fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahcesel'le ilgili bir şikayet

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Bahceselle ilgili bir şikayet

Bence bahcesel sitesi artık en az üç bölümden oluşmasının zamanı gelmiştir bunlar bence tarım ve peyzaj kısmını ayrılması ile başlamak kaydı ile tarım peyzaj ve güncel kısım şeklinde olmalıdır geyik yapacaklar güncel konulara girerler tarımla ilgilenen tarıma peyzajla ilgilenen peyzaj kısmını inceler saygılarımla

Comment

Cevap: Bahcesel'le ilgili bir şikayet

İmla kurallarına uymadan mesaj yazanların, bu kurala dikkat etmelerinin, ne yazdıklarının daha net anlaşılabilmesi adına önemli olduğunu düşünüyorum..

Comment

Sayın site yöneticileri ben bi sıkıntımı dile getirmek istiyorum forumda siyasi icerikli mesajların olması beni bazı seylerden soguttu tabi ki tarımın hayvancılıgın her meslegin siyasete dayanan bi yanı var fakat bunları elestirerek veya birilerine taş atarak hic hos olmuyo madem bu ülkede demokrasi var madem halk herseyi belirliyo burda da kararı veren yine halk olsun ah işte şöyle oldu böyle oldu diyerek boşa zaman gecirmeyelim sonucta bu halkın kararı !!! bilgi almak istiyorum neredeyse her girdigim konuda bi siyasi icerikli mesaj görüyorum ve rahatsızlık duyuyorum hic bi şekilde kimseyi savunmuyorum kesinlikle bu mesajım yanlıs anlasılmasın yalnızca meslegimle ilgili bilgi almak icin burdayım bahceselse bahcesel olarak kalsın sayın selsarac hocam sizden rica ediyorum bu konuyla ilgilenirseniz sevinirim saygılar...

Comment

Sayın ecepabuççu, uyarınızı önemle dikkate alacağım. ve bu konuda kimse kusura bakmasın siyasi içerik yazan, Burasını siyaset meydanına çevirenlerin mesajlarını gördüğüm anda ikaz etmeden sileceğim. Eğer gözden kaçan bir mesaj olursa da bana değerli üyelerimiz bildirirlerse gereğini yapacağım.
          Ayrıca Bahcesel.com amacından uzaklaşmış konuların yeniden değerlendirilmesini ve lüzumsuz mesajların, konuyla ilgisi olmayan mesajların silinmesini de tüm moderator ve yönetici arkadaşlarımla görev paylaşımı yaparak yerine getireceğim.

Hatta mesajlardan uygun kategori altında olmayanların kendi kategorilerine taşınmasını da yapacağız. Çünkü tanışma bölümünde birçok değerli mesaj bu şekilde ziyan olup gidiyor.

Eğer bir meslektaşımız sitede gereksiz mesajlar var, boşuna vaktimi alıyor ve sitedeki mesajları okumak istemiyorum diyorsa bundan daha önemli öncelikte bir istek olamaz.

Merak etmeyiniz. Gereği en kısa zamanda yapılacaktır.
          Saygılarımla

Comment

Desenize , toptan siyasi yasaklı olduk (:

Comment

Sayın ismail Karagülle, benim kimseyi hedef alma, yada birisine karşı tavrım olmadı olamaz da. Bana verilen bahcesel yöneticiliği görevini elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum o kadar. Bahcesel siyasi içerikte yayın yapar diye bir amacımız yok. Yeri geldiğince da siyaset yapılır ancak yukarıdaki kardeşiminiz şikayeti benim için çok çok çok önemlidir. Eğer bu yüzden siteden üyelerimiz soğuma ve siteyi sorgulama eğilimine girmişlerse ciddi sorun vardır ve düzenleme şart olmuştur. Benim amacım bu.

Yeri geldiği zaman siyaset yapılır ancak her konuda ucunu siyasete dayandırmak hiç doğru değildir. beni anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.

