Merhabalar ben meyve fidanı yetiştiriciligi yapmak istiyorum sadece fidan olana kadar büyütmek ve bu işin satışını yapmak istiyorum.Az cok araştırdıgım kadarıyla sanırım 1.yıl büyüme devri 2.yıl ise aşılamadan sonra satış işlemine geciliyormuş yinede bi sizlere danışmak istedim bu iş nasıl yapılır neler tavsiye edersiniz görüşleriniz nelerdir şimdiden teşekkür ederim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Meyve Fidanı Yetiştiriciligi
Collapse
X
-
Evet...Muhteremler:Bu sitede bu konuda epeyce bilgi mevcut.lakin;az da olsa biraz bigi verelim.Öncelikle işin yasal mevzuatını tamamlamanız gerekli,Yoksa;cezalar ağır.İkinci olarak yeriniz,yani tarlanız olacak asgari miktarı 10 dekar,ziraat mühendisi olacaksınız,yada bir mühendis belgeniz olacak.Maliye kayıtınız olacak,bulunduğınuz il yada ilçenin Tarım veya ilçe müdürlüğünde bu işi yapmaınız için belge almanız gerekecek.Yani;mevzuat,mevzuat,mevzuat.....Gelelim fidan yetiştirme işine:Bu iş için olmazsa,olmazı seranız olacak.Yetiştireceğiniz fidana bağlı olarak kaplama yada doğrudan dikim yapmanız gerekecek.Çooookkk kolay gelsin.
Comment

Comment