ben 5 yaşındaki 30 tane ağacımı kesip aşılatmak zorunda kaldım ama oda hüsranla sonuçlandı aşıların %70 tutmadı tutanlarında çoğu kış soğuklarına dayanamadı sadece 3-4 adet aşım başarılı oldu.bu sene çok ünlü bir fidan yetiştiricisinden fidan aldım kitabıda var hatta malesef aldığım 80 fidanın 40 tanesi tutmadı kalan 40 tanedende bahara kaç tane kalacak bilmiyorum.benim sütten ağzım yandı .fidan konusunda kime güveneceğim bilmiyorum .aldığım fidanlar sertifikalıydı fakat firmayla görüştüm hatayı bana buldular.sertifikada hikaye gibi.internetten bakıyorum kim yorum yazıyorsa fidan cı çıkıyor.o nedenle güvenmiyorum artık.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
100 dönüm ceviz bahçesi
Collapse
X
-
hakan bey emre beyin bahcesini eylül ayında kurduk.torbalı fernor ve fernette ektik.şuanda bahcenin durumu ne bilmiyorum.hakanbey o firmanın yapmış olduğu hatayı lütfen bütün firmalara yüklemeyin.bende ceviz fidanı üreticisiyim ama asla o firma gibi kimseye davranmadım,davranmamda.hakanbey bey emre beyle bahcesi konusunda görüşmek isterseniz emre beyin telini size verebilirim.saygılar.bana ulaşmak isterseniz forumda telim var.
Comment
-
camareman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHemperi arkadaş bahçeni oluşturdun mu son durum hakkında bilgi verebilir misiniz?
Merhabalar bende 10 dönüm tarlamı chandler ceviz dikmeye karar verdim. Toprağı analiz ettirdim ve olumlu sonuç aldım. Böylece Nisan-Mayıs gibi 160 adet fidan dikeceğim. Bunun 10 adedi tozlayıcı olacak. yani 150+10 olmuş olacak. Ancak bazı sorularım var. Bu işi bizler geçim kaynağı olarak düşünüyoruz. Bu nedenle bu kadar dikimden ilk verimde ne kadar verim alabilirim? Ve cevizlerimizi inşallah olduğunda nereye satacağız. Alış fiyatları ne kadar? Bu konuda fikri olan arkadaşlar yazarsa sevinirim. Teşekkürler.
daha fazla fidan dikme sansınız varken neden 160 adet?
Comment
-
Şimdiii.. bu sitede defalarca yazdık,çizdik.Evvelen ceviz bahcesi kurulacak yerlerin etütlerinin düzgünce bir bilene yaptırılması,coğrafi ve toprak yapısının uygunluğu en başta değerlendirilmesi.Daha sonra,çeşit seçiminin düzgünce yapılması.Aşı işine gelince:görülmeden,bakılmadan aşı yapılması yanlıştır.Bu konuda herkese yardımcı olabirim.
Comment
-
slm arkadaşlar ben yeni üye oldum 105 dönüm ceviz bagcesi kurmaya karar verdim toprak analizini yaptırdım dozerle liper patlatma usulü kople tarlayı sürdürdüm ve 15 gün önce toprak tavlıyken birde trak törle sürdürdüm ceviz ceşidini chander düşünüyorum tozlayıcıda ferenguten su sorunum yok mayız 15 ince dikimlere başlicaz inş yerlerini işaretlettirdim dikilecek fidanların damlama sisdemi de kuruluyo internetten cok araşdırdım ama inanınki o kadar bilgi kirlilihi varki insanın aklı karışıyo ama ben biraz hopi birazda ileride emeklilihimi gecireyim ve inş olursa kazanc olsun diye yapıyorum burdaki arkadaşlarla bili konusunda fikir alış verişi yapmak isdiyorum ben burdur gölhisar ilcesindenim burda rakım 950 chanderi genel olarak tavsiye ettiler benimde aklım ona yattı
Comment
-
bnce vermiş olduğunuz karar oldukça isabetli..son yıllarda ülkemizde yerli klasik yetiştiriciliğin yerini modern ileriye dönük kalite ve yetiştiricilikte uygun harcamalarla yüksek kalitenin olaşabileceği kanıtlandı..planlı ve seçilen doğru anelizler sayesinde uygun bir pazarda oluşmuş oldu..ceviz konusunda hala kafalar karışık, az maliyet doğru cins seçimlerinde yüksek verim yapmak her üreticinin varmak istediği yer..cevizde yerli ırklar diğer yabancı çeşitlere göre fire olasılığı son yıllarda daha da yükselmiş durumda..don olaylarının ilkbahar üstü tam çiçeklenme zamanına gelmesi bunun en büyük nedeni..ama amerikan ırkı die nitelendirdiğimiz bazı çeşitler çiçeklenmeleri geç başlayan türler olduğundan yanma riski oldukça azdır..ben çevremde 6-8 yaş aralığında bahçesi olan arkadaşların memnun olduklarını biliyorum..bunların yanında aynı tür bahçelerinde tozlayıcı maksatlı ve hememn hemen aynı werime yakın çeşit ektiklerini biliyorum..yani chandler bahçesine tozlayıcı amaçla kurulu bi kaç tür daha bulunudurduklarını biliyorum.. (chandler=petro/fernor/fernette)gibi..bnce şmdiden vermiş olduğunuz karar isabetli..benim ekstra dan vermiş olduğum örnekleri tozlayıcı amaçlı olarak ekmeyi unutmayın..hangisi tam manasıyla chandler e uygun bi tozlayıcı onuda bölgenizdeki ziraatçinize danışırsınız..şmdiden iyi hasatlar
Comment


Comment