fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahcesel'le ilgili bir şikayet

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Bahcesel'le ilgili bir şikayet

Az önce aldığım bir telefonda bir dostum, bahcesel sitesinin her konuda yazmasının iyi olmadığını, kendi işlerinin peyzaj olduğunu ve bahceselde peyzajla ilgili bölümlerin yetersiz kaldığını ve ayrı bir peyzaj sitesinin veya apayrı bir peyzaj bölümünün açılmasının tarafımızdan değerlendirilmesini istedi.

Bende değerli üyelerimizin fikirlerini almak istiyorum. Ne dersiniz?

Biz ekip olarak Bahçe kelimesinin, peyzaj, tarım orman ve çevre faaliyetlerini kapsadığını ve birbiri ile ayrılmaz faaliyetler olduğunu düşündüğümüzden bahçe kelimseni merkez seçtik. sitemizin peyzajsel, ormansel, çevresel, tarımsel gibi ana bölümlerinin ayrılmasına ne dersiniz?

Yorumlarınızı bekliyoruz ve lütfen ankete katılırmısınız?
  • Fidanligi.com

Cevap: Bahceselle ilgili bir şikayet

Buna çok Alıştık Dokunma Böyle Kalsın. Ancak Peyjaz Ve Orman Kısmı Biraz Zayıf Kaldı. özellikle Bilgi Hazinesine Ilgili Arkadaşlarağırlık Vermeli. Tabii Aktüel Haberlere De.

Comment

bütünlük arzeden bir site olduğu için böyle kalmasında fayda var

Comment

eksik olan nedir ? konu mu ? resim mi ? ilği midir ? eksiklikler giderilir......

1 yıllık sitede muhakkak eksiklikler olacaktır zaten bahcesel tekbaşına peyzaj sitesi degildir üyelerin eksik konularda konu eklemesi eksikleri kapatmak için iyi olacaktır yada eksiklikleri bildirirlerse konu uzmanları eksiklikleri kapatacaktır selamlar....

Comment

Zaten bahçeselde konular içinde boğuluyoruz Bir bütünün içinde alt bölümlerde konular olması daha iyi.
          Aksi olursa her farklı konuda ayrılma yapmanız lazım.

Comment

Sayın Denizakvaryumu, siz forum konusunda oldukça bilgilisiniz ve aktif olarak kullanan birisiniz. Forumselin ana sayfasına bakarak, yer değiştirmemi tavsiye edeceğiniz bir bölüm veya kategori varmı? yeni açılmasını istediğiniz bir kategori var mı? bu günlerde yeni kategoriler açıyorum. Yardımcı olurmusunuz?

Kullanıcıların aradığını kaybolmadan bulmaları her sitenin uyması gereken en temel kuraldır. Bunun bilincindeyim ancak o kadar geniş bir site sunuyoruz ki içinden çıkmak zorlaşıyor ve üyelerimizin fikirlerine ihtiyac duyuyoruz.

Mesela UZMANSEL ana sayfada çok fazla yayıldığı için onu ayırdım. lokalleri de ayırmayı düşünüyorum. hatta tasarımlarını da zamanla değiştirip, özgünlük kazandıracağım. Birçok yenilik gerekiyor.

Desteklerinizi bekliyorum.

Comment

Site içersinde ayrılması sitede kurumsallığı getirir ve daha başarılı olur.İlği o zaman dahada artar.Bilği yükleyiçileri ve bilğiye ulamak isteyenlerde kolaylık olur.Kurumsallaşmada herkes yerini ve görevini bilir.Bu da başarıyı getirir.Aksi takdirde herkez her konuya girese köy kahvanesi gibi olur.Şahsi kanatim Bahcesel içersinde ayrılmasından yana. Ama çogunlugun istediğinde evet.

Comment

bence de böyle ayrı ayrı olması daha iyi diğer türlü çok karışır...

Comment

Bahcesel Başlığı Altında Her Meslek Grubu Istediğini Bulabiliyor.

Comment

istediğini bulmak ayrı uzmanlaşmak ayrı. Bahcesel adı altında ayrılmalı.Örneğin Bahceseli Üniversite diğer alt birimleri fakülte gibi düşünmek lazım.Yani Edebiyat Fakültesi ile Ziraat Fakültesinin çalışması ayrı ama Üniversiteleri bir. Yani hedef ayni ama hizmet alanları değişik.

