticari boyutu beni ilgilendirmiyor ama sonuç olarak oraya gidiyor ???benim bu konuda yapıcak bir şeyim yok
                  fakat günleden beri b5a hakkında okadar çok yazı ve film gördümki bende bunun doğru olup olmayacağnı kendim izleme olayına bizzat varcam olmasının zevkini yaşıyorum
                  Ben sorulara cevap VERİP vermiceğni deyil benim bitmek tükenmek bilmeyen sorularım karşısında nasıl sabırlı olacağnı merakım
                  Ben b5a hakkındaki iddalı ürün hakkındaki bilgisinden bahsediyorum siz tarım konusunua deyinmişiniz
                  selahtin bey bizim sevdamız toprağa ve onu yaradan a hepsi bu
                  halep ordaysa arşın burda (ben burdayım)saygılarımla

Comment

Önce bir düzeltme yapalım. Benim adım Selahtin değil Selami. Lütfen kişilere hitap ederken ya ismini kullanmayın yada ismini kullanacaksanız doğru kullanın.. Acizane tavsiyemdir.

İşin ticari boyutu beni hiç ilgilendirmiyor.
                    Ancak B5A kullandım ve etkisini gördüm herkese tavsiye ediyorum. Kullananlardan da olumsuz bir tepki görmedim. Herkes Memnun. İsteyen istediği yerden ve kişiden alır kullanır nihayetinde hepsi B5A olduktan sonra... Bizim amacımız kişileri değil Ürünün tanıtımına katkıda bulunmak.

Burçak hanımı hiç görmedim ve tanışmadık ve tanımam. Ticari bir kaygımda olmadı olamazda. Benim amacım başka ama ya ben anlatamadım, yada kelimeler ifademi size aktaramadı.

Ayrıca ben de buradayım.

Saygılar.

Comment

ÖNCELİKLE ismi yanlışlığından dolayı kusuruma bakmayın selami bey
                      internet ortamında duygu ve düşünceleri sizinde bildiğniz gibi karşısındaki insanlar aktarmak çok zordur

Ben nacizane ,lirk bir insanım ,,,bundan dolayı zaman zaman bu gibi durumlarla kalabiliyorum

ama şu var, konuya editör gözüyle bakınca bende size hak verdim
                      iş yerimde bir üst yöneticim zaman zama kullandığı bir deyim var ,
                      (yönetici bir alt kademeye bir şey söylemeden önce derin derin üç kere nefes alıp öyle konuşmalı )

neyse konu müsbet yönde vuku bulduğna inanıyorum önceki yazımı düzeltiyorum kalın sağlıcakla)

Comment

Toprak tv yi sürekli izliyorum.B5A gübrenin tanıtımları çıktı.Organik tarım ve kullanım şekilleri ile ilgili beyanlarda bulunuldu.Bunu takip eden günlerde diğer gübre markalarının tanıtımları yapıldı.Diğer gübrelerin tanıtımı esnasında kullanılan kelimeler cümleler formatlar adeta B5A ile aynı.Örneğin topraktaki birikmiş kimyasalları tekrar bitkini kullanabilme imkanını sağlar gibi bir takım pilot anlatımlar......Bunları daha da çok örnekleyebiliriz.Soruyorum her kese tarımdaki bu anlatımlar neden B5A ile ortaya çıktı ve herkes tarafında taklit ediliyor.Diğer marka arkadaşlara da tavsiyem taklitçilik sözlerle ürününüz iyi de olsa prestij kaybettirirsiniz.Hemen hemen görüştüğüm herkeste bu şekilde düşünüyor.Yine bir söz var ŞEYH EDEBALİNİN.Onuda ilk kez ben Sayın Bekir Sıtkı ARI dan duymuştum 'TOPRAĞA KÜSMEYİNİZ,TOPRAĞI KÜSTÜRMEYİNİZ'Beyler kendinize gelin taklit sloganlarla yola çıkmayın.Kendi yolunuzu belirleyin,o yönde mücadele edin.BMR tarım ve B5A yı taklit ederek bir sonuca ulaşamazsınız.Bilakis tam tersine