Ağaçlar.net geçen yıl ciddi bir çalışmayla bu tür gereksiz mesajları sitelerinden kaldırdılar ve amaçları doğrultusunda düzenleme yaptılar. Bizim bunu yapma zamanımız geldi ve geçiyor. Durum bundan ibaret. Çünkü Forum sitelerinde bir mesajla bile konunun yönü tamamen ilgisiz başka bir konuya kayıyor. Buna dur demek lazım. Yoksa altından kalmayız. Bu konuda anlayışınıza güveniyorum.
              Saygılarımla

Comment

Sayın selsarac, tamamen katılıyorum. Espri olsun diye yazdım. o yazıyı, ve sonunda gülücüklede , şikayet değil, espri olduğunu belirtmek istedim.
                Bizde adet olmuştur. Her olayın siyasete bağlanması, bazen örnek vermek gerekirse, hibrit tohumdan bahs edilirken , bakıyorsunuz konu sapmış, iktidar muhalefet çekişmesine dönüvermiş. Bu hemen her konuda böyle oluyor. Bir bakıma bu konuların konuşulmasında da fayda vardır. Ama yeri ve zamanı doğru olacak ve dozajı isabetli olacak . Tuz gibi yani , baklavaya koymayacaksınız, kırkından sonra fazla yemeyeceksiniz. ve kararında koyup, yemeğe tat verecek kadar kullanacaksınız. Yoksa tadı kaçar.

Comment

teşekkürler hocam saygılar...

Comment

Siyasi içerikli mesajların yanında, imlâ kurallarına da dikkat edilmeli. Bilgisayarın kolaycılığına adapte olmuş yeni nesil okuma-yazma alışkanlığını kaybeti. Bu durumun kötü sonuçları mesajlara yansımakta ve iletişim daha zor olmaktadır.

Comment

Sayın Ebrar genellikle imla kurallarına ben dikkat etmiyorum dediginiz gibi bilgisayarın kolaylıgına alıştık yazdıklarım anlasılmıyosa düzeltebilirim saygılar

Comment

Sayın ece pabuççu, ebrar ın söyledikleri doğru, ama söylendiğinde biraz zoruna gidiyor İnsanın. Ben bu konuya da , siyaset yapma ile ilgili tarzda bakıyorum. Siyaset, nasıl ana konunun üzerine çıkınca , sevimsizleşiyorsa.( çok önemli ve saygın bir uğraşı olmasına karşın)
                        Türkçeyi doğru kullanma ile ilgili ihtarlar da ana konunun, önüne çıktığında aynı, aşırı tuz tadına varıyor bence. Ve insan, bir şeyler yazacakken, 'aman şimdi biri bir ikazda bulunup canımı sıkarmı' diye sıkıntıya giriyor.Ve kendini, orta öğrenimde derste gibi, sıkıcı bir ortamda hissediyor. Düşünün, tarımla uğraşan, insanımızın, lehçelerinden tutun, kullandığı bazı kelimeleri, aynı ülkede yaşamamıza rağmen anlamayabiliriz.Ama lisan, bir iletişim aracıdır.Ve lisanı, kuralsız kullanarak, çok önemli üretimler yapmış, nice insanlar tanıdığım gibi. Dili kurallarına uygun kullanıp, hava yapan, ve etrafa elitist gözlerle bakıp, başkaca da bir üretim yapmayan. Kaliteli dil tüccarları, tanıdım. Bence siz alınmayın. Dili iyi kullanmaya, gayret gösterin. Ama fazlada kendinizi sıkmayın.
                        Bu konuda çok hassas olan arkadaşlara, tavsiyem. Şimdi, kurallara uyulmadığında ikaz eden sistemler var. Siteye koyarlarsa, bu işten herkes kurtulur. Hatalı yazıldığında altında, renkli çizgi çıkıyor. Ve kişi imla hatası yaptığını anlıyor. Kimse ne fırça atıyor. Ne de yanlış yaptığı için birilerinden fırça yiyiyor. Ve bakın farkında olmadan gene asıl konunun dışına çıktık. Aynı siyaset te olduğu gibi. Eminim, şimdi Türk dilinin ne kadar önemli olduğunu, ve bir milleti millet yapan en önemli unsurlardan olduğu, bu yüzden dikkat etmenin ne kadar önemli olduğunu bana anlatmaya çalışan bir dizi almak üzereyim.Ve bu tür bir tartışma yüzünden. Çok iyi bir siteden, yönetici, ile girdiğimiz polemik yüzünden, yasaklandım. Konu bitki, ama ben siteden yöneticinin, beni iki de bir, sınıf mümessili gibi azarlamasına müsade etmediğim için, yasaklandım. Yani orada da tuz miktarına itirazdan yasaklandım. Fazla yazıp buradan da atılmayalım.

