fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Köklendirme makinası :)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Köklendirme makinası :)

Merhaba
    Sonunda bunuda yaptım. Köpükten viyolun içine girebileceği bir kutu yaptım. İçine ısıtma sistemi termostat koydum. ısıtma sorununa baya uğraştım evin sgortalarını bir kaç kez gece vakti attırdım fırça yedim Ama çok pratik bir yol buldum sonunda Eeee azmeden derviş muradına ermiş. Detayları anlatcam neden derseniz. Kötü bi niyetim yok sadece konuyla ilgilenilip ilgilenilmediği merak ediyorum. Yoksa kendi kendime konuşuyormuşum gibi geliyor. biliryorsunuz ısının homozen dağılması sistemin direk 220le çalışamaması gibi proplemler oluyor. Soran olursa ayrıntıları açıklıyacam. Şimdi biri kalkıp biz saten onları aştık diyip hayal kırıklığına uğratmasın beni. Zaten olsa bile benimkinin aynı değildir Köklendirme hormonu olarak massplast kullanmayı düşünüyorum. Yakında fotoğraflarıda yüklerim. Sorularımda var mesela kaç dereceye ayarlamam gerekir?

selamlar.
  • Fidanligi.com

Cevap: Köklendirme makinası

Guzel bir çalismaya benziyor .Senin yerinde olsam bir sirkete bitkiler uzeri calisan bir sirkete urununu gosterebilirsin.Ozellikle toplu uretim yapan seracilarda ise yaraya bilir ve sirketler bu sistemi belkide tek fis ile bin yada bin besyuz kok uzerinde uygulama sistemide gerceklestirebilir.Neden olmasin?

Comment

Doğrusu böyle bir şeyi aleme kazandırmak ve görsellik sağlamak adına bir kaç resim yerleştirseniz ne güzel olur.

Comment

Abi sen buralardamiydin yawBence guzel bir teori valla toprak isisini sabitlemek için bir sistem.

Comment

Ya hu ticari düşünülüyorsa burada Tarim ve Bahe Malzemeleri e-Ticaret Merkezi Online Alis Veris da satışı yapılır alanda memnun kalır satanda.

Comment

Ticari anlamda düşünmeden önce benim bir denemem lazım . Zaten çok ahım şahım bir şeydeğil sistem basit ama herkezin aklına gelmiyor işte.
            Şu an resim çekemedim ama sistemi şöyle açıklıyayım. Genelde bir yer ısıtılacaksa hemen lamba düşünülüyor. Halbuki kökler lambadan hoşlanmaz. Lambanında homojen ısı yayanını falan bulacaksınız elektiriği düşürmek için trafo kullanacaksınız bir sürü iş. Resistans satan elektirikcilerden elektirikli battaniyelerde kullanılan tellerden isteyin 22 metre kullanırsanız direk 220 W la çalıştırabilirsiniz. Buna birde en düşük ısı aralıklarında bir termostat ekliyeceksiniz. Benim ilk aldığı termostat 110 derecelikmiş bunlarda hassas ayar yapılamıyormuş 10 ila 15 derce far yaparmış. En son aldışım 4-40 derece arası bundada 2 derece oynama oluyormuş. Birde sistemin ne zaman çalışıp çalışmadığını gösteren bir leon lamba bu kadar. Mavi köpükten viol içine sığacak şekilde bir kutu yapın violu koyunca altta boşluk kalsın. Birde çok meraklı olduğum için torfu viollere direk koymadım şeffaf plastik bardakların üstünü kesip violun 32 gözüne yerleştirdim böylece istediğim çeliğin bardağını çıkarıp altaki köklerini görebileceğim. Yapmak isteyen olursa daha ayrıntılı anlatırım.

Resimleri yükleyince daha net anlaşılacak.

Comment

Salahattin bey ısıyı kaç derecede tutmalıyım?
              Kaç ayda köklenirler? sarı alacalı su sediri deniyorum

Comment

İdeal çimlenme 20-25 dereceler civarında çelik köklendirmelerde ise ideal köklenme 20-24 dereceler civarındadır.

