fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

B5a organik sıvı gübre

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: B5a organik sıvı gübre

Sayın onkelif yazılarımı madem takip ediyorsun o zaman bu sitede adını soyadını en fazla açıklayan ve telefon numarasını rahatlıkla veren tek kişiyim ama siz bir olayla böyle tepki gösterince tabiiki yakalamanız uzun sürer arkadaşım. Şimdi gelelim esas noktaya B5A sevgili dostum içerik olarak bakteri bulundurduğu ve bu bakterilerin canlı olduğu için söledim çünkü ölü bakteri toprakta çalışmaz Organik bir materyalin Gübre olması için Tarım bakanlığının sitesine girin ve orada gübre diye bir şeyin tabir edilmesi için gerekli olan özelliklere bakın öğrenin o zaman anlarsınız. 2. si Avrupa standartlarındada gübrenin bir tabiri vardır bunuda rahatlıkla bulabilir ve bakarsınız ben bu kriterlere göre konuştum. Hım şimdi gelelim B5A ürününe onlar bu ürünü getirdiklerinde bana bir arkadaş sordu bende içeriğine baktım üzerinde yazan olarak çok fazla beni ilgilendirmiyordu ama içeriği ile ilgili kataloğu buldum hatta bizzat bir fuarda BMR tarımdanda aldım ve burada Ürünü bana tanıtmalarını istedim. Onlarda bana enine boyuna anlattılar ama onlar bunu unuttular ve ben bir çok sorunlu toprağa bunu önerdim ama dikkat edin gübre olarak değil? Sonra bu sitede yazışmalarda konuştuk ve onların bana yazdığı adresten girdim ve değerlerini inceledim. Hatta kendilerinden bu ürünün hıfsı sıhha enstitüsünden bakteri analizi konusunda sorum oldu netleşmedi Fuar'da tabiiki Ayip olur diyede Bu analizi ben Yaptırmadım ama hala bunlar konuşuluyorsa ürünün ayrıntılı bakteri analizini isteme niyetim var. Sende o zaman anlarsın bunlar canlımı cansızmı bende öğrenirim ayrıntılı bakterilerden ne var ne yok zararlı bakteri varmı ayrıca enzim ve amino asit analizide düşünüyorum. Şimdi sen bu kadar bu arkadaşlara yakınsan bu analizleri benim için hallediver

Comment

T.C. Resmi Gazete
      Tarımda Kullanılan Organik, Organomineral, Özel, Mikrobiyal ve Enzim İçerikli Organik Gübreler ile Toprak Düzenleyicilerin Üretimi, İthalatı, İhracatı, Piyasaya Arzı ve Denetimine Dair Yönetmelik

B5A denilen ürünü bu yönetmeliğe göre değerlendirmek için lütfen önce bu yönetmeliği okuyalım.

Comment

V

MİKROBİYAL GÜBRELER

NO
        Ürünün Tip İsmi.
        Mikrobiyal ürünün elde ediliş şekli ve ana bileşenlerine ait bilgiler.
        Ürünün hammadde muhtevası, miktarı ile bünyesinde bulunması gereken bitki besin maddesi içeriği ve diğer kriterler
        Ürüne ait Tuzluluk, pH ve diğer istenen bilgiler
        Etiket üzerinde beyan edilmesi gereken zorunlu içerik

1

Mikrobiyal Gübreler

(Nodozite Bakteri Kültürü)
        Baklagil bitkilerinin köklerinde simbiyotik bir yaşam sürdürebilen bu bakteriler oluşturdukları nodüller sayesinde havadaki serbest (Gaz=N2) azotu fikse ederek bitkilerin kullanabileceği formda amonyağı (NH3) bitkiye bağlarlar. Topraktan izole edilerek etkinliği tespit edilmiş bakteriler, mikrobiyal gübre olarak üretilerek bitkiye ve baklagil bitkilerinin tohumlarına aşılanarak kullanılabilirler.
        Baklagil bitkileri ile simbiyotik yaşam sürecinde azot fikse eden bakteriler.

Rhizobium spp

Bradyrhizobium spp

Bakteri sayısı en az 107 kob/g

-Kullanılan bakterinin genetik yapısının değiştirilmediğine dair sertifika.

