Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahcesel'le ilgili bir þikayet

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Bahcesel'le ilgili bir þikayet

Az önce aldýðým bir telefonda bir dostum, bahcesel sitesinin her konuda yazmasýnýn iyi olmadýðýný, kendi iþlerinin peyzaj olduðunu ve bahceselde peyzajla ilgili bölümlerin yetersiz kaldýðýný ve ayrý bir peyzaj sitesinin veya apayrý bir peyzaj bölümünün açýlmasýnýn tarafýmýzdan deðerlendirilmesini istedi.

Bende deðerli üyelerimizin fikirlerini almak istiyorum. Ne dersiniz?

Biz ekip olarak Bahçe kelimesinin, peyzaj, tarým orman ve çevre faaliyetlerini kapsadýðýný ve birbiri ile ayrýlmaz faaliyetler olduðunu düþündüðümüzden bahçe kelimseni merkez seçtik. sitemizin peyzajsel, ormansel, çevresel, tarýmsel gibi ana bölümlerinin ayrýlmasýna ne dersiniz?

Yorumlarýnýzý bekliyoruz ve lütfen ankete katýlýrmýsýnýz?
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: Bahceselle ilgili bir þikayet

Buna çok Alýþtýk Dokunma Böyle Kalsýn. Ancak Peyjaz Ve Orman Kýsmý Biraz Zayýf Kaldý. özellikle Bilgi Hazinesine Ilgili Arkadaþlaraðýrlýk Vermeli. Tabii Aktüel Haberlere De.

Comment

bütünlük arzeden bir site olduðu için böyle kalmasýnda fayda var

Comment

eksik olan nedir ? konu mu ? resim mi ? ilði midir ? eksiklikler giderilir......

1 yýllýk sitede muhakkak eksiklikler olacaktýr zaten bahcesel tekbaþýna peyzaj sitesi degildir üyelerin eksik konularda konu eklemesi eksikleri kapatmak için iyi olacaktýr yada eksiklikleri bildirirlerse konu uzmanlarý eksiklikleri kapatacaktýr selamlar....

Comment

Zaten bahçeselde konular içinde boðuluyoruz Bir bütünün içinde alt bölümlerde konular olmasý daha iyi.
          Aksi olursa her farklý konuda ayrýlma yapmanýz lazým.

Comment

Sayýn Denizakvaryumu, siz forum konusunda oldukça bilgilisiniz ve aktif olarak kullanan birisiniz. Forumselin ana sayfasýna bakarak, yer deðiþtirmemi tavsiye edeceðiniz bir bölüm veya kategori varmý? yeni açýlmasýný istediðiniz bir kategori var mý? bu günlerde yeni kategoriler açýyorum. Yardýmcý olurmusunuz?

Kullanýcýlarýn aradýðýný kaybolmadan bulmalarý her sitenin uymasý gereken en temel kuraldýr. Bunun bilincindeyim ancak o kadar geniþ bir site sunuyoruz ki içinden çýkmak zorlaþýyor ve üyelerimizin fikirlerine ihtiyac duyuyoruz.

Mesela UZMANSEL ana sayfada çok fazla yayýldýðý için onu ayýrdým. lokalleri de ayýrmayý düþünüyorum. hatta tasarýmlarýný da zamanla deðiþtirip, özgünlük kazandýracaðým. Birçok yenilik gerekiyor.

Desteklerinizi bekliyorum.

Comment

Site içersinde ayrýlmasý sitede kurumsallýðý getirir ve daha baþarýlý olur.Ýlði o zaman dahada artar.Bilði yükleyiçileri ve bilðiye ulamak isteyenlerde kolaylýk olur.Kurumsallaþmada herkes yerini ve görevini bilir.Bu da baþarýyý getirir.Aksi takdirde herkez her konuya girese köy kahvanesi gibi olur.Þahsi kanatim Bahcesel içersinde ayrýlmasýndan yana. Ama çogunlugun istediðinde evet.

Comment

bence de böyle ayrý ayrý olmasý daha iyi diðer türlü çok karýþýr...

Comment

Bahcesel Baþlýðý Altýnda Her Meslek Grubu Istediðini Bulabiliyor.

Comment

istediðini bulmak ayrý uzmanlaþmak ayrý. Bahcesel adý altýnda ayrýlmalý.Örneðin Bahceseli Üniversite diðer alt birimleri fakülte gibi düþünmek lazým.Yani Edebiyat Fakültesi ile Ziraat Fakültesinin çalýþmasý ayrý ama Üniversiteleri bir. Yani hedef ayni ama hizmet alanlarý deðiþik.

