fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Vatandaşın doğaya katkı hakkı?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Vatandaşın doğaya katkı hakkı?

merhabalar,ben adanada yaşayan bir tabiat severim.Doğaya kazandırmak amacıyla 25 tane ağaç fidanı dikmeyi arzuluyorum,Ancak bu konuda pek bir bilgim yok.Ayrıca herhangi bir araziyede sahip değilim,hangi tür ağacı ne zaman ve nereye dikebileceğim konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Orman müdürlüklerinin yada belediyelerin böyle durumlar için tahsis ettiği bir yer varmıdır?
    Tercihim meşe veya sakız gibi ağaçlardır,Çukurova'da oturuyorum,mevsim bildiğiniz gibi yazlar sıcak ve kurak kışlar ılık ve yağışlıdır,bu iklime göre en uygun fidan dikim mevsimi ne zamandır,bu aralık ayı uygunmudur.
    saygılarımla,
  • Fidanligi.com

Cevap: Vatandaşın doğaya katkı hakkı?

Forumu takip ederseniz cevaplar bol miktarda mevcut...

Comment

cevapların birçoğunu buldum tabiki ama en önemli sorun olan nereye dikebileceğim konusu cevaplandırılmamış yada ben bulamadım aksi takdirde tüm o bilgiler sanal bir faydadan başka bir şey değil sadece hayallerimizde yetiştirdiğimiz bitkiler için geçerli onlarda kime fayda verirse artık teşekkürler,(güzel bir forum ancak bu işle profesyonel düzeyde ilgilenenlere)

Comment

Sevgili Çevre
        Fidan dikmek istiyorsanız, doğayı en çok kirleten otomobillerin gelip geçtiği yol kenarlarına dikiniz. Size en yakın Karayolları bölge müdürlüğü veya şube müdürlüklerine gidiniz ve böyle bir fikrinizin ve niyetinizin olduğunu söyleyiniz. Onlardan izin alarak gösterdikleri yere dikiniz. Çok da güzel olur.

Comment

Güzel düşünceniz için tebrikler

Sn. Ubeyd'in tavsiyesinden (bürokratlardan ) eğer olumlu cevap alamaziseniz, alternatifler; mezarlıklar, okul bahçeleri olabilir.

Dikim için bahara kadar (sizin bölgenizde don olmaz diye düşünüyorum ) vaktiniz var.

Ayrıca çevre yolundan (otoban) devamlı geçiyorum, pek çok boş, müsait alan görüyorum

Birde meşe düşünüyorsanız, fidan yanında palamudunuda toprak yüzeyinden 3, 4 cm aşağısına gömebilirsiniz.

Comment

Working...
          X