-Etkenlik deney sonucu
        -Bakteri isimleri

-Canlı bakteri sayısı

2
        Mikrobiyal Gübreler

(Serbest Yaşayan azot bağlayıcı bakteriler ile fosfat çözücü bakteriler)
        Toprakta serbest olarak yaşayan bu organizmalar havadaki serbest azotu fikse ederek bitkilerin faydalanacakları formlarda (nitrat NO2 ve amonyak NH3) toprağa bağlarlar. Ayrıca bu türlere ait bazı bakteri ve fungus izolatları topraklarda yaygın olarak bulunan inorganik kaya fosfatlarını phosphatase enzimleri ile çözerek iyonize ederler. Toprakları fosfat iyonlarınca zenginleştirirler. Bu organizmaların tamamı toprakta mikrobiyal aktiviteyi artırır. Allelopatik kimyasalları parçalar. Enerji kaynağı olarak kullanmak için topraktaki kompleks organik bileşikleri parçalayarak toprakları makro ve mikro besin elementleri yönünden zenginleştirir. Bu kimyasallar tohum çimlenmesini, çelik köklenmesini teşvik eder ve bitki büyümesini artırır. Bu mikroorganizmalar kültüre alınarak çoğaltılabilir ve standardize edilebilirler. Sıvı, pelet, toz veya tablet şeklinde hazırlanan ticari formülasyonları tohum aşılama, sprey ve/veya sulama suyuna ya da direkt toprağa ilave edilebilirler.

Bakteri: Azotobacter spp., Azospirillum spp., Agrobacterium spp. Bacillus spp., Beijerinckia spp., Burkholdria spp., Clostridium spp. Enterobacter spp, Erwinia spp., Pseudomonas spp., Serratia spp.,

Mavi yeşil alg: Anabaena spp., Nostoc spp. ve chlorella spp

Fungus: Penicillium spp, Aspergillus spp., Rhizopus spp., Trichoderma spp.,

Bakteriler için en az canlı sayısı 10 7 kob/g.

Funguslar için en az canlı sayısı 10 6 kob/g.
        -Kullanılan bakterinin genetik yapısının değiştirilmediğine dair sertifika.

-Etkenlik deney sonucu
        -Bakteri isimleri

-Canlı bakteri sayısı

Comment

Bu düzenleme, BMR tarımın sitesinde yayınlanan sertifika ve yönetmelik ekindeki tablolar incelendiğinde adı geçen ürünün içinde ya bakteri olmadığı ya da yeteri kadar olmadığı anlaşılıyor.
          ALINAN SERTİFİKA MİKROBİYAL GÜBREYE İLİŞKİN DEĞİL SADECE YÖNETMELİĞİ EKİ OLAN TABLONUN BAŞINDA DÜZENLENEN HAYVANSAL VE BİTKİSEL KAYNAKLI ORGANİK GÜBRE TANIMINA UYGUN.
          YANİ:2
          Sıvı Organik Gübre
          4
          Sıvı Organik Gübre
          Bitkisel kaynaklı materyallerin fiziksel ve kimyasal işleme tabi tutulmasıyla elde edilmiş çözelti ya da süspansiyon haldeki ürünler.
          Organik madde en az: % 25

Toplam (N + P2O5 + K2O) en az : % 3

Üründe kullanılan hammaddeler belirtilecektir
          PH

*
          -Toplam organik madde

-Organik azot ( % 1’i geçer ise)

-Hümik asit ( % 1’i geçer ise)

-Serbest aminoasitler (%2’yi geçer ise)

beyan edilebilirler.

İsteğe bağlı olarak :

-Toplam P2O5 (% 1’i geçer ise)

Suda Çözünür K2O ( % 1’i geçer ise)

beyan edilebilirler.

YANİ NEYMİŞ B5A ANILAN YÖNETMELİĞE GÖRE MİKROBİYAL GÜBRE DEĞİLMİŞ YANİ İÇİNDE BAKTERİ YA YOKMUŞ YA DA YETERLİ ORANDA YOKMUŞ, BUNA GÖRE BU ÜRÜN ANCAK ORGANİK MADDE YÖNÜNDEN ALT SINIR DEĞERDE BİTKİSEL ORJİNLİ SIVI ORGANİK GÜBRE SAYILIRMIŞ.

Lütfen okuyalım bilgilenelim.Bilgi kimsenin tekelinde değildir.

