fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Balık Avlama Tutkunları

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Balık Avlama Tutkunları

köroğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayın Tabiatçı,bende Kaman/Yeniköy doğumluyum.(Gerçi en son 1984 yılında memleketime gittim,45 yıldır Bursa,dayım)Kızılırmak,ta balıkların azaldığını duyuyorum.Sadece bilinçsiz avlanma ile değil,Kayseri,nin sanayisininde Kızılırmağı çok etkilediğini söylüyorlar.

slm bende bursadaydın 1 yıldır istanbuldayım çokyerler gezdimgördüm balık neslinin azalmasının sebebi gırgır denen teknelerin aşırı avlanmaları ve çevre kirliliğidir
    çok güzel bir konuya değindiniz
    tebrikler nasrettin hoca misali bindiğimiz dalı kesiyoruz

Comment

gerçek ten güzel muhabbetler..

Comment

Bu arada hamsi mevsimide yavaş yavaş başladı Ama daha pahalı İnşallah bu sene balık çok olurda bol bol değişik çeşitleden de tüketiriz

Comment

İsparoz tutan var mı acaba?

Comment

biz ona ispari deriz ve tutarız ama kedilere yem olarak veririz çünkü çok kılçıklı )

Comment

şimdi;Bütün suçlar insanoğlunda.Dereleri kirleten,bilinçsiz avlanan insanoğlu,Bu akarsulara zarar veren ve İsrail sazanı denen nesneyi atanda yine insanoğlu.Sn Hemşerim Adnan kardeşim;Kayseri ilimiz Atıksu projesini,bundan 2 yıl önce hizmete sokarak üzerine düşen görevi yapmıştır.darısı diğer illerimize.Ayrıca;Kızılırmak üzerine yamula barajını kurarak,KAYSERİ,KIRŞEHİR;Nevşehir ve Yozgat illerinin bazı bölgelerine sulama suyu vererek,tarımımıza kayda değer katkıları olmaktadır.Her ne kadar,proje şu an tam manasıyla hayata geçmesede,büyük bir kısmı faliyete geçmiştir ve yatırımlar sürmektedir.Öte yandan;Yamula barajı sayesinde:tatlı su levreği,Aynalı sazan,Turna ve diğer tatlı su balıklarının üremesine imkan tanınmıştır vede kayda değer bir artış gözlemlenmiştir.Önemli olan insanlarımızn bilinçli avlanmayla bu yatırıma destek vermeleridir. Sağlıklı günler dileğimle...

Comment

İspari çok şirin bir balık))))))

Comment

İspari vaya İsparoz Sadece Egede mi çıkıyor?Acaba tutan var mı?Ben yeniyor diye duydum.Yemeyi deneyen var mı?Zehirli mi?Teşekkürler.

Comment

İsparinin büyüme hızı nedir?Bilen var mı?

Comment

Yani kaç yılda erişkin olabişliyor?

Comment

İspari tezgeahlarda satılan bir balık mı?Ben bakınca göremiyorum.

Comment

İsparri tutan vaya İspari hakkında bilgisi olan varsa lütfen söylesin.Teşekkürler.

Comment

Ankara için şu an iyi avlanılacak yer neresidir olta ile.

Comment

Siz eğer bu işe yeni başlıyor iseniz ve tutulması kolay bir balık istiyorsanız ve yakında bir yer olmasını istiyorsanız size önerebileceğim en iyi yer Mogan ve Eymir Gölleridir.(gölbaşında olan bu göllerde Sazan baskın balıktır.)Ama Eymir Gölüne ücret ödeyerek girebiliyorsunuz.Mogan Gölünde Sazan çıkıyor ve bunu yakalamak için dip takımı kullanırsanız çok iyi sonuç alınıyor.(Sazan Yayı)diye bir alet bu.Eğer bunu kullanırsanız çok memnun kalırsınız.Eymir Gölüne gelince Sazan çok avlanmaktan azalmıştır burada.Daha çok KADİFE balığı çıkar.Alabalığın aynısıdır tıpkı sadece derisinin rengi sarımsıdır.Eğer uzaklara gitmek istiyor iseniz size Hirfanlı barajı ,Kurtboğazı Barajı ve ya Çamlıdere Barajını önerebilirim.Buralarda Levrek ve Çok hırçın bir Balık olan Turna çıkıyor.Teşekkürler.

Comment

Daha fazla sorunuz varsa bana sorabilirsiniz.Ben balık avlama hastasıyım ve Ankaradaki yerleri iyi bilirim.

Comment

Working...
                                X