fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Meyve Fidanı Yetiştiriciligi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Meyve Fidanı Yetiştiriciligi

Merhabalar ben meyve fidanı yetiştiriciligi yapmak istiyorum sadece fidan olana kadar büyütmek ve bu işin satışını yapmak istiyorum.Az cok araştırdıgım kadarıyla sanırım 1.yıl büyüme devri 2.yıl ise aşılamadan sonra satış işlemine geciliyormuş yinede bi sizlere danışmak istedim bu iş nasıl yapılır neler tavsiye edersiniz görüşleriniz nelerdir şimdiden teşekkür ederim.
  • Fidanligi.com

Konu Güncel..

Comment

Fidan yetiştirmek istiyorum tohumları direk toprağa ekerekmi yoksa kaplı yöntemlemi yapmalıyım ?

Comment

Evet...Muhteremler:Bu sitede bu konuda epeyce bilgi mevcut.lakin;az da olsa biraz bigi verelim.Öncelikle işin yasal mevzuatını tamamlamanız gerekli,Yoksa;cezalar ağır.İkinci olarak yeriniz,yani tarlanız olacak asgari miktarı 10 dekar,ziraat mühendisi olacaksınız,yada bir mühendis belgeniz olacak.Maliye kayıtınız olacak,bulunduğınuz il yada ilçenin Tarım veya ilçe müdürlüğünde bu işi yapmaınız için belge almanız gerekecek.Yani;mevzuat,mevzuat,mevzuat.....Gelelim fidan yetiştirme işine:Bu iş için olmazsa,olmazı seranız olacak.Yetiştireceğiniz fidana bağlı olarak kaplama yada doğrudan dikim yapmanız gerekecek.Çooookkk kolay gelsin.

Comment

Şuan okuyorum ziraat müh. 3.sınıftayım 2 dönümlük bi arazi var orada ufaktan başlamak istiyorum deneme amaclı yapmak istiyorum bundada ceza yenilirmi ?

Comment

Sn hdabak:Ticari olmamak kaydıyla kendi bahçenizde ve kendi ihtiyaçlarınızı karşılamak amacıyla yapmanızda mevzuat olarak yasaklama ve cezai bir durum yoktur.

Comment

Teşekkürler biraz daha bahsedebilirmisiniz fidancılıktan sera olması şartmıdır ? tokatta yetiştireceğim genenlde elma kiraz gibi meyveler düşünüyorum direk ekimmi yoksa kaplamamı yapmalıyım

Comment

Working...
              X