Hamasi nutuklara son verip, gerçekleri anlatalım olmaz mı?

Comment

Organik Gübre Organic Tarım fertilizers

Karşılaştırmak için yorulmayın diye ilgili linki verdim.İnceleyin bakalım Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Lisans Belgesi yönetmeliğin hangi kısmına uyuyor.

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Sayın onkelif yazılarımı madem takip ediyorsun o zaman bu sitede adını soyadını en fazla açıklayan ve telefon numarasını rahatlıkla veren tek kişiyim ama siz bir olayla böyle tepki gösterince tabiiki yakalamanız uzun sürer arkadaşım. Şimdi gelelim esas noktaya B5A sevgili dostum içerik olarak bakteri bulundurduğu ve bu bakterilerin canlı olduğu için söledim çünkü ölü bakteri toprakta çalışmaz Organik bir materyalin Gübre olması için Tarım bakanlığının sitesine girin ve orada gübre diye bir şeyin tabir edilmesi için gerekli olan özelliklere bakın öğrenin o zaman anlarsınız. 2. si Avrupa standartlarındada gübrenin bir tabiri vardır bunuda rahatlıkla bulabilir ve bakarsınız ben bu kriterlere göre konuştum. Hım şimdi gelelim B5A ürününe onlar bu ürünü getirdiklerinde bana bir arkadaş sordu bende içeriğine baktım üzerinde yazan olarak çok fazla beni ilgilendirmiyordu ama içeriği ile ilgili kataloğu buldum hatta bizzat bir fuarda BMR tarımdanda aldım ve burada Ürünü bana tanıtmalarını istedim. Onlarda bana enine boyuna anlattılar ama onlar bunu unuttular ve ben bir çok sorunlu toprağa bunu önerdim ama dikkat edin gübre olarak değil? Sonra bu sitede yazışmalarda konuştuk ve onların bana yazdığı adresten girdim ve değerlerini inceledim. Hatta kendilerinden bu ürünün hıfsı sıhha enstitüsünden bakteri analizi konusunda sorum oldu netleşmedi Fuar'da tabiiki Ayip olur diyede Bu analizi ben Yaptırmadım ama hala bunlar konuşuluyorsa ürünün ayrıntılı bakteri analizini isteme niyetim var. Sende o zaman anlarsın bunlar canlımı cansızmı bende öğrenirim ayrıntılı bakterilerden ne var ne yok zararlı bakteri varmı ayrıca enzim ve amino asit analizide düşünüyorum. Şimdi sen bu kadar bu arkadaşlara yakınsan bu analizleri benim için hallediver
              1-BMR tarım hiç bir fuara katılmadı.Katılanlar bayileri.Buna rağmen BMR tarımdan alamazsın.
              2-Bu ürün Türkiye de zaten tarım bakanlığından lisans v e tescillendirilmiş.Demek ki onlar gübre statüsüne koymuşlar.
              3-Ölü bakteri çalışmaz diyorsunuz.Kalıtım aktarımım denen bir şey var.TUSEM TIBBİ GENETİK KİTABININ 6 VE 7 SAYFALARINDAKİ genetik metaryalin yapısı konusun bir oku.Metaryal transferi nasıl olduğunu diğer arkadaşlarada açıklarmısın.
              4-Ürün organik sıvı gübre.B analizi istersen kendine karşı ayıp olur.Ki bu analizi yaptırmaya kalkman demek iyi bir masraf demek.Çünkü bakteri trlerini tespit edebilen b ir labaratuar Türkiye de yok.Biraz daha sabredersen BMR tarım gerekli bilgileri zaten açıklayacaktır.5-Amacım seni kırmak değil nasıl anladığını veya test ettiğini öğrenmekti.6-Ben yakınım,Malum şahıs Bekir bey tezimde yardımcı oluyor.7- bu yakınlığımdan başkaları başka şeyler çıkartmaması için,o evli ve evliliğine saygım var.Bende yeni nişanlandım.
              Ne olur ne olmaz her kes her şey diyor.Dilin kemiği yok.
              Sizin yerinize ben test ettiremem.Ben yeterince test etttim.

