fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çam üretimi nasıl yapılır

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Çam üretimi nasıl yapılır

Çeliklerinizi saksı toprağı(geçirgen ve mineral maddece zengin olmalıdır. Toprak harcında mineralce zengin bahçe toprağı, yarı çürümüş yaprak ve gübre karışımı, torf, az miktarda nehir kumu, bir miktar saksı kırığı ve çam ağaçlarının ibrelerinin ilavesiyle hazırlanır.) konulmuş saksılara alabilirsiniz.
    Su içerisinde açmaları sizi fazla umutlandırmasın.
    Tutmaları çok düşük bir ihtimal ama denemeğe değer...

Comment

kozalakları ne zaman toplamalıyız, tohumlar nasıl çıkarılır ve çimlendirme nasıl yapılır. Bu konuda daha önce yaınlanmış bir yazı varmı

Comment

Sonbaharda kozalaklardan toplanır sanıyorum. Geçen sene ben öyle yaptım, Eylül ayında olabilir. Tabii ustalar ne der bilmiyorum.

Comment

Kardeş çam türü diye kasteddiğin türün net adı olmadan söylenen her şeyin önü açıktır boşuna yorulursunuz
          Hem 21. yüzyılda artık yatak dönemi bitmiştir ilgilenenlere duyrulur artık hazır çam tohumu için viyoller vardır tohum eğer kaliteliyse başarıyı % 100 yakın sağlarsınız. Birde bir çok tür artık yanaştırma aşı ile çok güzel formda ve daha çabuk üretilebilir. ama bu iş tele bilgi ile telefondan doktorun reçete yazması gibi olur ve herkes boşa doluya anlatır ve sizi yanıltır slm ve dua ile s. çakır

Comment

Bu meslekten olan herkes,çam türü denilince ne anlaşılması gerektiğini gayet iyi bilir.
            Ayrıca çam türlerinde yapılan aşı çeşitleri hakkında, detaylı bilgiler zaten verdik.

Comment

Merhaba,
              Daha önce defalarca fıstık çamı ve kızıl çam ürettim fakat filizler 6-7 cm boya ulaşıyor sonra kuruyorlar. Sorun ne olabilir?

Comment

Aynı sorun bende de var, bu sene 10 cm civarına geldiler hala canlılar.

Comment

merhaba (darkfriaris) süreci kısaca anlatabilirmisiniz. Kozalakları ne zman topladınız tohumu nasıl çıkardınız 10 cm e gelene kadar neler yaptınız vs ...

Comment

darkfriairs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Aynı sorun bende de var, bu sene 10 cm civarına geldiler hala canlılar.
                    Sizin ektiğiniz fidelerde kuruma var mı?

Comment

Önce @Seleukia ; Bu sene yaklaşık 30 taneden 25 tanesi 7-10 santim arasında, şimdilik bir sararma ve boynunu bükme durumu yok.

@kdb1960

kozalak toplama zamanı sonbahar civarı, bu senenin tohumları, komşu bir ağaçtan toplamış bunları.
                      Normal kara toprak tohumları ektiğim yer, ayrıca pet şişe içine ektiklerim var, sadece sulama yapıyorum, koyun gübresini 5 litrelik su şişesi içine koyup sulandırdım, karıştırdım bir miktar haftada bir onu döktüm çok fazla olmamak kaydıylar. Başka hiçbir işlem uygulamadım.

Comment

çamlarda sararma neden olur? arkadaşımında 5000 adet leylandıden 500 adedi sarardı ben mantar demıştım kendısıne ama oda başka bı yorum yaptı sudaki demir oranından bahsetti bizde ikilemde kaldık

Comment

(darkfriairs) çok teşekkür. yani şuanda kozalak toplamak anlamsız o halde. bir çok çamda düşmek üzere olan kozalaklar var ve kesip tohumu çıkarmaya çalışıyorum içinden bişey çıkmıyor belki oluşmamıştır henüz...bazı yazılarda tohumu birkaç gün ılık suda bekletip öyle topraga dikmek gerektiği belirtiliyor. siz nasıl uyguladınız ?

Comment

şimdi kozalak toplamak anlamsız

Comment

Henüz bir şey yok zaten,aman diyim kesmeyin kozalakları.
                              Ilık suda filan bekletmedim hiç, fakat bu sezon deneyebilirim.

Comment

tohum hangi mevsimde toplanır.

Comment

Working...
                                X