fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Nergis(Narcissus)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Nergis(Narcissus)

nergisler genele bakıldğında yaklaşık 43 adet soğanlı türün genel adıdır.Bazı bitkileri dogal olarak algılaya biliriz fakat güzellikleri yanı başımızda görmekle ormamaandaki doğal ortanın dengesini bozmuş olmuyoruz.Nergislerin budanması olayına gelince ağaç ve çalılar budanır.Kök bogazının kırılması budama anlamına gelmez.Ayrıca her bitki gibi soanlı türlerde tohumla üretilebildiği gibi özellikle nergis lerin soganları ayırarak üretilebilmektedir.Pratik olarak ve en yaygın olanı vetercih edileni sogandan ayırma ile yapılmaktadır.Çünkü nergis soganları diğerlerinden biraz buyüktür.Hatta her yıl yeni bir büüme grubu oluşturarak 4-5 yavru verebilmektedir.Bunların kok bogazının kırılmasıyla alt aksam gelişimini sürdürür.Bunların 2-3 tanesi buyuk olur.Bir yerde % 50 si buyur.diğerleride geç olgunlaşır.buyume peryodu 2 -3 yıl alabilmektedir.Yni nergis diğersoganlı turlerden daha değerli diğer bir artısıda kokulu olması.Tohumla üretim zaman kaybıdır diyebilriz.5-6 yıl beklemek gerekir.Nergiste yumruları keserek değil soganları çizerek dikmekteki amaç gelişimini sürdürürken yan yumruların oluşumunuda kolaylaştırmaktır.dikimde kural tohum büyüklüğünün 2-3 katı derine dikilir.

Comment

Nergıslerın Bahcenızde Bulumasıylan Doganın Yada Ormanın Dengesının Degıstıgını Kım Soyledı Ve Bırde Budama Her Turlu Bıtkıye Yapılır 5mantar Yosun Olan Katagorı Harıc Cunku Onlar Bakterıdır Bıtkı Degıl Tabı Bıtkı Dıye ılırız Ancak Bakterıdır Kabartma Tozu Gıbı Yada Ayagında Cıkan Mantar Gıbı Ancak Bıtkı Kategorısıne Gıren Her Turlu Yesıllık Budanır 9ımlerde Dahıl Yazına Daha ıyı Anladımda Bızım Konumuz Uretım Degıldı Ama Eklemen ıcın Tesekkurler Bızım Konumuz Bahcedekı Nergıslerın Bakımı Uretım Para Kazanma Amaclı Yapılan Bır ıslemdır Bahcedekı Nergıslerden Farkı Onların Yanı Uretımın Bol Kazanclı Olabılmesı ıcın Uygulanan Bır Takım ıslemlerdır Dogru Olabılır O Konuda Fazla Bır Bılgıye Sahıp Degılım Ancak Bahcedekı Nergısı Yapraklarını Kırıp Cope Atarsak Topraktakı Gıdayı Yapraklarında Bulunmasından Dolayı Kayıp Olacaktır Doga Uretıyor Dogrudur Ancak Yeterlı Derecede Uretmıyor Yazımdakı Dogadakı Sıstem De Budur Butun Bıtkıler Yaprak Doker Kımısı Kısın Tamamını Kımısı Sadece Bır Tanesını Ancak Oyle Veya Boyle Donusum Sureklı Olmaktadır Bahcemızın Dort Bır Yanının Duvarla Cevrılı Oldugunu Dusunursek Dogadakı Gıdanın Toraktan Suzulerek Bahcemıze Gırme Sansı Kacta Kactır Bırde Cımlerımızı Kestıgımızı Dusunursek Gullerımızı Budadık Her Kıs Ta Yaprakları Topladık Hepsını Cope Attık Yada Yaktık Bır Kosedede Sebzelerımız Var Dıyelım Bızım Bu Tuketımımıze Doga Nasıl Uretım Hızıyla Karsılık Verebılır Ancak Yazdıgınız Gıbı Para Kazanmak Amacı ıle Uretım Yazdıgınız Gıbı Olabılır
      Sevgı Ve Saygılarımla

Comment

Yani sn şimşek tartışmak güzel ama yerinde ve seviyeli olursa.
        Eğer bir şeyler sormak isterseniz özelimizi kullanın lütfen.
        Artık size cevap verip vermemeyi düşünmeye başladım...
        Ya yine beni kızdırmayı başardın. Ne diyeyim?

Comment

sevgili seyyah insanlarin ozel kararlarina herzaman saygili olmusumdur karar sizindir

Comment

seyyah,ibrahim bey akşam kayboldunuz hemen form kızışmış gibi yanmasın nergisler

Comment

Lafolsun Muhalefet yapayım da ne olursa olsun mantığınızı kimse tasvip etmiyor. Dini mevzulardaki eleştirilerinizi manevi huzur bölümüne yaparsanız memnun oluruz.
              Yoksa forumun teknik bilgi kısmında bu tür dam üstünde saksağan...
              türünden yorumlar çok fuzuli ve anlamsız.
              saygılar...

Comment

tomurcuk054 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                seyyah,ibrahim bey akşam kayboldunuz hemen form kızışmış gibi yanmasın nergisler
                nergisler soğuk hava deposunda değilmiydi ya?

Comment

benım papağan ölmüş yaa

Comment

benım papağan ölmüş yaa
                    Üzgünüz...
                    Başınız sağ olsun.

Comment

ilansel talep çok az nedenkı acaba ? ilana baka kişileri nasıl görecegiz

Comment

ilansel talep çok az nedenkı acaba ? ilana baka kişileri nasıl görecegiz
                        Bu sorunuzu sn selsaraç a sorarsanız istediğiniz cevabı alırsınız. İlanseli faaliyete geçiren O dur.

Comment

bendede iki ceşit nergis var hiç soğanlarını çıkarmıyorum,her sene dahada çoğalıp güzelleşiyorlar.Acaba soğanlarını sökersem daha mı iyi olurlar.Bu sorum laleler içinde geçerli.

Comment

Benim de bahçemde nergislerim var, hiçbirşey yapmayıp, her sene yeniden açmalarını bekliyorum ve beni sevindiriyorlar

Comment

LALE soğanlarımı da her sene yazın söküp, kasım sonu,aralık başında yeniden dikerek çok güzel açmalarını sağlıyorum,tavsiye ederim.

Comment

benımde bahçemde lilyum zambaklarım var bi ara resımlerını koyarım burayada

Comment

Working...
                                X