Comment

Sn.Selsaraç burada önemli olan bahçeselin neyi hedeflediði.

Herkes gelsin týklanma oraný en fazla olan site mi olsun?

Site önemli deðil, forum sitenin önüne mi geçsin?

Veya -uzman - üretici -doktrinel-ticari gibi konularla ayrý bölümler oluþturularak bu bölümler birbiriyle baðlantýlý mý olsun yoksa bu bölümler kendi baþýna bir bütünlük mü arz etsin?

Önce bu konularda karar verilerek, alýnan karar doðrultusunda yapýlanma oluþturulsun ve geliþen duruma bakýlsýn derim.

Örneðin önceleri forumda yorumsel botu vardý, týklardýk sonra bir daha týklardýk neyseki bu uygulamadan kurtulduk

"Ben yaptým oldu" anlayýþýndan çok, geliþen olaylar ve gelen tepkilere göre bir düzenleme yaptýðýnýz için bahçeselin en iyi sitelerden biri olacaðýna inanýyorum.

Zaman nakittir prensibi de akýldan çýkarýlmamalý, bilgiye en çabuk nasýl ulaþýlýrýn yanýnda, bilgisi ve tecrübesi olan kiþilerin de bu bilgi ve tecrübelerini en kýsa zamanda aktarmalarý saðlanmalý.

Comment

Merhaba denizakvaryumu, her sorunuza cevap vermeye ve ne düþündüðümü aktarmaya çalýþacaðým.
                        1- Bahceseli Bahçe peyzaj tarým orman ve çevre konularýnda herkes kullansýn ve kullanmayan kalmasýn.
                        2-Herkes gelsin týklanma oraný en fazla olan site mi olsun? evet.
                        3-Site önemli deðil, forum sitenin önüne mi geçsin? bunu biraz açalým. site adý: bahcesel. forumsel onun bir alt bölümü. Sadece forumsel deðil, bilgi hazinesi koskoca bir site gibi. Rehbersel, ilansel, blogsel,photosel hepsi apayrý bir site gücünde uygulamalar. Uzmansel ücretsiz danýþmanlýk sistemi. Yani biz sektör ilgilisi herkesin tüm internet ve portal ihtiyaclarýný karþýlamak hedefindeyiz. bizim için tüm bölümler alt bölüm deðerinde ama bahcesel ana site olarak hepsini toplayan bir adrestir. bu gün bahcesel.com yarýn bahcesel.org olabilir. ama alt bölümleri yine devam eder.

Veya -uzman - üretici -doktrinel-ticari gibi konularla ayrý bölümler oluþturularak bu bölümler birbiriyle baðlantýlý mý olsun yoksa bu bölümler kendi baþýna bir bütünlük mü arz etsin? Bunu da ayýrmak mümkün deðil. Bilgi arayan ve bilenler ayný yerde bulunmazlarsa forumun ne manasý kalýr? akademizyen ile üretici ortak bir noktada buluþamazlarsa ilerleme nasýl olur? bahcesel bunun için var. Herkesi toplamak için. Bu konu üyelerimizin fikrini almak için açýldý yoksa bizler bahçe konusunda tarým peyzaj ve ormaný ve çevreyi ayrý düþünemüyoruz. Bu nedenle de büyük bir site açtýk.

sizden de beklentim þu ki, sitenin çok karýþýk olduðunu söylüyorsunuz. nasýl düzenleyebiliriz? bu konudaki önerilerinizi almak ve sitenin bizim tarafýmýzdan görülmeyen karmaþýklýðýný düzenlemek için tavsilerinizi deðerlendirmektir.

