fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Süper Organik gübre????

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Süper Organik gübre????

B5A, B5A Organik sıvı gbre, organik gbreler linkinden sipariş verebilirsiniz.

Comment

Hayırdır bakterilerin işlevini yitirme durumu var diyemi korkuyorsunuz. Ama sizden önce ben B5A yı gübrelerle ve peynir mayasıyla ve şilembe ile kullandım sorun yok. Arkadaşlar B5A ürününü tüm organik madde ihtiva eden bileşiklerle kullanabilirsiniz rahat olun ama bakırla ve insekt ilaçlarla kullanmamaya özen gösterin çünkü çok az insekt le karışabiliyor. Bti lı ortamlarda sakın kullanmayın kullansanız da etkisinin geçmesini bekleyin. Yapraktan uygulama yaparken aynı zamanda kökede uygulama yapmayın kolay gelsin slm ve dua ile

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Hayırdır bakterilerin işlevini yitirme durumu var diyemi korkuyorsunuz. Ama sizden önce ben B5A yı gübrelerle ve peynir mayasıyla ve şilembe ile kullandım sorun yok. Arkadaşlar B5A ürününü tüm organik madde ihtiva eden bileşiklerle kullanabilirsiniz rahat olun ama bakırla ve insekt ilaçlarla kullanmamaya özen gösterin çünkü çok az insekt le karışabiliyor. Bti lı ortamlarda sakın kullanmayın kullansanız da etkisinin geçmesini bekleyin. Yapraktan uygulama yaparken aynı zamanda kökede uygulama yapmayın kolay gelsin slm ve dua ile
        ben yaklaşıkı olarak 20 gün önce asmalarımda yapraktan ve kökten uygulama yaptım
        yaprak uygulamasında 100 litre suya 100 gr olarak hem yaprağa hem köke uyguladım
        yaprak uygulamamda yaprakları tabiri caisse sırılsıklam yaptım
        babam hatta dediki asmaya yağmur yasa ancak bu kadar ıslanır ,diye takıldı
        şeftali ağaçlarımda aynısını uyguladım yan tarftaki komşumun şeftalileri dökülmüş bizimkilere hayran kalmış
        ben görmedim şuan istanbuldayım nasipse pazartesi ipsaladayım ozaman görüp resimleyecem
        birde son olarak yukarda bahsi geçen konu, aynı anda yapraktan ve kökten uygulama yapılmazmı

Comment

idris arkadaşım b5a sıvı gübreyi aynı anda hem topraktan hemde yapraktan aynı anda kullanmayın yaprakların sararak dökülmesine deden olabilir riske girmenin anlamı yok saygılar.

Comment

Sayın yıldız sağolun aydınlattığınız için ben sizden bunun sebebi ile işlgili ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz acaba diye istirham ediyorum. Yani hem yapraktan hemde kökten neden uygulamamalıyız uygularsak bitki bünyesinde ne gibi değişiklikler olur. Saygı8lar sunarım

Comment

idris kardeşim b5a 1 kez olmak kaydıyla hem yapraktan hemde kokten uygulama yapabilirsin ancak ugyulama tozunu iki'ye bölmen gerekmektedir yaprak uygulamadaki su ve gübre miktarları 1000/1 olmalıdır saygılar

Comment

chan07 kardeşim b5a ile sezon içinde birden fazla yaprak uygulamalarında bitki üzerinde yaprakların sarardığını ve çiçeklerin döküldüğünü daha önçeki uygulamalarda görüldük bunu için seralar hariç kuru ve sulu tarımda bitki ve agaclarda b5a kullanımı 2 kez topraktan 1 kezde yapraktan olmak üzere 3 kez uygulaması uygun olmaktadır.

Comment

sayın yıldız bu cevap net değil sayın yıldız bitki içini sormuş dışını değil neden aynı anda uygulama yapınca sorun çıkıyor. Siz dışardakinin cevabını vermeyin bende cihan bey gibi merak ediyorum neden bu riskli ve niçin. İç mekanizmalarda ne gibi sorunlar yaşanıyorki bu dışsal sorunlar ortaya çıkıyor saygılar.

Comment

kardelen arkadaşım bemim gözlemlediğim dış gözlemlerdi iç gözlemleri bilbiyorum bir ara bekir beye konuyu aktarır bizlere gerekli açıklamaları yapar saygılar

Comment

Yapında yapsın ben çok merak ediyorum bu fizyolojik etkileşimlerin sebebini. Çünkü buda lazım değilmi hani it etkileşimin sebebini bulursak belki dıştan düzeltilebilir bekir beye söleyinde bir an önce anlatsın. acaba B5A formülündemi bir hata var saygılarımla

Comment

edited.edited.edited.edited.edited.edited.
                        Last edited by B5A09; 02.05.12, 17:03.

Comment

sevgili dostlarım
                          b5a sıvı organik gübreyi bahçemde kullandım

dometes ,karpuz,salata(mükemmel)fasulye ve kavunda uyguladım

sadece b5a ve birazda keçi gübresi bahçede var

bunla ilgili resimleri daha sonra yayınlayacam

yanlız yukarda anlattığım ürünler de çok iyi sonuç aldım
                          yanlız kavunda pek gelişme olmadı
                          birde burası önemli !!!!!!!!!!!biberlerimde sorun yaşadım???

maalesef biberlerde kök boğaz çürüklüğü oluştu

ben aslen istanbulda kalıyorum edirne ipsalada bahçemiz var bir ayağam orda diyeri burda

yazıldığı gibi b5a uygulamam harfiyen oldu gece 22 00 kullandım

hata olmuş olsa diyer ürünlerim böyle olmazdı
                          dometesler mükemmel tat ve araoması salata öyle karpuzda güzel kavun biraz iyi deyil
                          biberlerim biber verme aşamasında hatta üzerinde biber verken bile kök hastalığı oluştu

toprağmız çok kumlu bir toprak hatta kum desek daha iyi olur

toprak yüzeyi yeşilimse boz bir yapı oluştu ve ekilen biber fidesi ya ani ölüm yada saraarıp gittini gördüm

yanlış alaşılmasın ürün konusunda genel anlammda bir şikayetim yok ama
                          biberlerde bu olayı yaşamam beni üzdü ne yapılabilir veya bu konuda bir çalışma varmı

Comment

B5A gübre değil hele sıvı gübre heeeeç değil sayın bayii bu bir BGD olabilir organik toprak düzenleyici olabilir tanım olarak ama gübre değil sen ne biçim bayii sin daha gübre nedir onu bilmiyorsun alıyorsun satıyorsun gerisi boşş herhalde bu bakteriler topluluğu ve katkı maddeli bir ürün gübre deme yalan konuşuyorsun yalan yere ticaret yapma saygılar

Comment

Working...
                            X