fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bonsai Yetiştiriciliği Yapanlar Buraya

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Bonsai Yetiştiriciliği Yapanlar Buraya

Bonsai yetiştiriciliği biraz zahmetli bir iştir.bonsai yetiştiriciliği yapan kişiler buraya resimlerini eklerse ve nasil yetiştirdiğini yazarsa bu konuda benim gibi acemi ve bilgisi olmayanlara da güzel bir ortam olur.ziraat teknikeriyim ve bu bitkiler üzerinde bir araştirma yapiyorum.ayni zamanda da yetiştiriciliğini yapiyorum.değişik yetiştirme ve budama şekilleri ile ilham almak istiyorum.ben kendi yetiştirdiğim bitkilerimin resimlerini ekleyeceğim.daha henüz ekimden itibaren 1 aylik

[ATTACH=CONFIG]2466[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]2467[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]2468[/ATTACH]

tohumlari ektiğinizde kesinlikle vazgeçmeyin.çimlenmesi uzun sürebiliyor özellikle benim ki gibi soğuk pencere önlerinde.1 geçtikten sonra çimlenmeye başladi bendekiler ve bu hali aldilar.bol bol su verin ama günde bir sefer verin
    Last edited by Ali Kalkanlı; 17.02.12, 13:09.
  • Fidanligi.com

Sayın Ali Bey, sitemize hoşgeldiniz. Bonsai benim de özel ilgilendiğim bir konuydu. Hatta fakültede seminerimi bunun üzerinde hazırlamıştım. O zaman oldukça fazla araştırma yapmıştım ancak uygulama yapmadan hiçbir yere varılmıyor. Buradan gelişmeleri paylaşırsanız memnun olurum. Ayrıca sizi daha yakından tanımak isteriz. Tanışma bölümünde kendinizi tanıtır mısınız?

Comment

gelişmeleri tabi ki paylaşacağım.elde ettiğim bilgileri de aktarırım.tabi ki tanışma bölümüne de yazdım şu an

Comment

Bonsai:göze hoş görünmesi için çeşitli metotlarla fazla büyümesi engellenmiş ağaç; bu çeşit ağaç büyütme sanatı.

2 örnek:

Last edited by Kerem-01; 17.02.12, 22:58.

Comment

evet öyle fakat tohumdan yetiştirmek çok zahmetli.çoğu türü soğuklanma istiyor.ama çimlendkten sonra da resimlerdeki gibi güzel görüntüler elde edebiliyoruz

Comment

Bonsai hakkında pratik değil ama kendimce teorik bilgilerim var.3 ay kadar önce bir kaç bitkide deneme çalışmalarınada başladım.Yetiştirmesi kolay ve çabuk büyüdüğü için Sokak benjamini (ficus nitida) ile başladım.Kumguat'ımıda şekil vermek için derince budadım.İlk sürgünler görümeye başladı.

Önceleri bonsai sanatı itici gelirdi ama başlayınca ayrı bir zevk alıyor insan.

Benjaminim kaç yılda bu hale gelir,ömür yetermi oda ayrı bi konu

Last edited by Kerem-01; 17.02.12, 23:29.

Comment

bir gün markette bonsai gördüm.10 yıllık dediler ve boyu en fazla yarım metreyi biraz geçerdi.gerçekten çok zahmetli çok emek isteyen bir iş ama bir o kadar da zevkli.sizde elinizdeki bonsai bitkilerinin resimlerini eklerseniz birbirimize yardımcı olmuş oluruz fikir olarak tecrübe olarak

Comment

Bonsai çalışmaya başladığım bitkilerim. Bu günlerde gecikmeden kökler üzerinde çalışıp saksılarını değiştirmem gerekiyor.

Kamguat.

Melek Borusu (Burgmansia)

Sokak benjamini (ficus nitida)

Melek Borusu (Burgmansia)

Last edited by Kerem-01; 19.02.12, 07:37.

Comment

maşallah çok güzel gelişmişler.benim yetiştirdiğim kırmızı ve beyaz çiçekli leptospermum.bunun boyu sizinkilere göre daha kısa diye tahim ediyorum.ama bunu yaptıktan sonra ilerde daha değişik türler düşünüyorum.özellikle akçaağaç.

benim yetiştirdiğimin büyümüş hali
                  Click image for larger version

Name:	pr_01_1836_min.jpg
Views:	1
Size:	4.5 KB (Kilobyte)
ID:	77162

Comment

Ficus benjamin.
                    Henüz hangi stili çalışacağıma karar vermedim.

Ardıç (Juniperus chinensis)
                    Muhtemelen Çift gövde stili (double trunk) çalışacağım.

Toros sediri.Lübnan sediri olarakta bilinir.(Cedrus libani)Namı diğer katran.
                    Çok küçükler.Daha sonra hangi tarz çalışacağımıza karar vereceğiz.

Asma (Viteceae)
                    Çelebi (literati) stili.Telleme zamanı yaklaşıyor.

Comment

çok güzel ve zahmetli birşey..

Comment

Bende bugünlerde Bonzai sanatına merak sardım Bir aydır internet üzerinden araştırmalar yapıyorum ve ufak denemeler çiçeklerimi tellerken budarken kuşa çevirdim siz eğitim almışsınız size başarılar dilerim

Comment

Working...
                        X