Comment

hulya 43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Toprak tv yi sürekli izliyorum.B5A gübrenin tanıtımları çıktı.Organik tarım ve kullanım şekilleri ile ilgili beyanlarda bulunuldu.Bunu takip eden günlerde diğer gübre markalarının tanıtımları yapıldı.Diğer gübrelerin tanıtımı esnasında kullanılan kelimeler cümleler formatlar adeta B5A ile aynı.Örneğin topraktaki birikmiş kimyasalları tekrar bitkini kullanabilme imkanını sağlar gibi bir takım pilot anlatımlar......Bunları daha da çok örnekleyebiliriz.Soruyorum her kese tarımdaki bu anlatımlar neden B5A ile ortaya çıktı ve herkes tarafında taklit ediliyor.Diğer marka arkadaşlara da tavsiyem taklitçilik sözlerle ürününüz iyi de olsa prestij kaybettirirsiniz.Hemen hemen görüştüğüm herkeste bu şekilde düşünüyor.Yine bir söz var ŞEYH EDEBALİNİN.Onuda ilk kez ben Sayın Bekir Sıtkı ARI dan duymuştum 'TOPRAĞA KÜSMEYİNİZ,TOPRAĞI KÜSTÜRMEYİNİZ'Beyler kendinize gelin taklit sloganlarla yola çıkmayın.Kendi yolunuzu belirleyin,o yönde mücadele edin.BMR tarım ve B5A yı taklit ederek bir sonuca ulaşamazsınız.Bilakis tam tersine
                          Yazınızdan anladığım, ya bu gübreyi imal eden firmada çalışıyorsunuz, yada çok sevdiğiniz ve tanıdığınız biri bu gübreyi satıyor, yadaaa bu gübreyi imal edenler akrabanız vs. Bu ülkede herkez birilerini taklit ediyor bunu yenimi gördün sevgili kardeşim. Senin B5A yı taklit eidyorlar dediğin B5A'cılarında birilerini taklit etmediğinimi zannediyorsun. Eminim şimdi B5A'cılar buna çok kızacak ama malesef öyle, taklit etmediklerini benim külahıma anlatsınlar. Toprakta birikmiş kimyasalların tekrardan bitkini kullanımına sunulması yeni bir ifade değilki bu söz birilerine ait olsun. Bu söz yıllardan beri söylenen bir söz, inan kime ait olduğuda belli olmayan bir ifade. Bir defa toğrağın bünyesinde biriken kimyasalları/Besin elementlerini kullanabilmesi için toprak PH seviyesinin kabul edilebilir seviyelerde olması gereklidir. Bir elementin fazlalığıda diğer elementi kilitler ve bitki element toprakta var olsada ihtiyacı olanı alamaz, kullanamaz. Bunlar bilinen şeyler, Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok bence. Bana sorarsan ben buradan tüm ekip dikenlere şunu söylüyorum/ haykırıyorum; Kardeşim ne B5A, ne B5B, nede diğerleri. Toprağa birşeyler atıp durmayın kardeşim, rahat bırakın toprakları! kendi haline bırakın! bir şey vermeyin, bir müdahalede bulunmayın ona yeter, toprak kendi kendini tedavi eder. Siz gölge etmeyin yeter. Ne zamanki insanoğlu daha fazla verim alacam diye toprağı karıştırmaya ve bir şeyler vermeye başladı, işte o zaman dengeler bozuldu. Piyasa dengeyi sürekli bozan, dengesizlerle dolu haberiniz olsun..