Yorumsel botu yine var. þimdi adý bahce peyzaj tarým orman çevre olarak deðiþti. Çünkü bilgi hazinesinin tüm konularýnýn ve kategorilerinin baðlantýsýný ve forumdaki ayný kategori altýnda birleþtirmektir. amaç arama ile deðilde, forumseli bilerek gelen üyelerimizin kategori altýnda tüm aradýklarýný kolayca bulmalarý içindir. çünkü bilgi hazinesinde binlerce konu var ama forumsel bomboþ. haliyle de forumsel boþ algýlanýyor ve bilgi arayanlar býrakýp eliboþ geri dönüyorlardý. hatta bana forumsel bomboþ dilenler oldu. bu haksýz eleþtiriyi almamak için de köprü baðlantýsýný oluþturuyorum þu anda. müsait bir zamanda aktifleþtireceðim. ve bilgi hazinesine eklenen her bilgi forumsele de baþlýðý ile eklenmiþ olacak.
                        Zamanýnýz ve tüm üyelerin zamaný deðerlidir. Bunun bilincinde olarak her tasarýmda buna dikkat ediyorum. ama elimden geldiði kadar. mümkün olduðunca. Fakat zaman alsada ilk öncelekli amaç bilgiye ulaþmaktýr, bir týklama fazla bile olsa sonuçta bilgiye ulaþýlýyorsa bence sorun yok. Aksi takdirde yanlýþ algýlamalar oluyor.

bilgi eklemeye ve paylaþýmý artýrma yönünde ise yakýn arkadaþlarýmýzdan rica ediyoruz. Tüm sitemize destek veren arkadaþlar iþgüç sahibi yoðun çalýþan arkadaþlar. sitemizde az uðraþla yürümüyor. Bende hiçbir iþe yetiþemiyorum zaten. bunu zamana býraktýk. sitemizi anlayan ve destek vermek isteyen arkadaþlar aramýza katýlýyorlar. 27 editör ve 34 danýþman kafadan atma insanlar deðiller ancak editörlerin de boðazýna sarýlamýyorum ki?

bunlarýn hepsinde zamana ihtiyacýmýz var.

saygýlarýmla...

Comment

Büyük gemilerin manevrasý uzun zaman alýr, küçük gemiler kýsa zamanda manevra yapar ama taþýdýklarý insan sayýsý da azdýr.

Bahçesel anlattýðýnýz misyonla büyük gemi olarak tanýmlanabilir.Bu durumda sadece forumdan oluþan diðer sitelerden farklýlýk arz etmekte.

Ancak çaðýmýz kolaylýk ve "zaman nakittir" çaðý...

Google da veya yahoo da "karpuz tarýmý" yazan birisi olsanýz ve bu durumda bahçeselden beklentiniz ne olacaksa herkesin beklentisi de o olacaktýr.

Comment

Teþekkürler Denizakvaryumu, cevabýnýzý ilgiyle bekliyordum.

Ayný fikirdeyiz. Elimizden geldiðince "karpuz tarýmý" ile ilgili bilgi arayanlarýn tüm aradýklarýný karþýlayabilecek ekibe sahip bir site olarak bu konulara girdik. Aynen bunun gibi Bahçe Peyzaj Tarým orman ve Çevre konularýnda tüm konulara cevap verecek geniþ bir kadroya sahibiz. Önemli olan zamandýr. Zamanla tüm bu mesleki bilgilerin en büyük adresinin bahcesel olacaðýný da rahatlýkla söyleyebilirim. Ancak bölümler arasýndaki karýþýklýðýn ne olduðunu ve sitede üyelerin sayfalar arasýnda nasýl kaybolmayacaðýný ben hala çözemedim. yardýmlarýnýzý bekliyorum..

Vakit tabiki çok önemli. Ben de her çalýþmamda bunu düþünüyor ve mümkün olduðunca üyelerimizi ve ziyaretçilerimizi yönlendirici yazýlar ve ikazlar yazýyorum. Þu anda hatýrýma gelen bir konu var örneðin; Arama sistemi her bölümde var. Ama arama iþlemleri için ayrý bir sayfa açýp, forumselde ara, photoselde ara, ilanselde ara, bilgi hazinesinde ara gibi linkler açmayý düþünüyorum. Þu anda bunlar biraz karýþýk durumda. ancak bilen kullanabiliyor.

Saygýlarýmla...

Comment

Gemi büyük olunca ilk defa gemiye gelenler de tabi þaþkýn þaþkýn dolanacaklardýr , neyin nerede olduðunu bulabilmek için.

Ýþte bu ilk gelenleri gidecekleri yere kýsa yoldan ulaþtýrmak için tek arama motoru olmalý, bu motordan çýkacak sonuçlara göre farklý linklere baðlanmalý ama arama motorundaki sonuçlar yine açýk olmalý ki baþladýðý yere gelebilsin kaybolmasýn.

Sonra kiþi kendi karar verecek ben bu gemide yolculuk edeyi mi etmeyeyim mi ? Diye.

Zaten yolculuða karar verirse gerisi kendiliðinden gelecektir.

Comment

Working...
                              X