Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Vatandaþýn doðaya katký hakký?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Vatandaþýn doðaya katký hakký?

merhabalar,ben adanada yaþayan bir tabiat severim.Doðaya kazandýrmak amacýyla 25 tane aðaç fidaný dikmeyi arzuluyorum,Ancak bu konuda pek bir bilgim yok.Ayrýca herhangi bir araziyede sahip deðilim,hangi tür aðacý ne zaman ve nereye dikebileceðim konusunda bana yardýmcý olursanýz çok sevinirim.Orman müdürlüklerinin yada belediyelerin böyle durumlar için tahsis ettiði bir yer varmýdýr?
    Tercihim meþe veya sakýz gibi aðaçlardýr,Çukurova'da oturuyorum,mevsim bildiðiniz gibi yazlar sýcak ve kurak kýþlar ýlýk ve yaðýþlýdýr,bu iklime göre en uygun fidan dikim mevsimi ne zamandýr,bu aralýk ayý uygunmudur.
    saygýlarýmla,
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: Vatandaþýn doðaya katký hakký?

Forumu takip ederseniz cevaplar bol miktarda mevcut...

Comment

cevaplarýn birçoðunu buldum tabiki ama en önemli sorun olan nereye dikebileceðim konusu cevaplandýrýlmamýþ yada ben bulamadým aksi takdirde tüm o bilgiler sanal bir faydadan baþka bir þey deðil sadece hayallerimizde yetiþtirdiðimiz bitkiler için geçerli onlarda kime fayda verirse artýk teþekkürler,(güzel bir forum ancak bu iþle profesyonel düzeyde ilgilenenlere)

Comment

Sevgili Çevre
        Fidan dikmek istiyorsanýz, doðayý en çok kirleten otomobillerin gelip geçtiði yol kenarlarýna dikiniz. Size en yakýn Karayollarý bölge müdürlüðü veya þube müdürlüklerine gidiniz ve böyle bir fikrinizin ve niyetinizin olduðunu söyleyiniz. Onlardan izin alarak gösterdikleri yere dikiniz. Çok da güzel olur.

Comment

Güzel düþünceniz için tebrikler

Sn. Ubeyd'in tavsiyesinden (bürokratlardan ) eðer olumlu cevap alamaziseniz, alternatifler; mezarlýklar, okul bahçeleri olabilir.

Dikim için bahara kadar (sizin bölgenizde don olmaz diye düþünüyorum ) vaktiniz var.

Ayrýca çevre yolundan (otoban) devamlý geçiyorum, pek çok boþ, müsait alan görüyorum

Birde meþe düþünüyorsanýz, fidan yanýnda palamudunuda toprak yüzeyinden 3, 4 cm aþaðýsýna gömebilirsiniz.

Comment

Working...
          X