Comment

herkese iyi akşamlar, bu sayfa içim az önce üye oldum.B5A yı inceledim uzun zamandır da inceliyorum bir kutusunu da alıp denedim.. Sizce garip değil mi bir tane bile olumsuz mesaj yazan yok Ya biz görmeden yönetim buradan mesajları siliyor yada bu sayfada yazanlar tamamen b5a satıcılarından oluşan bir grup kendileri yazıp kendileri okuyorlar kendileri övgü diziyor. b5anın birçok satıcısı var. amerikan model bir satış ağı kurmuşlar sitelerinde var açıp bakın herkes satıyor. kullananlar satıcı olurmu oluyor acaba her kullanan bayi olursa bende mi bir bayi olsam o zaman bende b5a için burada birşeyler yazmaya kendimi zorunlu hissederim. hatta bayi toplantılarını buradan yaparım değilmi acaba en fazla iyi mesaj yazana daha iyi imkan mı veriliyor herkes telefon vermekten çekinmemiş demekki bir beklentileri var. soru soran yada kullanan neden telefon versin ki
                            Bende bu sayfalardan etkilenip bir kutu aldım ama bir etkisini 1 aydır ağaçlarımda görmedim göreceğimi de sanmıyorum başka tanıdıklarımında aynı düşünceleri var.Site yönetiminden bunu incelemelerini ve eğer gereksiz etkisiz bir şeyse bildirmelerini rica ederim. çünkü bu siteye güveniyoruz.Bende bundan sonra gördüğüm etkileri yazacağım. umarım site sahipleri üyelerinin hatırını b5a hatırından yani tamamen duygusallıktan üstün tutar ve yazdıklarımı silmezler
                            silmezlerse de iyi olur yoksa bi daha yazarım:=

Comment

sorumlu ben kımsenın gunahını ve vebalini almam burdakı yazanların hıc bırnede guvenmen sen de burda yazılanları yanlış anlamısın para bir şekılde kazanılır ama, guven asla gerı gelmez ben sadece gözüme güvenirim bızım ordakı cıfcılerde gözlerine guvenirler bende aldım kullandım hem ben sneın gıbı 1 litre degıl 100 lıtre tabana 100 lıtrewde uastune kullandım şu ana kadar sonuclar guzeell merak eden varsa karabuke yakın olanlar gıtsınler tarlaları gezsınler kendılerı karar versınler hatta oturup beraber karar vererım bu gubre ıyıdır kulanılır ve kullanılmza dıye siz bir kişiyi kandırırısınız ıkı kişiyi ama bınlerce ınsanı kandıramazsınız

Comment

Merhaba sorumlu
                                Mesajınızı okudum. Üzülmedim desem yalan olur. Öncelikle bizim hakaret ve siyasi içerikli olmayan hiç bir mesajı silme gibi bir alışkanlığımız yok. Eğer forumdaki diğer başlık altındaki yazıları da incelemiş olsaydınız karşı fikirlerinde yazıldığını ve yayınlandığını görebilirdiniz.
                                Şimdi sorunuza gelelim.Satıcıların burada telefonlarını vermesi bizce de doğru değil.Bu durumu defalarca yazdık ve bir kısmının mesajını sırf bu yüzden sildik.Ancak B5A Yeni bir ürün ve kullanmak isteyenler çok soru sormak istiyor.En azından tüketici şüphelerini bizzat karşılıklı çözmeleri noktasından bazılarının telefon numaralarının kalmasına da müsaade ettik.
                                Diğer bir husus B5A için bahgeselde 5-6 tane başlık açıldı. İlk zamanlar ben de bu olaya çok tedirgin ve temkinli yaklaştım. Eğer diğer başlıktaki yazılarımı da okuma fırsatınız olursa görürsünüz.Ancak Bizzat ben bahceselde bu yazının dönmesinin vebalinden kurtulmak için Antalya’ya B5A kullanılan seralara gittim.Bizzat uygulama yapanlarla konuştum ve sonuçlarını gözle gördüm. Bundan sonra bende destek verdim.
                                Şimdi siz diyorsunuz ki destek verenlerin acaba bir menfaatimi var diyorsun. O zaman sizede derler ki Sizde karşı çıktıgınıza göre diğer kimyevi gübre satanlardan bir menfatiniz mi var. Demezler mi?

Bu ülke para karşılığı rapor veren ve Anne sütü sakıncalı çocuklara içirmeyin mama yesin diye hocalardan, Tere yağı kolesterol yapıyor Margarin yenilmesini tavsiye edenlerden çok çektiği için belki de haklı olarak B5A ya da tereddütlü yaklaşıyor olabilir.Bu normal. Ama bizim ülkemizdeki aşağılık kompleksinden de kurtulalım.Her şeyi batı yaparsa olur biz yaparsak olmaz mantığını da ben kabul etmiyorum.

Bu yüzden B5A İle olumlu ve olumsuz uygulamaların hepsinizde burada yayınlamayı bir görev biliyorum.

Comment

Working...
                                X