Comment

benimde bi sorum var cevaplarsanız sevinirim

şimdi ben gül ve asma köklendiriyorum aslında toprağa gömüp üzerine boru sera yapsanda kökleniyola ama ben nette bişi gördüm asmaları ingiliz aşısı ila aşılayıp su gibi bişiye koyup köklendiriyola bende diyomki asmaları aşılayıp mesela bi akvaryum gibi bişinin içine koysam içine su atsam balıkların hava motırunu taksam ve ısıtıcıyıda yüksek ayar tutsam bunlar köklenirlermi ve köklenirlerse bunları ordan alıp poşetlere yerleştirsem içi toprak dolu poşetlere olurmu? sorum bu

veya ben şöyle bişi yaptım ama zaten yaptım birtane boş kasanın içine elma kasası çayırdan getirdiğim yaprak çürüklü ve baya humuslu toprak onun içine biraz koydum sonra gül çeliklerini buraya gömdüm ama yarım metre kare kadar yere 100 civarı çelik koydum sonra onların üzerini tekrar bu toprakla örttüm ama zaten bu kasa seranın içinde ve bu kasanın üzerini tekrar naylonla örttüm nemli tutsun diye şimdi bu çelikler sizce köklenirmi eyer köklenirse pilanım şu biraz büyüdüklerinde kasayı kırıp içinde ki gülleri söküp hızlı bi şekilde poşetlere almak böylece bir sürü gülüm olmuş olacak ve ben bu kökleşen gülleri poşete aldığımda bu güllerin kuruma gibi bir riski olurmu çünkü bu işlemi birkaç ay sonra yapacağım ve güller yapraklı şekilde olacak yani haziran gibi ama zaten seranın içindeler ve yumuşak bi toprağın içinde oldukları için kökler zarar görmez ve ben bunları yine nemli bi toprağa gömerim poşetlere sizce bu uygulamaya çalıştığım fikir olurmu veya hiç uygulayan gördünüzmü ?

not birinci soruya fazla takılmayın ikincisi önemli

Comment

Asmayı betona gömsen tutuyor önemli olan tuttuktan sonra büyüte bilmek.

Comment

Sonunda fotoğrafları yükledim. Ama toplu fotoğraf yükleme olsaymış daha basit olacaktı tek tek zor oluyor.

Üstkısmı kesilip viollere yerleştirilen şeffaf plastik bardaklar
                      https://gardensel.com/tr/
                      Mukavvaya sarılmış 22 metreelektirikli battaniye resistansları , viole göre ayarlanmış köpük kutu resistans ve fiş.
                      Resistansların kutunun içine eşit yayılışı
                      viollun kutuya yerleştirilmesi
                      Kutunun üst kapağı
                      üst kapağın yerleştirilmesi

Son olarak üstünün örtülmesi üstünü sanırım ışık geçiren bir malzemeyle örtmek gerek ben şimdilik elimdekini kullandım.

Şimdi soru
                      çelikler ne derece ışık alması gerekir?
                      Kutunun üst kısmını ne kadar nemlendirmemiz gerek tamamen kapalımı olmalı yoksa havalanmalımı ?

Comment

çelikler ne derece ışık alması gerekir?
                        Kutunun üst kısmını ne kadar nemlendirmemiz gerek tamamen kapalımı olmalı yoksa havalanmalımı ?

Yanlardan da ışık alabilecek sera vari bir düzenek düşünmelisiniz. Asla karanlıkta kalmamalılar daha doğrusu gün ışığı kadar aydınlık gece miktarı kadar karanlık olmalı sera tarzıda bunu karşılayacak zaten, tabi havalanabilir olmasıda çok önemli.

Comment

Belki resistansla bereber çalışacak küçük bir motor koyabilirim havalandırma için.

Comment

arkadaşım ne uğraşıyosun öle motordur mutordur ısıtıcıdır masrafa giriyosun herhangi bir yere dik üzerini poşetle ört açık kalmasın sula bırak öyle kendiliğinden kökleşirler ben baharda yaptığım işlerin resmini koyayımda gör aslında çok basit ve masrafsız tek gereken şey istemek yapmak zaten toprağa koyduğun her bitki yaşamak için uğraşır ve kökleşir kökleşmeye mecbur sadece nemli ortam yaratman lazım susuz kalmamalılar

Comment

Sende sarı alacalı su sediri leylandi yada kara selvi dene sonuçları karşılaştıralım kardeşim olurmu fotoğrafları bekliyorum.

Comment

Working...
                              X