Comment

Sn.Selsaraç burada önemli olan bahçeselin neyi hedeflediği.

Herkes gelsin tıklanma oranı en fazla olan site mi olsun?

Site önemli değil, forum sitenin önüne mi geçsin?

Veya -uzman - üretici -doktrinel-ticari gibi konularla ayrı bölümler oluşturularak bu bölümler birbiriyle bağlantılı mı olsun yoksa bu bölümler kendi başına bir bütünlük mü arz etsin?

Önce bu konularda karar verilerek, alınan karar doğrultusunda yapılanma oluşturulsun ve gelişen duruma bakılsın derim.

Örneğin önceleri forumda yorumsel botu vardı, tıklardık sonra bir daha tıklardık neyseki bu uygulamadan kurtulduk

"Ben yaptım oldu" anlayışından çok, gelişen olaylar ve gelen tepkilere göre bir düzenleme yaptığınız için bahçeselin en iyi sitelerden biri olacağına inanıyorum.

Zaman nakittir prensibi de akıldan çıkarılmamalı, bilgiye en çabuk nasıl ulaşılırın yanında, bilgisi ve tecrübesi olan kişilerin de bu bilgi ve tecrübelerini en kısa zamanda aktarmaları sağlanmalı.

Comment

Merhaba denizakvaryumu, her sorunuza cevap vermeye ve ne düşündüğümü aktarmaya çalışacağım.
                        1- Bahceseli Bahçe peyzaj tarım orman ve çevre konularında herkes kullansın ve kullanmayan kalmasın.
                        2-Herkes gelsin tıklanma oranı en fazla olan site mi olsun? evet.
                        3-Site önemli değil, forum sitenin önüne mi geçsin? bunu biraz açalım. site adı: bahcesel. forumsel onun bir alt bölümü. Sadece forumsel değil, bilgi hazinesi koskoca bir site gibi. Rehbersel, ilansel, blogsel,photosel hepsi apayrı bir site gücünde uygulamalar. Uzmansel ücretsiz danışmanlık sistemi. Yani biz sektör ilgilisi herkesin tüm internet ve portal ihtiyaclarını karşılamak hedefindeyiz. bizim için tüm bölümler alt bölüm değerinde ama bahcesel ana site olarak hepsini toplayan bir adrestir. bu gün bahcesel.com yarın bahcesel.org olabilir. ama alt bölümleri yine devam eder.

Veya -uzman - üretici -doktrinel-ticari gibi konularla ayrı bölümler oluşturularak bu bölümler birbiriyle bağlantılı mı olsun yoksa bu bölümler kendi başına bir bütünlük mü arz etsin? Bunu da ayırmak mümkün değil. Bilgi arayan ve bilenler aynı yerde bulunmazlarsa forumun ne manası kalır? akademizyen ile üretici ortak bir noktada buluşamazlarsa ilerleme nasıl olur? bahcesel bunun için var. Herkesi toplamak için. Bu konu üyelerimizin fikrini almak için açıldı yoksa bizler bahçe konusunda tarım peyzaj ve ormanı ve çevreyi ayrı düşünemüyoruz. Bu nedenle de büyük bir site açtık.

sizden de beklentim şu ki, sitenin çok karışık olduğunu söylüyorsunuz. nasıl düzenleyebiliriz? bu konudaki önerilerinizi almak ve sitenin bizim tarafımızdan görülmeyen karmaşıklığını düzenlemek için tavsilerinizi değerlendirmektir.

