palmıye tohumu nerden bulabılırım bana yollamak isteyen varmı
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Palmıye Tohumu
Collapse
X
-
Cevap: palmıye tohumu
Merhabalar.Benim palmiye cinsi ağacımda resimde görmüş olacağınız mısır gibi bişey çıktı. Ertesi gün diğer yanındada aynısından çıkmış.Sanırım tohum veriyor.Bana bunların ne olduğu hakkında bilgi verebilirmisiniz?Ne yapmam gerekiyor acaba?
Comment
-
Merhaba.Gerçektenmi? Çok sevindim şimdi.Teşekkürler.Peki tohumları nasıl alıcam.Yoksa tohumlar kendiliğinden dökülüncemi toplıyacağım.İlk defa tohum verdi.Malüm bende acemiyim bu konuda. İlk defa pamiye cinsi bir ağacın tohumunu görüyorum.Diğer arkadaşların yazdığına göre, Şubatta tohumlar dökülecek, mayısta dikilecek.Doğrumu? Tohumları hangi koşullarda saklamalıyım acaba? vede nasıl ekicem.Yani nasıl bir toprak kullanıyım ve saksıyamı dikiyim?
Comment
-
Tohumlar salkım üzerinde simsiyah olur o zaman nisan mayıs aylarında salkımları kesiniz ve tohumları tane tane elinize geçireceğiniz eldivenle ayırınız. Ayırdığınız tohumları mayıs sonunda ekiniz hava sıcaklıklarının 25-30 dereceyi geçtiği günlerde bolca sulayarak çıkışlarını gerçekleştirirsiniz ancak dikkat edin çok geç çimlenebiliyor (1-2 ay) şaşırmayın. Toprak tercihinde ise bir çiçeğe nasıl bir toprak kullanıyorsanı o tarz bir ortam kullanmalısınız.
Comment
-
Tabiatta bir döngü vardır onun için şuna dikkat ediniz lütfen. Bir bitki tohumunu hangi ayda döküyorsa o ayda diklilir. Yaşam periyodu böledir. Onun için kimse lütfen bu günden sonra sorma gereği duymadan tahminini geliştirsin
Efendim palmiye tohumu nisanda dökülüyor ne zaman ekiyim ozaman nisan aayı ile mayıs ayının ilk yarısında saygılar.
Comment
-
Merhaba.Kusura bakmayın ama siz asabi biR kişiliĞe sahipsiniz belli.İlk defa palmiyem tohum verdi.Ben tohum olduğunu kesin bilmeden tahmin ettim.Bu konularda acemiyim kusura bakmayın.Sonra ben palmiye üreticisi değilimki hepsini birden ekiyim.Belki saklıyıp daha sonra tanıdıklarıma vericem.Yazımı iyi okursanız tohullarımı hangi koşullarda saklıyacağımıda sormuştum.Bu konularda acemiyim dediysem, embesilde değilim.Kusura bakmıyın rahatsız ettim.Bundan sonra buraya yazmam. Bu gibi konularda tahmin yürütürüm.>
Comment
-
Merhaba.Lütfen sorularıma siz cevap vermeyin. Çünkü tarzınızı hiççmii hiçç beğenmedim.Yardımcı olamadığınız gibi üstüne üstlük sinir ediyorsunuz çünkü.kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterTabiatta bir döngü vardır onun için şuna dikkat ediniz lütfen. Bir bitki tohumunu hangi ayda döküyorsa o ayda diklilir. Yaşam periyodu böledir. Onun için kimse lütfen bu günden sonra sorma gereği duymadan tahminini geliştirsin
Efendim palmiye tohumu nisanda dökülüyor ne zaman ekiyim ozaman nisan aayı ile mayıs ayının ilk yarısında saygılar.
Comment
-
Selahattin bey. Şu anda tohumlar resimdede görüldüğü gibi sarı ve dökülmeye başladı.Lütfen ne yapmam gerekiyor yazarsanız sevinirim.Selahattin YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterTohumlar salkım üzerinde simsiyah olur o zaman nisan mayıs aylarında salkımları kesiniz ve tohumları tane tane elinize geçireceğiniz eldivenle ayırınız. Ayırdığınız tohumları mayıs sonunda ekiniz hava sıcaklıklarının 25-30 dereceyi geçtiği günlerde bolca sulayarak çıkışlarını gerçekleştirirsiniz ancak dikkat edin çok geç çimlenebiliyor (1-2 ay) şaşırmayın. Toprak tercihinde ise bir çiçeğe nasıl bir toprak kullanıyorsanı o tarz bir ortam kullanmalısınız.
Comment

)
Comment