fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Nergis(Narcissus)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Nergis(Narcissus)

tomurcuk054 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben sakaryalıyım nergisleri ektik hep aynı yerlerındeler hiç te sorun olmuyor bi arada ocak şeklınde ektım bir ocakta 8-10 kadar var.bu sene açtılar söndüler bıçakla üstlerinden kestim her senede öyle yaparım herkeze saygılar
    İbrahim Bey e ilanen duyurulur.
    Sn Sahra'nın bahsettiği yöntem bu.

Comment

cok ilginc bir durum acaba toprak altindaki yumrulardan sonraki ana nergislerin durumu nedir matematiginizde yok yahu

Comment

toprak altındalar hiç te merak edip ayırmadım.rahatları iyiki açıyolar gören aaa diye bakıyo

Comment

kac senedir toprak altindalar ve hic vitamin takviyesi yaptinmi unutmaki soganli bitkiler ozeldir ve gerekeni yapmazsan bir gun aa diye bakan sen olursun ornek neden vitaminler var sus icinmi yada sence tanrimi veriyor vitamini misirin su an hatirlamiyorum bir tarim bolgesi tamamen bembeyaz olmus seyrettigimde kirec sandim degil cehalet

Comment

vitamin yok bu sene ayıracam onları toprak verimli kafi geliyor demekki.sizce aslan agzı çiçegine gübre gereklimi yada vitamin?

Comment

dunyadaki butun bitkilerin ana maddesi oidum'dur bu bir cho 3 olusturur yani fosfordan bakira kadar hersey bunun icindedir satin alacaginiz topraktada vardir ancak topraklarda kendi aralarinda degisiklik gosterir asitli normal dusuk asit gibi vitaminler olarak soruyorsaniz seyyah yada selserac abiden bilgi alabilirsiniz benim egitimim o konuda kesinlikle kisitli ben daha cok biolojik uzerine egitim aldim biolojik olarak bunu uretebilirsin pratik bilgilerede yazmistim 10 litre suya bir kilo isirgan otunu ekleyim bir hafta sonra suzerek herturlu bitkinizi sulaya bilirsiniz ancak cok cabuk bir sekilde suyu bitiriniz yani bolca kullaniniz aksi taktirde mantarlasmalar baslar bu karisimi yagmur suyuylanda yapabilirsiniz yada dokulen yapraklari curumeye birakim materyel organik konumuna getirirseniz isinize ayni sekilde yarayacaktir

Comment

bunu taflanlarımı uygulayacagım

Comment

nehir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Doğrusunu yazsanız bizde öğrensek.
                  sayın nehir doğrusu benim yazdıgım.sayın seyyahın belirtiği güzel olanı.Fakat eğer soğanlı bitkileri saklama koşulu uygunsa kök boğazından kırılmasının nedeni yumrular bir kaç hafta toprak altında gelişimini sürdürüler.Yanı yumrular belirli büyüklüğe ulaştıktan sonra seyyahın belirttiği gibi serin depolarda veya benzeri yerlerde saklanmalı.Böyle bir imkan yosa ki çoğunluğun yok.Bende pratik olanı belirttim.Burada yazılanları herkes okuduğu için yazılan bilgilere itimat edebilirsin.Bazen tevazu sınırını aşarsak hoş olmaz

Comment

Bazı bilgileri bilimsel olarak açıklarsak meslek dışı üyelerimize nasıl yardımcı olabilirizki

Comment

gerçekten hak verdim

Comment

sahra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        sayın nehir doğrusu benim yazdıgım.sayın seyyahın belirtiği güzel olanı.Fakat eğer soğanlı bitkileri saklama koşulu uygunsa kök boğazından kırılmasının nedeni yumrular bir kaç hafta toprak altında gelişimini sürdürüler.Yanı yumrular belirli büyüklüğe ulaştıktan sonra seyyahın belirttiği gibi serin depolarda veya benzeri yerlerde saklanmalı.Böyle bir imkan yosa ki çoğunluğun yok.Bende pratik olanı belirttim.Burada yazılanları herkes okuduğu için yazılan bilgilere itimat edebilirsin.Bazen tevazu sınırını aşarsak hoş olmaz

ibrahim simsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        uzgunum yanlis

Bu sözleri görmemiş olmalısınız.

Doğrusunu yazsanız sözleri Sayın İbrahim Şimşek'in yukarıda alıntıladığım sözleri için yazılmıştır. Yani sizinle alakası yok.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
                        Saygılar

Comment

sn Sahra al bendende o kadar lafım sn Nehir'in İbrahim bey'e verdiği cevaba idi kesinlikle size değil.Yani ona katıldığımı ima etmiştim.yanlış anlaşıldıysam özür dilerim .
                          Üzgünüm yanlış demişti ya ona atfen söyledim.
                          sn Nehir'inde ona cevap verdiğini düşünmüştüm.Yoksa ikimizinde bahsettiği yollar farklı, fakat her ikisi de doğrudur.
                          Saygılarımla