Comment

benim yaşım kücük oldugu için bazen unutup simdiki genclerin yazdıgı gibi araya sesli harfleri koymadan yazdıgımda oluyor bu konuda sıkıntı olursa ben uyarılmayı isterim acıkcası bu cok kücük bir hatadır gözden kacabilir heryerin kendine göre bazı kuralları vardır bilgi sunacaksam en iyi sekilde sunmayı isterim insanlar tarafından eksi puan almak istemem aslında bu tartısılacak bir konu değil böyle bir bölüm açıldığı için buraya yazmak istedim daha önce bir mesajımda da belirtmistim bunun takdiri bana düsmez tabiki ama herkes derdini yada bilgisini herkesin anlayacagı sekilde anlatabiliyorsa eger bi problem olacagını sanmıyorum saygılar...

Comment

Değerli arkadaşlar, Bahcesel.com sitemizi başka sitelerle kıyaslamayın lütfen. Biz kimseyi örnek almadığımız gibi, kimseyle yarış yapmadığımız gibi Hatır ve gönül kırmaktan da son derece kaçınıyoruz. Hemen aklıma yunus emrenin bir şiiri geldi.

Dervişlik baştadır tacda değildir
                            Kızdırmak oddadır sacda değildir
                            Eğer bir müminin kalbin yıkarsan
                            Hakka eylediğin secde değildir.

Bu şiiri hayatımda örnek alıyorum ve belki kalp kırarım diye sonuna kadar sabrediyor ve affetmeyi seçiyorum. Bence bir kişinin hatırı imla kurallarından daha önemlidir. Bazıları ne yaptıklarının farkında değiller, amaçlarının dışında işe soyunuyorlar.

Bizim işimiz üzüm yemek bağcıyı dövmek değil.

Ancak ben bahcesel yönetiminde görev alan arkadaşlarımın beni ikaz etmelerini bekliyorum. Bende editörlerimizin ve yönetimdeki arkadaşlarımın imla kurallarına titizlikle uymalarını rica ediyor ve ikaz ediyorum.

Yoksa üyelerimizin hatalı ve eksik yazmalarını ikaz etmek durumunda onları kırıp küstürme çok kolay olacağından bir daha tamir olmayan bir kalp kırıklığı başlayacaktır. Bu nedenle de üyelerimizin ikaz edilmesini istemiyorum. Prensibimiz bu. Ben ve biz böyle düşünüyoruz.

ama genç kardeşlerimizin bilhassa cep telefonlarındaki eksik tuşlar nedeniyle türkçe karakterlerde ve sesli harflerde kolaycılığa kaçmaları Taaaa Milli eğitim Bakanlığını ve öğretmenlerimizi ilgilendiren ve kültürümüzü çok kötü yönden etkileyen bir sorundur. Bunu düzeltmek bize düşmez. Herkesin amacı başka başka.... Bizim amacımız da tüm üreticilerin katılımını sağlamak ve soru sormalarına yardımcı olmak.

İsmail Karagüllenin tavsiyesi için teşekkür ederim. Yazım kontrolü yapan sistemler var. Ancak benim araştırmalarım neticesinde vbulletin sisteminde Türkçe karakter düzeltme tavsiyesi yapan bir sistem araştırdım ancak bulamamıştım. Aradan epeyce zaman geçti. Tekrar kontrol edeceğim.

Saygılarımla

Comment

Sayın ecepabuççu, hassasiyetinize ve anlayışınıza teşekkür ederim. Ben, sizi kast eden bir mesaj yazmak istemedim, geneli ilgilendiren bir sorunu dile getirmeye çalıştım. İstemeyerek kırdı isem özür dilerim.

Tabiki burası türkçenin güzel konuşulduğu bir yer olmalı fakat, bu hiç bir zaman insanların özgüvenlerini zedeler nitelikte olmamalı.

Comment

selsarac ve ebrar ; Harika, yorumlar için teşekkürler. Hassasiyet, ve nezaket örnekleriniz için, var olun, sağ olun.

Comment

Working...
                                X