fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

şehir Merkezindeki Kavaklar Hastalık Yayıyor

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• şehir Merkezindeki Kavaklar Hastalık Yayıyor

Lütfen Bu Haber Için Görüşlerinizi Yazarmısınız?
  • Fidanligi.com

Cevap: şehir Merkezindeki Kavaklar Hastalık Yayıyor

Ben kavağın şehir içinde kullanamından memnon olmayanlardanım.Valla göz gözü görmüyor pamuktan.Yerine estetik açıdan uygun bitkiler dikilse daha iyi olur sanırım...

Comment

çok doğru bir memleketde kavak ne kadar olursa,savakda o kadat olur derler bizim burada,kavak yerine ceviz,akasya,ıhlamur,kestane vs dikilse olmazmı?üstelik ağacın pamukları astım ve bronşit hastaları için tehlike arzediyor.

Comment

Bir çok şehir merkezinde bırakın kavak ağacını, gül bile olmazken, halihazırda olan kavaklar kesilmemeli, eğer illâ kesilecek ise yerine en az 3 adet fidan dikilmeli...

Comment

20 sene evvel van kalesinden bakıldığında şehir merkezinde evlerin çatısı kavak ağaçlarından görünmezdi. şehrin yapısı kavak ağaçları ile başka bir güzeldi. son halini bilemiyorum ama Van imam hatip Lisesi çevresinde oturmuştum.
          bence şehir peysajına uygun ağaçlar dikilmeli tabiki. ama dikilen ağaçları da kesmeyelim 15 - 20 gün sabır...

pamukları rahatsız ediyor ama inanın beton görmektense biraz sabır lütfen.

Comment

blanusnatrix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            20 sene evvel van kalesinden bakıldığında şehir merkezinde evlerin çatısı kavak ağaçlarından görünmezdi. şehrin yapısı kavak ağaçları ile başka bir güzeldi. son halini bilemiyorum ama Van imam hatip Lisesi çevresinde oturmuştum.
            bence şehir peysajına uygun ağaçlar dikilmeli tabiki. ama dikilen ağaçları da kesmeyelim 15 - 20 gün sabır...

pamukları rahatsız ediyor ama inanın beton görmektense biraz sabır lütfen.
            Selamlar. Valla bizim evin yan bahçesinde 2 adet kavak ağacı var.Çevredekileri, buna bende dahil canından bezdirdi.Evin içleride dahil polenden gözükmüyor.Bende çevre ve doğa dostuyumda! elimden gelse ben kesicem ağaçları ama daha önce duyduğum kadarıyla dişileri polen yaparmış.
            Bir uygulamayla polen yapımı engelleniyormuş
            daha önce okumuştumda pek aklımda kalmamış.Bu konu hakkında bir bilgisi olan yazarsa memnun olurum.

Comment

ne derece doru bilmem ama Amerikada kavak ekimi yasaklandı bu işide gelişmekte olan ülkelere cazip teklif vadederek yaptırdıklarını duymuştum, çünki toprağa ve cevreye zarar veriyormuş dökülen yapraklarıda topraktakı besin değerini düşürüyormuş.Tabiki benimki sadece duyumdu doğrusunu uzmanlarımızdan öğrenmek isterim

Comment

halk ıcınde bayadır solenıyor doruluk payı var gıbı!!!

Comment

Evet Evet, bu kavaklar benimde dikkatimi çekiyor..

Comment

Beyler bu kavaklar konusundaki en büyük bilgi ve deneyin istanbul büyükşehir belediyesi park ve bahçeler müdürlüğünde var bu konuda 2000 li yıllarda geniş bir araştırma yaptılar ve ona görede şehir içindeki kavaklar kesildi bunu öğrenmenin en ii yolu selami saraç tır

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Beyler bu kavaklar konusundaki en büyük bilgi ve deneyin istanbul büyükşehir belediyesi park ve bahçeler müdürlüğünde var bu konuda 2000 li yıllarda geniş bir araştırma yaptılar ve ona görede şehir içindeki kavaklar kesildi bunu öğrenmenin en ii yolu selami saraç tır
                      Doğru tespit!

Comment

Kavak konusunda çok yanlış bir ön yargı var. Site içersinde olan şu yazıyı lütfen okuyunuz.https://gardensel.com/tr/

Comment

Working...
                        X