fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Rüzgarkesen ağaçlar

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Rüzgarkesen ağaçlar

12 dekar yarı bodur grany smit ve golden delicius bahçe yaptım.bahçenin kuzey ve güneyi rüzgara açık.buralarda rüzgarkıran olarak hangi ağaçları kullanabilirim.hem ekonomik olsun hemde çabuk boy atsın.yardımlarınızı bekliyorum

metin özel
    karaman

Cevap: rüzgarkesen ağaçlar

Ticari amaçlı isen kavak derler kardeş ama ben en iyi çit bitkisi ve çabuk büyüyen servi türlerini öneririm mavi servi olur leylandi olur yeşil servi olur. Hemde bunların fiyatı ucuzdur ben sana en babasını en ucuza bulurum saygılarımla

Comment

SAu ve Toprağın yapısı çok önemli,Ama size kesin kavak önermem.ÇünküBazı kavak türleri aşırı yaprak biti ve haşareta yataklık yaparlar.Eğer sulama imkanım kısıtlı diyorsanız;Uzayan akasay ve Boylanan meşe türleri ni tavsiya ederim.Ayrıca budamada ve dikim türüde önemli.Meşeyi,palamutdan ve sık dikiniz,keze akasyayıda fidan seçerken top akasya almayınız.Tabi sizin görüşünüz çok önemli kolay gelsin.Başarılar.

Comment

Bence "Mezarlık Servisi" ni kesinlikle kullanın. En ucuz ve en hızlı büyüyenlerdendir. Boylu olduğu için de iyi rüzgar perdesi olur. Biraz yakın dikin, zamanla aradan alırsınız.

Comment

Cupressus arizonica

özellikle sert rüzgarların bulunduğu bakılarda rüzgarı engellemek için rahatlıkla kullanabileceğiniz bir bitkide C. arizonica dır.Bir çok yerde önerilen Leylandii ise bahsettiğim C.arizonica ya göre daha narindir.Ve yapılan uygulamalarda da görüldüğü üzere bir çok kere orta kalitede leylandiilerin yandığı görülmüştür.Eğer illa ki Leylandii kullanmak isterseniz,kök bölgesinin sağlam olmasına ve rüzgar ile sarsılmamasına dikkat etmeniz gerekir.Bu da bitkilerin kazıklara bağlanmasıyla mümkün olabilmektedir.

Comment

Cevap: Rüzgarkesen ağaçlar

ben gravilla öneririm

Comment

Cevap: Rüzgarkesen ağaçlar

ben marmaris turunç beldesinde bahçevan olarak çalışıyorum öncelikle tüm bahcesel üyelerine selamlarımı iletirim inşallah verimli bilgi alışverişinde bulunuruz bu bölgede üzerinde bolca gezinebilecek ve bu yöreye uyum saglayabilecek bir çim önerirseniz sevinirim müşterim bermuda istemiyor saygılarımla

Comment

Working...
              X