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                1-BMR tarım hiç bir fuara katılmadı.Katılanlar bayileri.Buna rağmen BMR tarımdan alamazsın.
                2-Bu ürün Türkiye de zaten tarım bakanlığından lisans v e tescillendirilmiş.Demek ki onlar gübre statüsüne koymuşlar.
                3-Ölü bakteri çalışmaz diyorsunuz.Kalıtım aktarımım denen bir şey var.TUSEM TIBBİ GENETİK KİTABININ 6 VE 7 SAYFALARINDAKİ genetik metaryalin yapısı konusun bir oku.Metaryal transferi nasıl olduğunu diğer arkadaşlarada açıklarmısın.
                4-Ürün organik sıvı gübre.B analizi istersen kendine karşı ayıp olur.Ki bu analizi yaptırmaya kalkman demek iyi bir masraf demek.Çünkü bakteri trlerini tespit edebilen b ir labaratuar Türkiye de yok.Biraz daha sabredersen BMR tarım gerekli bilgileri zaten açıklayacaktır.5-Amacım seni kırmak değil nasıl anladığını veya test ettiğini öğrenmekti.6-Ben yakınım,Malum şahıs Bekir bey tezimde yardımcı oluyor.7- bu yakınlığımdan başkaları başka şeyler çıkartmaması için,o evli ve evliliğine saygım var.Bende yeni nişanlandım.
                Ne olur ne olmaz her kes her şey diyor.Dilin kemiği yok.
                Sizin yerinize ben test ettiremem.Ben yeterince test etttim.

Comment

Arkadaşlar,yeni bir haber aldım.Üzüldüm.Hemde çok.B5A nın mucidi bundan sonra yaptığı çalışmaları Türkiye 'de değerlendirmeme kararı aldı.Başta demiştik ya adamı ya öldürürüz,yada kaçırırız.Bunuda başardık sonunda.Bakalım hangi ülkeden çıkacak.B5A gibi bir ürün.Afferin bize adamı tefe koyduk çaldık.Tıpkı devlet batak üzere,bütün mesele türbana bağlandığı gibi,topraklar bitmek üzere bizde adamın üstüne gittik.Oda istan etti sonunda.Umarım gitmez temennim bu.Aslında Türkiye bu kadar zor bir ülke mi?Hayır.Zorlaştıran bizleriz.Kendi ego duygularımızı ve açığımızı bastırmak için her şeyi kaybetmeyi göze alıyoruz.Dışarıdanbakan bizleri bilim abidesi sanır.Ama bir gerçek hep yenilikleri dışarıdan satın alırız.Ve gitgide fakirleşen bir ülke oluruz.

Comment

Sayın Onkelif,
                    Üzülmene gerek yok.Adı geçen ürünün yüzlerce muadili var piyasada ve hatta araştırmama göre Antalya'da da bir çok firma bu ve benzeri ürün üretiyor.
                    Kaldı ki üzüldüğün ürün MELAS'ta aranan değerlerden bile az organik maddeye sahip.
                    Yani:B5A denen ürün yerine tarlaya melas atsan daha fazla yarar sağlarsın.

Comment

Peşin yargılısınız sevgili basenkar ve bilmeden konuşuyorsunuz. Mahcup olacağınız bir duruma doğru hızla ilerliyorsunuz derim başka bir şey demem. Zira bu bildiğiniz ürünlerden yada sizin deyiminizle Antalya'da satılan ürünlerden değil olamazda zira bu ürünlerin onlarcasıyla muhatap olmuş ve b5a ile de muhatap olmuş birisi olarak söylüyorum muadili olmayan bir ürün hakkında sadece kitabi bilgilerle anlamsız bir yarışa girmişsiniz bence. Anlamsız derecede ürünün üzerine gideceğine bence Hüseyin beyden deneme ürünü alın deneyin. Bu sizi luzumsuz diyaloglardan da kurtarır.

Comment

Sayın Selahattin Yımaz,
                        Bilmemekten değil öğrenmemekten mahçup olurum.Anlatın öğreneyim.
                        Sizce bu ürün ilgili yönetmeliğe göre nereye uyuyor?
                        Bu ürünün MELAStan farkı nedir?
                        Melas uygulamasının topraktaki etkilerini de anlatabilir misiniz?
                        İçinde bakteri varsa neden belgede yok?