Yorumsel botu yine var. şimdi adı bahce peyzaj tarım orman çevre olarak değişti. Çünkü bilgi hazinesinin tüm konularının ve kategorilerinin bağlantısını ve forumdaki aynı kategori altında birleştirmektir. amaç arama ile değilde, forumseli bilerek gelen üyelerimizin kategori altında tüm aradıklarını kolayca bulmaları içindir. çünkü bilgi hazinesinde binlerce konu var ama forumsel bomboş. haliyle de forumsel boş algılanıyor ve bilgi arayanlar bırakıp eliboş geri dönüyorlardı. hatta bana forumsel bomboş dilenler oldu. bu haksız eleştiriyi almamak için de köprü bağlantısını oluşturuyorum şu anda. müsait bir zamanda aktifleştireceğim. ve bilgi hazinesine eklenen her bilgi forumsele de başlığı ile eklenmiş olacak.
                        Zamanınız ve tüm üyelerin zamanı değerlidir. Bunun bilincinde olarak her tasarımda buna dikkat ediyorum. ama elimden geldiği kadar. mümkün olduğunca. Fakat zaman alsada ilk öncelekli amaç bilgiye ulaşmaktır, bir tıklama fazla bile olsa sonuçta bilgiye ulaşılıyorsa bence sorun yok. Aksi takdirde yanlış algılamalar oluyor.

bilgi eklemeye ve paylaşımı artırma yönünde ise yakın arkadaşlarımızdan rica ediyoruz. Tüm sitemize destek veren arkadaşlar işgüç sahibi yoğun çalışan arkadaşlar. sitemizde az uğraşla yürümüyor. Bende hiçbir işe yetişemiyorum zaten. bunu zamana bıraktık. sitemizi anlayan ve destek vermek isteyen arkadaşlar aramıza katılıyorlar. 27 editör ve 34 danışman kafadan atma insanlar değiller ancak editörlerin de boğazına sarılamıyorum ki?

bunların hepsinde zamana ihtiyacımız var.

saygılarımla...

Comment

Büyük gemilerin manevrası uzun zaman alır, küçük gemiler kısa zamanda manevra yapar ama taşıdıkları insan sayısı da azdır.

Bahçesel anlattığınız misyonla büyük gemi olarak tanımlanabilir.Bu durumda sadece forumdan oluşan diğer sitelerden farklılık arz etmekte.

Ancak çağımız kolaylık ve "zaman nakittir" çağı...

Google da veya yahoo da "karpuz tarımı" yazan birisi olsanız ve bu durumda bahçeselden beklentiniz ne olacaksa herkesin beklentisi de o olacaktır.

Comment

Teşekkürler Denizakvaryumu, cevabınızı ilgiyle bekliyordum.

Aynı fikirdeyiz. Elimizden geldiğince "karpuz tarımı" ile ilgili bilgi arayanların tüm aradıklarını karşılayabilecek ekibe sahip bir site olarak bu konulara girdik. Aynen bunun gibi Bahçe Peyzaj Tarım orman ve Çevre konularında tüm konulara cevap verecek geniş bir kadroya sahibiz. Önemli olan zamandır. Zamanla tüm bu mesleki bilgilerin en büyük adresinin bahcesel olacağını da rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak bölümler arasındaki karışıklığın ne olduğunu ve sitede üyelerin sayfalar arasında nasıl kaybolmayacağını ben hala çözemedim. yardımlarınızı bekliyorum..

Vakit tabiki çok önemli. Ben de her çalışmamda bunu düşünüyor ve mümkün olduğunca üyelerimizi ve ziyaretçilerimizi yönlendirici yazılar ve ikazlar yazıyorum. Şu anda hatırıma gelen bir konu var örneğin; Arama sistemi her bölümde var. Ama arama işlemleri için ayrı bir sayfa açıp, forumselde ara, photoselde ara, ilanselde ara, bilgi hazinesinde ara gibi linkler açmayı düşünüyorum. Şu anda bunlar biraz karışık durumda. ancak bilen kullanabiliyor.

Saygılarımla...

Comment

Gemi büyük olunca ilk defa gemiye gelenler de tabi şaşkın şaşkın dolanacaklardır , neyin nerede olduğunu bulabilmek için.

İşte bu ilk gelenleri gidecekleri yere kısa yoldan ulaştırmak için tek arama motoru olmalı, bu motordan çıkacak sonuçlara göre farklı linklere bağlanmalı ama arama motorundaki sonuçlar yine açık olmalı ki başladığı yere gelebilsin kaybolmasın.

Sonra kişi kendi karar verecek ben bu gemide yolculuk edeyi mi etmeyeyim mi ? Diye.

Zaten yolculuğa karar verirse gerisi kendiliğinden gelecektir.

Comment

Working...
                              X