Comment

Vay Be Ne ıstırkı Doganın Kanunana Dahı Karsı Cıkan ıslam Kendı Dayanagını Kesmektedır Ormandakı Bır Nergısın Bana Kım Tarafından Bundandıgını Yada Kırıldıgını Soyleyebılır Cehalet Her Kesımde Mevcuttur Yanıbu Yuzden Unıversıte Bıtırmısler Kaldırım Olcmekte Ve Bu Meslek Bahcelerın Dag Olmasına Mukadırdır Ama ınanın Elestırılerınızle Mutluyum Sızler Degılmısınız Allah Heryesı Duzenlı Yaratmıstır Dıyen Sımdıde Kendı ınanıs Bıcımınıze Karsımı Cıkoyorsunuz Ama Ne ılgınctırkı ıslamın Peygammerı Muhammet Sızlerle Aynı Fıkırde Degıldır Karıncayı Ezmekten Kacması Allahtan Korkus Degıl Onun Gorevını Bılmesıdır Ve Yıne Darwıne ısık Olan Bu Dagların ıcerısde Dahı Bır Farklı Yasam Vardır Dıyen Muhammet Yıne Onemlı Bır Konuya Nokta Koymustur Yanı Bılımsız ıslama ınan Bazı Degısık Tecrubeler Sanırım Muhammede Hakaret Eden Karıncanında Ne Gorevı Olurmus Dıyen Bır Zıhnıyetı Hatırlattı Ve Yınede Oyledırkı O Zıhnıyet ıslam Kazandıgında Cıkarları Dogrusunda Sakal Bırakarak ıslama Zarar Verdı Hemde Oyle Bır Zarar Kı Bugun Dahı Surmektedır Zıhnıyet Degısmedıkce ınansan Ne Yazar ıslama ınanmak ıcın Sanırım Bazı Bılıncsızlere ınat Yada Sadece Gulmek ıcın Katılınır Muhammet Derkı Olum Olmasaydı Dogum Olurmuydu Bılım Derkı Hıc Bırsey Yoktan Var Vardanda Yok Olmaz

Comment

Yazdığınız çoğu mesaja dini sıkıştırmak niye?

Konu başlığı nergis, umarım farkındasınızdır.

Bu tür forumlar insanların bildiklerini,uyguladıklarını yada deneyimlerini paylaşma ortamlarıdır. Sizin tavrınız, yazılanlara muhalif, herşeye dair fikri olduğunu kanıtlamaya çalışan bir bireyin çabası dışında değilmiş gibi görünüyor.

Lütfen yanlış olduğunu düşünüyosanız sadece doğruyu yazın da biz cehalet içinde, kaldırımları arşınlayan üniversite mezunu cahiller değerli bilgilerinizden faydalanalım.

Comment

Sızde Cok ıyı Bılıyorsunuz Kı Dogadakı Gercek Yasamı Nasıl Olustugunu Ama Gozlerınızı Kapayıp Sadece Korkularınızı Tatmın Etmekle Yetınıyorsunuz Cok ılgınctırkı Unıversıtede Ogretılen Egıtım Duzeyı Dunyanın En Ust Sevıyesınde Gelısırken Unıversıteyı Bıtırenlerın Mesleklerının Dısındakı Falıyetlerıdır Benı Uzen Tabıkı Konu Baslıgı Nergıstır Tabıkı Doganın Bahsettıgı Guzellıklerı Ve ınsanların Tecrubelerınden Yararlanmak Guzeldır Kı Benım Bazı Sayfalara Yazdıgım Yazı Acık Ve Nettır Bu Benı Asar Bılgım Yok Benımde Yararlandıgım Cok Buyuk Yazılar Var Bu Bır Gerceklıktır Ornek Vermek Gerekırse Senın Yazılarındakı Bıtkının Tanımı Vatanı Gıbı Yada Turkce ısımlerı Gıbı Ben Turkce Bıtkı ısımlerı Bılmem Sogut Agacının Aslen Hangı Agac Oldugunu Da Bılmem Ama Beklemedeyım Bırılerı Yazsada Latıncesını Ogrensem Dıye (amacım ınanan ınsanların ınancına Saygısızlık Degıl Senı Kızdırmak ) Farklı Bır Mantıkta Aramamak Gerekır Ama Arada Da Katılmak ısteyenler Olmuyor Degıl Buda Sanırım Onların Hosuna Gıdıyor Ve Mutlu Oluyorlar ınsanların Mutlulugu Benı Mutlu Eder Ama Kısısel Almamak Lazım Yanı Sana Karsı Ozel Bır Gıcıklıgım Yok Sadece Oylesıne Gırmıstım Sıteye Sonra Senın Yazılarını Gordum Bıraz Kızdırıyım Dedım Sonuc Hala Buradayım Dedıgım Gıbı Lutfen Kısısel Kın Gıbı Algılamanı ıstemem Bır Gun Gelır Vatan Savunmasında Koyun Koyuna Oluruz Bellı Mı Olur Belkıde Sen Verırsın Son Yudum Suyumu Yanı Sahsı Bır Gıcıklık Degıl Sadece Kızdırmak

Comment

Working...
                                X