Lütfen Bu Haber Için Görüşlerinizi Yazarmısınız?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
şehir Merkezindeki Kavaklar Hastalık Yayıyor
Collapse
X
-
Cevap: şehir Merkezindeki Kavaklar Hastalık Yayıyor
20 sene evvel van kalesinden bakıldığında şehir merkezinde evlerin çatısı kavak ağaçlarından görünmezdi. şehrin yapısı kavak ağaçları ile başka bir güzeldi. son halini bilemiyorum ama Van imam hatip Lisesi çevresinde oturmuştum.
bence şehir peysajına uygun ağaçlar dikilmeli tabiki. ama dikilen ağaçları da kesmeyelim 15 - 20 gün sabır...
pamukları rahatsız ediyor ama inanın beton görmektense biraz sabır lütfen.
Comment
-
Selamlar. Valla bizim evin yan bahçesinde 2 adet kavak ağacı var.Çevredekileri, buna bende dahil canından bezdirdi.Evin içleride dahil polenden gözükmüyor.Bende çevre ve doğa dostuyumda! elimden gelse ben kesicem ağaçları ama daha önce duyduğum kadarıyla dişileri polen yaparmış.blanusnatrix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster20 sene evvel van kalesinden bakıldığında şehir merkezinde evlerin çatısı kavak ağaçlarından görünmezdi. şehrin yapısı kavak ağaçları ile başka bir güzeldi. son halini bilemiyorum ama Van imam hatip Lisesi çevresinde oturmuştum.
bence şehir peysajına uygun ağaçlar dikilmeli tabiki. ama dikilen ağaçları da kesmeyelim 15 - 20 gün sabır...
pamukları rahatsız ediyor ama inanın beton görmektense biraz sabır lütfen.
Bir uygulamayla polen yapımı engelleniyormuş
daha önce okumuştumda pek aklımda kalmamış.Bu konu hakkında bir bilgisi olan yazarsa memnun olurum.
Comment
-
ne derece doru bilmem ama Amerikada kavak ekimi yasaklandı bu işide gelişmekte olan ülkelere cazip teklif vadederek yaptırdıklarını duymuştum, çünki toprağa ve cevreye zarar veriyormuş dökülen yapraklarıda topraktakı besin değerini düşürüyormuş.Tabiki benimki sadece duyumdu doğrusunu uzmanlarımızdan öğrenmek isterim
Comment
-
Beyler bu kavaklar konusundaki en büyük bilgi ve deneyin istanbul büyükşehir belediyesi park ve bahçeler müdürlüğünde var bu konuda 2000 li yıllarda geniş bir araştırma yaptılar ve ona görede şehir içindeki kavaklar kesildi bunu öğrenmenin en ii yolu selami saraç tır
Comment
-
Doğru tespit!kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBeyler bu kavaklar konusundaki en büyük bilgi ve deneyin istanbul büyükşehir belediyesi park ve bahçeler müdürlüğünde var bu konuda 2000 li yıllarda geniş bir araştırma yaptılar ve ona görede şehir içindeki kavaklar kesildi bunu öğrenmenin en ii yolu selami saraç tır
Comment
-
Kavak konusunda çok yanlış bir ön yargı var. Site içersinde olan şu yazıyı lütfen okuyunuz.https://gardensel.com/tr/
Comment

Comment