fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ceviz yetistiriciligi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: ceviz yetistiriciligi

Benim bahcemde ceviz agaclar var yanliz bazenki cevizlerin ici malesef dolmuyor siyahlasiyor. Benim pek tecrubem yoktur. Gecen sene sulamistim vakat bu sene sulamadim gene oldu. Ilaclarini zamaninda ve gerekti kadar yapiyorum. Agaclar 6-7 yasindalar. Gayet guzel ve istahli agaclar. Acaba aranizda bana yardimci olabilecek arkadaslar varmi? Saygilarimla...

Comment

slm cevize dilcikli
      aşı yaptım tutmadı aşı ama ben nemli tutması için toprak koymadım ondanmı acaba ama kirazada yaptım dilcikli o tuttu ondada toprak yok sadece iplen bağladım ve elektirikçi bantla sardım dilcikli aşılara toprak koyuluyormu öneri ve yardılarınız için teşekkür ederim.

Comment

benimde bir sorum var ama birkaç soru ama önemli bende biraz cevize yarma aşı yaptım yaptığım aşıların hepsi tutmadı ama ağaçlarda fazla boş yok yani 25 ağaca yaptım 18 tanesi falan tuuttu şimdi kesin tutmayanları kestim yerlerin aşı macunu yaptım ama tutan aşılarda fark çok mesela bazıları 30 santim boya ulaştı ve bazılarınında üzerinde cevizleri var bazıları 5 santim kadar bazılarıda hala yaş ama gözler uyanmadı bunların birini söktüm aşı yerine baktım çok az bi parça ile ağaçtan besleniyor ama diter aşı kısımları ağaca tutunmamış bu aşılar sonraları ağaca yapışırmı sorum şu bu uyanmayan gözler tutmuş sayılırmı veya göz aşısındaki gibi bir sonraki senemi uyanır sürgün verir birde bu tutan aşıların anaçtan süren sürgünlerin hepsini kırıyorum ben bu doğrumu birde bu aşıları toprakla yaptım ve toprağı hala suluyorum ne zamana kadar sulamalıyım birde toprağı ne zaman almalıyım toprağı alınca buralara ne koymalıyım toprağı alınca etrafına yaptığım aşı bandı deyilde ona benzer naylınla sıktım aşıları bunları sökmelimiyim birde ağaçlara şebin aşısı yaptım ama onlara tekrar chandler pedro bulabilirsem aşı onu yapmak istiyorum bu aşıların haricinde anaçtan alttan süren sürgünlerden bıraksamda o sürgüne kışın chandler aşı yapsam uygunmu veya aşıyı kışın eyer chandler bulursam aşıyı kesip tekrar baştanmı yapmalıyım anaca birde bu cahndler ve pedro ve fernor cevizinin kalem aşılarını bulabilirmiyim teşekkür ederim aşı konusunda merak ettikleim bunlar şimdiden çok sağolun tabiatcı abi buralarda ise biliyorum yardım eder karmaşık oldu gibi herhalde ama aşıyı bu siteden öğrendim aşı sonrasınada yardım ederseniz sevinirim

Comment

selam,ben türkiyeliyim fakat almanya da yasiyorum bulgaristanda eski zara sehrinde, edirneye 90 kilometre mesafede ceviz bahcesi kurmak istiyorum.bu bölgede ceviz yetistirmek musaitmi,hangi cesitler uygun olur türk veya bulgar cesitleri hangisi daha iyiyse.fidanlari nereden temin edebilirim. bulgaristan devletinden veya türkiyeden maddi yardim alabilirmiyim ve maddi yardimlar icin ne yapmaliyim ve nereye muiracat etmeliyim.50 dönüm tarlanin bana maliyeti ne olur. tel.numaram...004915203044342.cevabiniz icin simdiden tesekkür ederim.

Comment

Şimdi...Yukardaki sorulara kısmen cevap vermeye çalışalım.Evvelen;bu sitede Bu konuda epeyce yazı yazıldı, Çizildi...fakat nedense insanımız pek araştırmayı sevmiyor.Hemen elimin altında olsun diyor.Aşı işi bir sanat ve bir öğreti,biz ne kadar tarif etsekde,yazsakda,çizsekde illaki görsel uygulama ve bazı püf noktalarının görülerek izahı şart.Diğer yandan en tecrübeli ve mahir aşıcılarda bile bazen aşının tutmama riski var ki, bu cevizde daha fazla.Cevizde aşı tutma oranını etkileyen en büyük faktör acı su,yani cevizden gelen öz sudur.Diğer yandan iklimin,yani bahar sıcaklığınında önemli derece etkileri var.Diğer yandan alınan kalemlerin bekletilmeden kullanılması,yada nemli ortamlarda bulundurulması,ıslak bez yada kanevcede taşınmasıda etki etmekte.Diğer yandan Bulgaristanda yapılan Tarımdan ülkemizle ilgili yasal olarak düzenlemesi nedir? bİlmediğimizden yardımcı olamıyacağım.Bulgaristan iklimine hangi çeşit uyar? Onuda o yöredeki tarım kuruluşları,yada şahıslarla görüşmeniz,yada Sınır ilimize yakınsa yakın vilayetlerle temasa geçmeniz uygun olur sanırım.yardımcı olabildimse ne mutlu.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

bu kon benimde ilgimi çekti. aşılamayı bilmiyorum, ancak benimde sizden öğrenmek istediğim tohumdan yetiştirmek nasıl oluyor. tarlada fidan dikeceğiniz yerde sökmemek kaydıylamı, yoksa ayrı bir bölümdemi yetiştirdiniz? birde tohum cinsi önemlimi? önemliyse hangi cinsten seçilmeli.
              biz tarlaya dikmeyi düünüyoruz, sökmeden aşı yapmak kaydıyla ne şekilde olabilir? bilgi verirseniz sevinirim, saygılarımla.

