fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

100 dönüm ceviz bahçesi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

ben 5 yaşındaki 30 tane ağacımı kesip aşılatmak zorunda kaldım ama oda hüsranla sonuçlandı aşıların %70 tutmadı tutanlarında çoğu kış soğuklarına dayanamadı sadece 3-4 adet aşım başarılı oldu.bu sene çok ünlü bir fidan yetiştiricisinden fidan aldım kitabıda var hatta malesef aldığım 80 fidanın 40 tanesi tutmadı kalan 40 tanedende bahara kaç tane kalacak bilmiyorum.benim sütten ağzım yandı .fidan konusunda kime güveneceğim bilmiyorum .aldığım fidanlar sertifikalıydı fakat firmayla görüştüm hatayı bana buldular.sertifikada hikaye gibi.internetten bakıyorum kim yorum yazıyorsa fidan cı çıkıyor.o nedenle güvenmiyorum artık.

Comment

şu an elimde 500 tane kadar tohumdan yetiştirdiğim 2 yaşında fidanım var.bunlara aşı yaptırmak istiyorum bana bu konuda yardımcı olabilecek kimse varmı?kendi köyümdeki kendi bahçemdeki cevizlerden aşılatmayı düşünüyorum ne dersiniz.

Comment

hakan bey emre beyin bahcesini eylül ayında kurduk.torbalı fernor ve fernette ektik.şuanda bahcenin durumu ne bilmiyorum.hakanbey o firmanın yapmış olduğu hatayı lütfen bütün firmalara yüklemeyin.bende ceviz fidanı üreticisiyim ama asla o firma gibi kimseye davranmadım,davranmamda.hakanbey bey emre beyle bahcesi konusunda görüşmek isterseniz emre beyin telini size verebilirim.saygılar.bana ulaşmak isterseniz forumda telim var.

Comment

revaşta olan Pikan cevizi var şu sıralar. Tropikmeyveci.com adresinden bilgi alabilirsiniz.

Comment

camareman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Hemperi arkadaş bahçeni oluşturdun mu son durum hakkında bilgi verebilir misiniz?
            Merhabalar bende 10 dönüm tarlamı chandler ceviz dikmeye karar verdim. Toprağı analiz ettirdim ve olumlu sonuç aldım. Böylece Nisan-Mayıs gibi 160 adet fidan dikeceğim. Bunun 10 adedi tozlayıcı olacak. yani 150+10 olmuş olacak. Ancak bazı sorularım var. Bu işi bizler geçim kaynağı olarak düşünüyoruz. Bu nedenle bu kadar dikimden ilk verimde ne kadar verim alabilirim? Ve cevizlerimizi inşallah olduğunda nereye satacağız. Alış fiyatları ne kadar? Bu konuda fikri olan arkadaşlar yazarsa sevinirim. Teşekkürler.

daha fazla fidan dikme sansınız varken neden 160 adet?

Comment

Şimdiii.. bu sitede defalarca yazdık,çizdik.Evvelen ceviz bahcesi kurulacak yerlerin etütlerinin düzgünce bir bilene yaptırılması,coğrafi ve toprak yapısının uygunluğu en başta değerlendirilmesi.Daha sonra,çeşit seçiminin düzgünce yapılması.Aşı işine gelince:görülmeden,bakılmadan aşı yapılması yanlıştır.Bu konuda herkese yardımcı olabirim.

Comment

Sayın Halil bey, Fidanlarınız hakkında bilgi verebilir misiniz? mesela nedir Mavi sertifikalı fidan? önemi nedir?

Comment

slm arkadaşlar ben yeni üye oldum 105 dönüm ceviz bagcesi kurmaya karar verdim toprak analizini yaptırdım dozerle liper patlatma usulü kople tarlayı sürdürdüm ve 15 gün önce toprak tavlıyken birde trak törle sürdürdüm ceviz ceşidini chander düşünüyorum tozlayıcıda ferenguten su sorunum yok mayız 15 ince dikimlere başlicaz inş yerlerini işaretlettirdim dikilecek fidanların damlama sisdemi de kuruluyo internetten cok araşdırdım ama inanınki o kadar bilgi kirlilihi varki insanın aklı karışıyo ama ben biraz hopi birazda ileride emeklilihimi gecireyim ve inş olursa kazanc olsun diye yapıyorum burdaki arkadaşlarla bili konusunda fikir alış verişi yapmak isdiyorum ben burdur gölhisar ilcesindenim burda rakım 950 chanderi genel olarak tavsiye ettiler benimde aklım ona yattı

Comment

Aziz Dost yeni çalışmalarında başarılar diliyorum Çeşit olarak düşündüğünüz chander çeşidi için yerinizin rakımı 950 m yükseklik bana biraz uygun gelmedi. Zira 950 m lik rakımda hava şartları chander çeşidi için biraz fala .

Comment

ubeyt kardeşim benim yakınlarımda 60 dekar chander dikili bagce var 6 yıllık agaclarına bakdım ondan sonra chanderde karar kıldım agacları gayet güzel ve iyi ürün aldı busene

Comment

bnce vermiş olduğunuz karar oldukça isabetli..son yıllarda ülkemizde yerli klasik yetiştiriciliğin yerini modern ileriye dönük kalite ve yetiştiricilikte uygun harcamalarla yüksek kalitenin olaşabileceği kanıtlandı..planlı ve seçilen doğru anelizler sayesinde uygun bir pazarda oluşmuş oldu..ceviz konusunda hala kafalar karışık, az maliyet doğru cins seçimlerinde yüksek verim yapmak her üreticinin varmak istediği yer..cevizde yerli ırklar diğer yabancı çeşitlere göre fire olasılığı son yıllarda daha da yükselmiş durumda..don olaylarının ilkbahar üstü tam çiçeklenme zamanına gelmesi bunun en büyük nedeni..ama amerikan ırkı die nitelendirdiğimiz bazı çeşitler çiçeklenmeleri geç başlayan türler olduğundan yanma riski oldukça azdır..ben çevremde 6-8 yaş aralığında bahçesi olan arkadaşların memnun olduklarını biliyorum..bunların yanında aynı tür bahçelerinde tozlayıcı maksatlı ve hememn hemen aynı werime yakın çeşit ektiklerini biliyorum..yani chandler bahçesine tozlayıcı amaçla kurulu bi kaç tür daha bulunudurduklarını biliyorum.. (chandler=petro/fernor/fernette)gibi..bnce şmdiden vermiş olduğunuz karar isabetli..benim ekstra dan vermiş olduğum örnekleri tozlayıcı amaçlı olarak ekmeyi unutmayın..hangisi tam manasıyla chandler e uygun bi tozlayıcı onuda bölgenizdeki ziraatçinize danışırsınız..şmdiden iyi hasatlar

Comment

Allah Kazancınızı bol etsin emeğiniz zayi olmasın.

Comment

Selam,

ceviz bahçesinde küçükbaş hayvancılık yapmak için bir engel var mıdır??

agaclar koruma altına alınmak sartıyla tabiiki

Comment

Ceviz küçükken yapamazsınız.Zira dal ve budaklarına zarar verebilir,büyüyüncede fazla ot olmaz.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...

Comment

bende 100 dönümlük ceviz düşünüyorum.elma bahçesinin ömrü kısa cevize nazaran,elma bahçesi zararlılar ve bakımı zor

Comment

Working...
                                X