fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

goji berry( mutluluk meyvesi)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: goji berry( mutluluk meyvesi)

sunrise Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    NE KADAR İHTİYACINIZ VARSA KURUSU MEVCUT ELİMDE
    Sayın sunrine kuru goji yerli üretim mi? yoksa ithal mi? varsa fotoğrafını yüklermisiniz?

Comment

bendekiler ithal.kendimde dikim yaptım.Sonuçlar çok iyi 1,5 metre fidelerim oldu.

Comment

Özellikle yerli aramanın sebebi varmı?

Comment

Yerli ürün olsa daha iyi olurdu. İthal kuru gojiyi bende temin edebiliyorum.

Comment

merhaba yer kirazı hakkında bilgi bakarken goji berry i gördüm ilgimi çekti bunun fideleri ne zaman dikiliyor bilgi verirseniz sevinirim.

Comment

Süleymankonukcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              merhaba yer kirazı hakkında bilgi bakarken goji berry i gördüm ilgimi çekti bunun fideleri ne zaman dikiliyor bilgi verirseniz sevinirim.

Sayın süleymankonukcu goji berry bu ayda dikilebilir.İsterseniz size fidan gönderebilirim.

iyi akşamlar

Comment

cesurturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Yerli ürün olsa daha iyi olurdu. İthal kuru gojiyi bende temin edebiliyorum.
                Yerli üründen kastınız bitkiyse içanadoluda bu bitki doğal olarak yetişiyor. Ancak verim düşük meyvelerde küçük .Verimli kültür türünü dikmek daha iyi olur. İlk başlarda çok yüksek bedelle satılan fidanlar şimdi üretimin artmasıyla iyice ucuzladı.

Comment

Orijini Asya olan ve çoğunlukla Tibet'te ve Moğolistan'da yetişen Goji Berry, dünyadaki besin değeri en yüksek olan meyvelerden biridir. Çin'de tıp alanında 2000 yıldır kullanılıyor. Bir protein deposudur. Aynı zamanda 18 ayrı aminoasit, yüksek değerde betakaroten, çinko, demir, fosfor, B-complex, E vitamini ve C vitamini de barındırıyor

Comment

ben yetiştirmeyi düşünüyorum adana da yetişirmi iklim isteği, toprak yapısı,nasıl ve ne zaman ekildiği,sulama şekli ve zamanı hakkında detaylı bilgi verebilirseniz minnettar olurum yardımlarınız için teşekkürler

Comment

Trakyada doğal olarak bol miktarda yetişiyor

Comment

sn forum üyesi,yazınızda goji fidan boyun 1,5 oldugunu yazmışsınız bende tohumdan fidan üretmeye çalıştım.hazır fidan alabilme sansımız varmı
                        slm

Comment

Yazılarınızı okudum ilgimi çekti ben de yetiştirmek istiyorum ama acemiyim ne zaman dikmeliyim gojiberryi

Comment

Eğer tohumdan yetiştirecekseniz sonbahar veya bahara kalacaksa nisan-mayıs ayları.Sonbaharda büyüme biraz yavaş oluyor.Hatta tohumları çimlendirmek için en uygun zaman Mayısın ortaları diyebilirim. Havanın iyice ısınması, gündüzlerin bol ışıklı olması çimlenen tohumların hızla büyüyüp fide haline gelmesi için önemli. Bu dönemde çimler bol ışıklı bir ortamda bulunmalı ama direk güneşe maruz kalmamalı. Viyollere(plastik küçük kaplar) doldurulan alelade torf ile iyi sonuç alınıyor. Azar azar ama her gün sulanmalı. Viyollerin altında delik olduğu için drenaj problemi olmayacaktır.
                            Çelikle üretim düşünüyorsanız ,yine bahar aylarını tavsiye ederim.
                            Ben şahsen, çelikle üretimi hızlı ve kolay buluyorum.Size de bu yöntemi tavsiye ederim.
                            Dikerken bir ocağa en az iki çelik dikin.

Comment

Viyollerdeki gojileriniz 10-15 santime ulaşınca, çapları 10 santimlik saksılara alınmalıdırlar.
                              Saksı harcı olarak torf, kompost (keçi gübresi ve çim kırpıntısı ile yapılmış) karışımı iyi sonuç veriyor.
                              Buradanda, kökler saksı deliklerinden taşmaya başlarsa, hangi mevsim olursa olsun bahçe toprağına nakledilmelidirler.(boy 40-50 cm oluyor)
                              Goji fidanlarını dikeceğiniz toprak derin, drenajı iyi, taban suyu düşük olmalı. Toprağın organik maddesi bol olmalı, biraz killi olabilir. Fidan çukurları en az 60-70 santim derin olmalı. Çukur çapı da en az 50 cm olmalı. Fidanların kök boğazları saksıdaki durumuyla aynı seviyede olmalı. Çukuru doldururken su tutucu bir malzeme kullanımı kesinlikle iyi sonuç veriyor. Wesoorb kullanırsanız sadece çukurun en dibine ve doldurdukça kenarlara aşırıya kaçmadan serpmelisiniz. Bu malzeme mevcut köklerin epey altında uzağında bulunmalı ki, tutulan nem ile kökleri büyümeye teşvik etsin. Çukuru doldururken toprağı aşırı sıkıştırmamalı. Bu şekilde dikilmiş fidanlarda 15 günde bir sulama gayet yeterli.

Comment

SN GİLABURU YAZINIZDA FİDAN TEMİN EDEBİLECEGİNİZİ SÖYLEMİŞSİNİZ .BENDE FİDAN TEMİİN ETMEK İSTİYORUM.İRTİBATA NASIL GEÇEBİLİRİZ .KOLAY GELSİN

Comment

Working...
                                X