Comment

sevgili yılmaz arkadaşım ilk önce acizane tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki.. toprak ve su analizlerini yaptırıp en yakın ilçe tarım müdürlüğüne gitmeni tavsiye ederim memleketimizin neresinde olursa olsun.. tarım müdürlüğündeki arkadaşlarımız çok yardımcı oluyorlar.. birde arazinin kuzey cephesinde olduğunu söylemişsin bu senin için bir dezavantaj.. ama benim de büyüklerim den öğrendiğim kadarı ile hava perdeleri yapabilirsin (ağaçlardan yararlanarak) bende şu anda 110 dönüm ormandan tahsis edilen arazimde ceviz yetiştiriliciği yapacağım çok araştırmalar yaptım.. kolay değil ama zevkli bir uğraş kolay gelsin sana...

Comment

Sn Araştırmacı:Bu işlere hiç girme..benden sana kardeş nasihatı.Al fidanı dik bahçene,bak keyfine.Cevizin tohumdan yetiştirmek çok zahmetli.Yoookkk!!! İllaki yetiştireceğim dersen kiüzgünlerinden,sağlamlarından temin edecğin cevizleri dik.Haa..bu arada alacağın tohumlukları bir ceviz bahçesinden seç al,güneşte kurumamış olsun.Daha sonra bunları bir kasa'ya dere kumu içinde katlama yap.Bu işlemi Sonbaharda yap,daha sonra yanaklardan patlamış tohumluk cevizleri yerlerine dik.Tabiki bu konuda Net'de epeyce bilgi mevcut.takıldığığınız noktada Uzmansel bölümünde sorabilirsiniz.İşin teferruatına girecek olursanız ki;Yurdumuzda çöğürlük ceviz tohumu satanlar var.fakat dediğim gibi bu işlere bulaşma.Ben bulaştım pişman oldum.Öğrenmez olaydımmm!!,Koca memleket peşime düştü.O diyor bir cevizim var aşıla... öteki diyor bir tarla cevizim var aşıla.Kollarım sızım,sızım sızlıyor.Ondan sonra eline sağlık.Güle,güle....ALLAH razı olsun,işin gücün rast gelsin vs,vs.cııkkk..

Comment

aşılı ceviz fidanı üretimi yapmaktayız fidanlarımız 1.kalitede olup devlet güvencesi alyındadır

Comment

ceviz fidanı için 05395442612

Comment

öncelikle yerinizi belirleyin ama ilk önce çimlenmesi için bir saksıya dikin saksıyı dışarı çıkarmaya gerek yok çünkü çimlenme zamanında güneşe değil ısıya ihtiyaç vardır daha sonra büyüdükçe evinizin balkonuna yada dışarıya bahçenize koyabilirsiniz...

Comment

YILMAZ ASLAN.
                          Bende mersin de pekan cevizi bahçesi diktim.Fidanların bir kısmını kendim yetiştirdim.Aşısını tutturmak zor.Bir kısım fidanı Antalya'dan getirttim.Batemden emekli bir bayandan aldım.Batemle irtibat kurarsanız doğru ve yeterli bilgi alırsınız.

Saygılar

Salih Polat

Comment

sayın,hasta kus:
                            2000 yılından beri ceviz üzerine çalışıyorum.kim ne derse desin kanmayın bende bir merakla başlamıştım şimdi ticaretini yapıyorum.
                            bu yıl 7.5 tona yakın ceviz sattım.Toprağınız varsa hemen iyi fidan seçimi,toprak analizi ve sulama durumunuzu gözden geçirip.bismillah deyip başla kardeşim.
                            ben 30 yıllık memuriyetten emekli(TSK) olunca aldığım ikramiye 33 milyon bu sene sattığım ceviz 112,5 milyon hesabını sen yap.dilersen fidan seçiminde sulama sistemi kurulmasında da yardımcı olurum. mail : [email protected] Tel:0533 348 64 50

Comment

herkez ceviz ek şu yıl bu kadar şu yıl şu kadar meyve verir diyo ekdik evet zorda olsa meyve almaya başladık diyelim. Bitmiyoki pazarda üretici getirmiş 10-15 tl arasına veriyo benim 5000 kg cevizim var tablada satamam eş dost bir yere kadar geri kalanı acil satmam gerekiyo işçi topladı artezyen elektrik parası pompa bakımı kredi ile bahçe oluşturduk kredi taksidi ilaç gübre hayvan gübresi budama sürme damla sulama ekipmanları cevizi toptan veriyim diyom 5-6 tl veriyolar laf olduğu zaman ceviz böyle pahalı şöyle pahalı banane benden alıyolar 5-6 ya veriyolar 15-20 . ben ceizi kime veriyim kaçtan alıyolar chadler ve kaman cevizi bendeki kaliteli. Siz formdaki arkadaşlar nasıl birliktelik oluştururuz nasıl bir yol izlemelyiz deyip malımzı tüccara yedirmeden nasıl tüketiciye ulaşabiliriz. bunu düşünmeliyiz. İnşallah formda çok fazla tüccar yoktur. herkeze saygılar.

Comment

Working...
                              X