Comment

Sayın besenkar;
                          Siz neden bu kadar yönetmeliğe taktınız anlamış değilim...Biz B5A yı herhangi bir ürünle kıyaslamıyor,yarıştırmıyoruz ki...Sadece ayrı bir formatı olan ve farklı bir kulvarda tarıma hizmet veren bir ürünü insanlara tanıtmaya çalışıyoruz...Bence siz B5A yı anlamak için benim diğer forumlarda yazdıklarımı ve sitemizi enine boyuna bir inceleyin..Organik Gübre yönetmeliğe takılıp kalırsanız yanılırsınız...Hangi ülkede yaşadığımızı bir hatırlayalım!...
                          TARIM MERKEZİ.COM :: Haber Merkezi - Türk Bitki Antifrizine İngiltere’de Büyük Ödül
                          Merak ettiğiniz belge ve raporlar için se biraz sabırlı olun lütfen.Açıklanacaktır...
                          Kötü niyetli olmadığınızı biliyorum.Ancak bu tür sorular ve tartışmalar B5A yı istenmeyen konulara çekebiliyor...
                          Saygılar sunuyorum...

Comment

Sevgili basenkar size hiç bir şey söylemeyeceğim, söyleyecek bir şey yok, kalmadı.

Comment

Değerli üyelerimiz ve Sayın Bekir Bey,

Tartışmanın fikir alışverişine aracılık ettiğini düşünen insanlar forum sistemlerini kurmuşlardır. Üyeler bildiklerini yazarlar, bilmeyenler onları seyreder, karşı görüşte olanlar okuduklarına itiraz ederler, böylece düşünceler binlerce kişiye açılmış ve netice olarak bilgi paylaşılmış, bilmeyenler öğrenmiş, bilenlerde bildiklerini aktarmış olurlar. Herhangi bir konuda herhangi bir fikri olmayanlarda izleyici olurlar. Forumlardan aranan da beklenen de budur.

Bu başlığın böyle sonuçsuz bir yere gelmesine gerçekten üzüldüm. Bu tartışmadan böyle bir sonuç beklemezdim.

Sayın Bekir Bey, firmaların çoğunluğu ürünlerinin tartışmaya açılmasını istemezler ve üzerinde fazla konuşturmazlar. Sizin, ürününüze güvenip forumlarda tartışmaya açılmasına izin vermeniz bence hem sizin hemde B5A nın üstün bir özelliğidir. Bu gün Türkiyede tarımsal alanda tartışılan tek bitki besini varsa o da B5A dır.

Bence konu tartışmaya açıldığına göre şu andan sonra 2 durum söz konusu olacaktır.

1- sizin tartışmalardan ve bilgilendirmeden çekilmeniz, forumlarda o kadar sorulmuş soruların cevapsız kalmasına neden olacaktır eğer böyle kalsın derseniz bence bir sorun yok. Ancak B5A için bunu tasvip etmiyorum.

2- Birçok insanların kafasını kurcalayan sorular varsa bunların bizlere anlayacağımız tarzda açıklanması gerekir ki bu soruları soranlar kendi adlarına değil tüm meslektaşlar adına sormuşlardır ki bu sorulara her zaman mahatap olabilirsiniz. Bizleri bu soruların cevapları ile mümkün olduğunca bilgilendirmenizi bekleriz.

Vatandaşlarımızın şöyle bir üstün yönü de var ki onuda belirtmeden geçmeyeceğim. Bir ürünü,yeniliği çok zor kabul eden bir milletiz ancak kabul ettiğimiz zaman da sadece onu kullanırız. Çaya çorbaya limon gibi akıl almaz işlerde de kullananlar çıkabilir. Kolanın temizlikte kullanılması gibi...

Ben soru ve itiraz gelmesine bu kadar tepki vermenize inanın anlam verebilmiş değilim. Lütfen forumlarda yazma fikrinizi tekrar değerlendiriniz.

Saygılarımla...

Comment

Selahattin YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Sevgili basenkar size hiç bir şey söylemeyeceğim, söyleyecek bir şey yok, kalmadı.
                                Sevgili Selahattin Yılmaz Bey,
                                Sorularıma verdiğiniz bilimsel ve doyurucu! cevaplar için teşekkür ederim.

Not:basenkar değil besenkar

Sayın Selami Saraç Bey,
                                Forum kuralları ve amaçlarıyla ilgili değerlendirmeniz için teşekkürler.

Comment

Working...
                                X